Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy w OC

PiesekLeszek90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

JAK FAJNIE ŻE MPC ZNOWU DZIAŁA!!! YEY!!! a tego kto jest odpowiedzialny za te DDoSy to na stos.

Właśnie robię oc procesora AMD Athlon II x4 640 na chłodzeniu Fortis HE1225 na płycie GA-MA770T-UD3 i  zasilaczu AreoCool VP-450 o mocy 450W (wymieniam na Deus G1 600W/500W lub Thermaltake Smart SE Modular 530W, który wybrać?)

Aktualnie procek jest na taktowaniu 3.60 Ghz i napięciu 1.5V

Do jakiego napięcia mogę dojść? Czy niema ograniczeń (oczywiście temperatura dla tego procesora to max 70*C)

Ile Ghz uda mi się osiągnąć? Tak na oko

I mam problem a dokładnie gdy procek nie jest obciążany 1 z rdzeni ma dość dziwną aktywność (wszystko w załączniku)

Przy okazji daje screen podczas obciążania. śr. temp. to 45*C i jest stabilny.

Jak chciałem kręcić dalej to mi wywaliło blue screena (napięcie pewnie za małe ale nie wiem ile mogę dać max)

HT link i NB staram utrzymać na 2000Mhz dobrze?

pamięci mam taktowane: dwie 2GB 1333Mhz i jedną 4GB 1600Mhz (obie kingston HyperX) (tak serio, 1 pamięć jest szybsza...) ale staram utrzymać około 1333Mhz aby nie przegrzać tych 2Gigabytowych (nie wiem jak to w skrucie napisać GBtowych?)

Podkręcam w BiOSie

post-887132-0-90264000-1394653597_thumb.png

post-887132-0-76951500-1394653607_thumb.png

60vprg.png

Opublikowano

Ta zasiłka jest dobra, po co Ci lepsza ? W OC to nie pomoże, chyba że kupujesz jakąś prądożerną GPU

Tak mam zamiar kupować R9 270 Gaming ;d

Nie do końca dostałem odpowiedzi:

Ile mode dać max napięcie na procku?

Jaka jest max temp. na płycie głównej?

Do ilu Ghz dojde?

I co z tą dziwną aktywnością na 1 rdzeniu?

60vprg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...