Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poczta Polska - Paczka ze sprawdzeniem

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż doczytałem się, że Poczta-Polska oferuje wysyłkę paczki z dodatkową usługą - "sprawdzenie paczki" przy odbiorze kurierskim za dodatkową opłatą, lecz nie mogę się doczytać ile mnie to wyjdzie i jak się ta usługa nazywa, a nie chce mi się stać w długiej kolejce żeby się o to spytać. Wiecie może co i jak z tym? Z góry dzięki,

Pozdrawiam

Opublikowano

Hm, nigdy o tym nie słyszałam, ale dla mnie to trochę dziwne, że chcą za to pieniądze. Przecież przy odbiorze paczki, czy to kurierem, czy w placówce każdy ma prawo na otworzenie i sprawdzenie paczki. W tym wypadku osoba przekazująca paczkę w razie problemów z nią ma prawo "wypisać" dokumentacje o jej zwrot. Chyba, że PP ustaliło sobie, że będzie za taką usługę brac pieniązki (która normalnie u usług kurierskich typu GSL, czy 7 jest darmowe...)

Opublikowano

Usługa ta została wprowadzona w styczniu bieżącego roku, koszt to 5zł.

@Down

specjalnie wlazłem jeszcze raz w regulamin i faktycznie jest 5zł + VAT czyli 6,15zł

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Usługa ta została wprowadzona w styczniu bieżącego roku, koszt to 5zł.

Prawda Ale koszt wynosi 7 zł.

Psotnyy

Opublikowano

Hm, nigdy o tym nie słyszałam, ale dla mnie to trochę dziwne, że chcą za to pieniądze. Przecież przy odbiorze paczki, czy to kurierem, czy w placówce każdy ma prawo na otworzenie i sprawdzenie paczki. W tym wypadku osoba przekazująca paczkę w razie problemów z nią ma prawo "wypisać" dokumentacje o jej zwrot. Chyba, że PP ustaliło sobie, że będzie za taką usługę brac pieniązki (która normalnie u usług kurierskich typu GSL, czy 7 jest darmowe...)

Droga Wredotko, 

Też tak myślałem, do czasu kiedy kiedyś dotarła do mnie zalana paczka i miły kurier przyjechał ją odebrać.

Przy wypisywaniu papierów pogadaliśmy sobie o tym czy tamtym i uświadomił mnie jak bardzo się mylę.

Żeby nie być gołosłownym podsyłam artykuł z pewnej strony:

http://www.kurierem.pl/porady-Sprawdzenie-zawarto%C5%9Bci-21.html 

Ostatnie linijki mówią nam również, że firmy kurierskie zaczynają pozwalać sobie na odstępstwa, ale niestety trzeba za to zapłacić ;)

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...