Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest taki kabel ?

TheMatrixen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy istnieje kabel HDMI a na drugim końcu jest RGB. Czy jest to możliwe ? Ponieważ chciał bym 2 monitory ale ten 2 nie ma HDMI. 

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Tak, istnieje taki kabel, jak od @Up, tyle że na 99% nie będzie Ci działać, bo będziesz musiał do tego kupić jeszcze konwerter sygnału z analogowego na cyfrowy za jakieś 200zł.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dziękuję , tak chodziło mi o to. a czy to na 100% będzie działać ?

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Czytaj mój post -.-

Raczej na bank NIE.

Bez konwertera sobie możesz podłączyć, ale obrazu wciąż nie będzie.

Opublikowano

Należy pamietać ze HDMI podaje sygnal cyfrowy, a VGA analogowy, dlatego nie we wszystkich urzadzeniach podlączenie bezpośrednie będzie możliwe, jesli kabel przy bezpośrednim podlączeniu nie działa należy zaopatrzyć się w specjalny moduł zmieniający sygnal cyfrowy na analogowy. Nowe urządzenia elektroniczne czesto posiadają już taki modul wbudowany w sobie.

nawet w opisie aukcji masz

raczej wątpie by to działało, masz może jakieś inne złącze niż hdmi ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

6174392200_1316259082.jpg 

Tylko bez tych dziurek i pionowej kreski po prawej.

Opublikowano

Chce połączyć kabel 1817406400_1316259038.jpg6174392200_1316259082.jpg

Opublikowano

To w końcu HDMI, czy DVI?
Jak na DVI, to kupujesz konwerter za 10zł w Carrefour z DVI na VGA i kablem VGA podłączasz normalnie, to będzie działać.

Opublikowano

Tak tylko że mój monitor na tym nie chce działać a na drugim działa :(

Opublikowano

dvi sa cyfrowe i analogowe, sprawdź co dokładnie pisze przy gnieździe albo w specyfikacji monitora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Raczej mi chodzi o dvi analogowe ponieważ drugie cyfrowe jest zajęte przez inny monitor.

Opublikowano

to mało wazne o co ci chodzi, masz sprawdzić sobie jakie masz DVI tylko

są analogowe, cyfrowe i analogowo cyfrowe itp   DVI-I , DVI-D ( obydwa mają single i dual link ) albo  DVI-A , każde gniazdo jest INNE mimo że sa gniazdami DVI

analogowe sa gniazda DVI-I ( to jest też i cyfrowe zarazem )  i DVI-A

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...