Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać sava GTA 5

eNcore / niuQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .

Tak jak w temacie .

Napiszcie co i jak zrobić ,żeby wypaliło :)

Czy muszę zrobić 1 misje ?

Bo gram na nowym koncie a mi się nie chce robić od nowa all i wiecie :)

Daje LIMIT :)

Opublikowano

wrzucasz save na pendriva potem podlaczasz go do konsoli ta mniejsza strona co jest wtyczka i masz 2 wyjscia wlaczyc gre i odpalic save z pena albo przenies na dysk  save gdzie czytac umiesz wiec folder znajdziesz bez problemow:P

Opublikowano

Zgrałem na pendrive profile . Lecz gdy chce na kompie to zrobić to mam czysto na pendrive . A jak podłaczę do konsoli to jest a na kompie nie czyta !

Opublikowano

W jakim sensie mam sformatować ?

Bo nie rozumiem

PS: Sformatowałem  tam na xbox też skonfigurowałem ale cały czas nie czyta mi profilów z xboxa :3

Na penie jest czysto gdy do kompa podłaczam :c

Opublikowano

Potrzebny jest program do zmiany ID użytkownika i ID sprzętu.
Można do tego użyć np. programu MODIO. Napiszę najprościej jak się da.

Ściągamy save z dowolnej gry z naszej konsolki z naszego profilu. Wystarczy się zalogować na swój profil i zgrać save na pendrive-a.
Następnie trzeba się wyposażyć w save który chcemy odpalić u siebie na klocku. Takie same dane potrzebne do przerobienia save czyli ID można uzyskać w Horizon.
Mając powyższe zrobione... robimy tak:

- Odpalamy MODIO
- Click "Open a Save"
- Klikamy USB stick jeśli mamy na USB lub "Browse" jeśli mamy na twardzielu kompa.
- Wybieramy dowolny save z naszej konsolki z naszego profilu i otwieramy go.
- Wchodzimy w zakładkę "Advance" z lewej strony.
- Otwieramy notatnik i kopiujemy do niego User ID oraz Device ID.
Mając już nasze ID w pliku tekstowym powtarzamy znowu w/w czynność tylko zamiast otwierać save z naszego dysku otwieramy save który chcemy wgrać na swój profil.
Postępujemy tak samo póki nie wejdziemy w zakładkę "Advance" i tam:
- w polu User i Device ID wklejamy te z naszego pliku tekstowego (muszą być DOKŁADNIE takie same bo wywali wam błąd przy odpalaniu save-a)
- Klikamy "Save Changes" (u dołu po prawej stronie)

I to tyle... teraz wystarczy wgrać save znowu do konsolki i gotowe.
Należy pamiętać o tym iż po kliknięciu "Save Change" plik zostanie nadpisany z poprawionymi danymi. Nie stworzy nowego, po prostu nadpisze.

Następna metoda to:
Ściągamy ten program.

http://digiex.net/attachments/downloads/download-center-2-0/xbox-360-content/save-games/7384d1316106693-xbox-360-save-editor-download-resign-change-ids-anonymise-xbox-save-editor.zip

Następnie wykonujemy czynności:

1. Otwieramy save naszej gry (z naszej konsoli z naszego profilu, to ważne) programem.
2. Włączamy ponownie program nie wyłączając poprzedniego.
3. Otwieramy save z grą do przerobienia, tą którą chcemy odpalić u siebie a nie jest nasza.
3. Zamieniamy miejscami profile ID i Device ID na nasze (z otwartego save z naszej konsoli).
4. Zaznaczamy u dołu programu "Local Sign", wskazujemy KV.bin które znajduje się w folderze z programem i klikamy otwórz/Open.
5. Wgrywamy przerobiony save na konsolkę.

Na necie można odszukać również inne sposoby przerabiania. Jest tego trochu. Niestety nie można korzystać z takich save w rozgrywce Online bo bardzo prawdopodobne iż dostaniecie banana gdyż to "niedopuszczalne" przez MS-a jest.

to powinno pomoc:)

Opublikowano

Jak właczyć?

Nie wiem jaki masz system podam Ci przykład Windows XP

Podpinasz pendraka, pokazuje się okienko, klikasz w "narzędzia" następnie "opcje folderów" następnie "widok" i tam zaznaczasz aby pokazywało ukryte pliki i foldery

Jeśli nie masz XP to podobnie powinno to wyglądać przy innych systemach, najlepiej wpisz sobie w google "nazwę systemu + ukrywanie plików" to znajdziesz odpowiedź.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...