Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwie rozne karty graficzne - mozliwe SLI?

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od razu mowie, ze Google nie daje mi duzo wiedzy. Moje pytanei brzmi: czy dwie karty graficzne, calkiem inne (obie NVIDIA) sa w stanie dzialac w SLI?

Chodzi o karty:

- Geforce GTX 760

- Quadro 600

Chciałbym trochę podnieść fps w jednym z moich kompów.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

do Quadro trzeba mieć kompatybilne karty w trybie SLI czyli zwykłe byle badziewia dla gracza nie podłączy i tak  

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Na tej karcie nie zrobisz SLI. Jakby nawet to działało to żadnego zysku nie zobaczysz. Oczywiście mi chodzi o Quadro 600 :)

A mogę mieć dwie podpięte karty w kompie, i Quadro używać do programów typu AutoCad, AutoDesk Inventor, Photoshop itp, a GeForce do gier? Na moim lapku mam opcję wybierania na której karcie ma startować dana aplikacja (czy na intelu czy na nvidii). Bo GeForce przy tych "profesjonalnych" programach lubi się zwiesić na pół sekundy, a odświeżanie obrazu przez F5 zwykle dłużej trwa niż na quadro.

Tak więc: mogę mieć taką konfigurację? 

Opublikowano

Możesz, tylko trzeba wpiąć drugą przez przejściówkę tzw riser . Laptop to inny sposób obsługi grafiki to nie porównuj

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...