Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

This War of Mine, nowa gra polskiego 11 bit studios

kakako15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

This War of Mine 11 bit studios ogłosiło właśnie swoją nową grę - This War of Mine. Choć nasza polska produkcja traktuje o wojnie, pokierujemy w niej nie żołnierzami, a cywilami. Udostępniono pierwszy trailer, który - co tu dużo gadać - robi wrażenie.

Jak piszą twórcy This War of Mine:

Jest to mroczny survival, w którym gracze po raz pierwszy wcielają się w cywilów w oblężonym mieście i próbują tam przetrwać. Za dnia snajperzy uniemożliwiają opuszczenie schronienia, dzięki czemu gracze mają czas na tworzenie nowych przedmiotów, handel, rozbudowę zajmowanego domu oraz leczenie i karmienie jego mieszkańców. W nocy gracze mogą przeczesywać pobliskie lokacje w poszukiwaniu niezbędnych przedmiotów, takich jak: jedzenie, lekarstwa czy broń.

Zapowiada się bardzo ciekawie, i - co zawsze cenne - zdaje się oferować nieco bardziej trzeźwe spojrzenie na wojnę, niż militarne FPS-y.

Grę zwiastuje też rewelacyjny trailer:

(Polecam oglądać w 1080p HD to zobaczycie piękno tego trailera)

Uwaga daje informacje na forum gdyż niektóre osoby nie wiedzą o cda a o rodzinnym studiu można pisać ;)

Link do orginału:

http://www.cdaction.pl/news-37267/na-wojnie-nie-kazdy-jest-zolnierzem-this-war-of-mine-nowa-gra-polskiego-11-bit-studios-wideo.html

@edit

Według mnie produkcja ma potencjał gdyż nie ma podobnej gry na rynku (i raczej nie była).

Najbardziej mnie zaciekawiła muzyka i końcówka ,,In war not everyone is a soldier''

Przypominam by nie lajkować tematu gdyż (prawdę mówiąc) skopiowałem cały artykuł z cda.

Opublikowano

Sama opcja wcielenia się w cywila jest bardzo ciekawa, taka odmiana po graniu postacią pro uzbrojonego żołnierza, zapewne zakręcę się za kupnem tej gry.

Opublikowano

Prawdę mówiąc nie porwał mnie to zwiastun. Od taki sobie. Wymagania pewnie będą dosyć spore. Granie cywilem w czasie wojny może być ciekawym motywem i liczę, że wyjdzie z tego jakaś dobra produkcja. Co do kupna - zastanowie się, ale raczej nie kupię.

Opublikowano

Już jest polski RTS pokroju The Settlers.

Co tej gry to całkiem fajny motyw grania cywilem, choć pewnie będą osoby które będą strzelać do wszystkie go się rusza no chyba, że nie będzie możliwości strzelanie do innych. Poczekamy zobaczymy jak mi mój komputer pozwoli i wymagania nie będą duże, to zagram z ciekawości. Choć pewnie najpierw mnóstwo recenzji poczytam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...