Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yangi na Allegro

Freszer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz wszystkim, pytania może idiotyczne ale wolę się upewnić, bo przez te pięć lat gry w Metina nigdy nie miałem styczności z kupowaniem yangów przez Allegro. Zastanawiam się nad kilkoma faktami jeśli rzeczywiście miałbym je kiedyś kupić.

1. Zdarzają się jacyś oszuści, nawet wśród tych 99% pozytywnych komentów?

2. Paczka 10kk za 4 zł to chyba nie jest za drogo?

3. Jaka jest szansa na otrzymanie banika za takie coś?

Opublikowano

1. Przy takiej ilości raczej nie, choć zawsze miej się na baczności i wybieraj tych najbardziej sprawdzonych sprzedawców.

2. A to już zależne od serwera.

3. Mała, ogólnie za kupno yang mało kiedy banują, bo dosyć ciężko jest to sprawdzić.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Zatem odpowiem z doświadczenia pewnie i moją aukcję przeglądałeś :)

więc tak: 

1) Głównie sprzedawcy yang oferują sprzedaż poprzez Payu "przelew przez allegro" tym sposobem nie ma szans aby ktoś Cię oszukał a jeśli taka sytuacja się wydarzy to piszesz do allegro i całą sumę Ci zwracają tym samym obciążając sprzedawce. Można też zrobić przelew tradycyjny tu już jest gorzej co prawda ktoś może Cię oszukać, ale to jest 1:100 wątpię aby ktoś kto Chcę sprzedać parę szt yang od razu leciał w kulki, a jak już taka sytuacja Ci się trafi to zgłaszasz sprawę do supportu allegro i banują delikwenta. 

2) Jak widzisz yang są i po 5zł i po 4zł tzw "firmy" mają drożej bo mają yang ile tylko im się wymarzy natomiast taki Kowalski ma 100szt i Chcę to jak najszybciej sprzedać dlatego daję cenę niższą od pozostały w takiej sytuacji po prostu uważaj na kogoś kto sprzedaje mniej niż 10szt czyli >100kk.

3) Szansa jest znikoma dla obu stron od początku solara mam na sprzedaż yang i nikt nigdy się nie skarżył na bana a powiem więcej, że nie znam takiej osoby która takiego bana otrzymała zapewne było parę takich sytuacji ale śmiem twierdzić, że proporcja jest bardzo odległa.

Opublikowano

1. Bardzo mało oszustów jest na yangi za pln przez allegro.
2. Zależy jaki serwer, jak PL to niby się opłaca.
3. Ban jest za takie coś, bo sam miałem nie miłą sytuacje, tzn. nie ja a mój kolega z rl, kupił sobie 200kk na allegro, wszystko pomyślnie przeszło a z tydzień po tym perm ( kupowanie yang na allegro ) i prawdopodobnie to robił sprzedający bo nie chciał wiecej kupić.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...