Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2, problem z bluscreen

Yellow♫

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jakieś 2 lata temu jeszcze działał mi metin2 PL teraz kiedy go włączam zawiesza się pulpit i wyskakuje BS, mam win7 najnowsze sterowniki itd itd

Szczegóły błędu

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8007EBE8F8
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Pliki pomagające opisać problem:
C:\Windows\Minidump\031114-21637-01.dmp
C:\Users\Jakub\AppData\Local\Temp\WER-44460-0.sysdata.xml

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Może ktoś z was zna rozwiązanie tego problemu przypomnę że kiedyś na tym samym sprzęcie mi działał Polski metin i dodam że mam 64 bitowy sys.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

zainstaluj se service pack 1, to rozwiazuje najwiecej takich problemow, potem aktualizuj/instaluj sterowniki do kary graficzniej (do plyty glownej nietrzeba bo musi i tak miec zainstalowane inaczej niebedzie dzialac i co chwile bluescreena bedziesz dostawac zanim sie komp odpali calkowicie) jak to niezadziala to bluescreena jeszcze mozesz dostac jak RAMy masz popsute/spalone.

Opublikowano

zainstaluj se service pack 1, to rozwiazuje najwiecej takich problemow, potem aktualizuj/instaluj sterowniki do kary graficzniej (do plyty glownej nietrzeba bo musi i tak miec zainstalowane inaczej niebedzie dzialac i co chwile bluescreena bedziesz dostawac zanim sie komp odpali calkowicie) jak to niezadziala to bluescreena jeszcze mozesz dostac jak RAMy masz popsute/spalone.

uruchomiłem go z sp1 i wyskakuje taki błąd po bluescreenie

Podpis problemu:

BCCode: 101
  BCP1: 0000000000000021
  BCP2: 0000000000000000
  BCP3: FFFFF88002F65180
  BCP4: 0000000000000002

Opublikowano

uruchomiłem go z sp1 i wyskakuje taki błąd po bluescreenie

Podpis problemu:

BCCode: 101
  BCP1: 0000000000000021
  BCP2: 0000000000000000
  BCP3: FFFFF88002F65180
  BCP4: 0000000000000002

prosiłem o kod bsod'a jak i zrzut pamięci - nie zrobiłeś tego, rób dalej te głupoty...

Opublikowano

Jezeli masz taki problem z metin2pl, to musisz zaktualizować service packa, to jest przyczyna twoich błędów. Bylo to nawet na forum metina opisywane

Opublikowano

prosiłem o kod bsod'a jak i zrzut pamięci - nie zrobiłeś tego, rób dalej te głupoty...

Pisałem posta i dałem kilka cytatów w którym pisałem gdzie ten kod BSOD jest ale nie dodało tak więc czekam jeszcze raz na odpowiedź.

Opublikowano

jak wyskakuję ci BSOD to na tym niebieskim ekranie znajdź słowo STOP: (na dole to znajdziesz) i zapisz coś typu 0x000000a jeśli od razu się restartuje wejdź w start>ppm na mój komputer>właściwości>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie> i odznacz automatycznie uruchom ponownie.

Opublikowano

jak wyskakuję ci BSOD to na tym niebieskim ekranie znajdź słowo STOP: (na dole to znajdziesz) i zapisz coś typu 0x000000a jeśli od razu się restartuje wejdź w start>ppm na mój komputer>właściwości>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie> i odznacz automatycznie uruchom ponownie.

Tu masz ten plik

http://speedy.sh/dPRP4/031114-21637-01.rar

zaraz dam edit z tym błędem ale najpierw coś sprawdzę jak wyskoczy bs to wtedy spiszę ;)

Ok to tutaj dam ss

8259f5e03a379535.jpg

Sorry że tak krzywo ale miałem mało czasu i pierwszy raz robiłem tabletem zdjęcie ;p

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie przesiadka z windows xp na windows 7/8. 

u ciebie jest taki problem że nawala ci jądro systemu, przekopiuj ważne pliki i zmień system bo nie warto ratować xp. 

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie przesiadka z windows xp na windows 7/8. 

u ciebie jest taki problem że nawala ci jądro systemu, przekopiuj ważne pliki i zmień system bo nie warto ratować xp. 

Heh chyba nie czytałeś tematu od początku ;)

"Cześć jakieś 2 lata temu jeszcze działał mi metin2 PL teraz kiedy go włączam zawiesza się pulpit i wyskakuje BS, mam win7 najnowsze sterowniki itd itd"

skoro mam windowsa 7 to w czym może tkwić problem przed 2 laty działał na tym samym kompie te same stery a tu teraz takie coś.

Opublikowano

Dziwne, plik minidump wyraźnie pokazuje że masz win xp :O na pewno wysłałeś poprawny?

w takim razie pobierz to (Windows SDK for Windows 7) skanu nie daje bo nie. ustawisz go przy instalacji tak 

windbg1.png

i zastosujesz się do poradnika z forum komputerowego MPCpc

http://www.MPCpc.pl/forum-9/announcement-4-zakładanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/

zjedź niżej i znajdziesz Debugging tools for windows 

Opublikowano

Dziwne, plik minidump wyraźnie pokazuje że masz win xp :O na pewno wysłałeś poprawny?

w takim razie pobierz to (Windows SDK for Windows 7) skanu nie daje bo nie. ustawisz go przy instalacji tak 

windbg1.png

i zastosujesz się do poradnika z forum komputerowego MPCpc

http://www.MPCpc.pl/forum-9/announcement-4-zakładanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/

zjedź niżej i znajdziesz Debugging tools for windows 

Zaraz to sprawdzę, sorry że tak długo odpisuje ale nie mogę trafić na działające MPC ;/

Opublikowano

Robię tak jak jest napisane i po chwili wyskakuje installation failed, chyba nic nie wykombinuje z tym i będę musiał grać na lapku w razie w.

Opublikowano

Sam bym to zrobił na moim kompie ale mi się nie instaluje lol. spróbuj 

1. przeinstalować sterowniki do karty graficznej

2. zrobić mem test (memory test, czyli przetestować pamięć ram)

3. przeinstalować metina

4. uruchamiać metina przez obejście a nie przez patchera (w notatniku wpisz "start metin2client.bin" zapisz i zmień rozszerzenia na *.bat)

Opublikowano

Już nie ważne będę grał najwyżej na laptopie... dzięki za chęci wynagrodziłem lajkami

TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...