Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przelicz sobie.

1 slot = ok. 100MB ramu.

Czyli 2000x100mb=200000MB

Opublikowano

Kur... ludzie Wy jestescie za przeproszeniem pojebani ? Gosciu nie podal procesora,a Wy sie samym ramem sugerujecie,a jak jest tak i3 lub atom jakis ? To powodzenia z 200 slotami :D Sami idioci w tym kraju....

CAMDNAx.png

Opublikowano

Dołączam się do kolegi wyżej.

Aby podać przewidywana ilość slotów ( bez lagów ) musi być podany model procesora. W tej kategorii ( 8 wątków ) jest bardzo dużo procesorów, bardziej bądź mniej wydajnych ;P

np.

Intel Xeon E3-1240 v2 ( 4 rdzenie / 8 wątków ) w Benchmarku osiąga wynik 9342pkt.

Intel Xeon E5 2620 ( 6 rdzeni / 12 wątków ) ( WOW, ale wydajny..., ma 6 rdzeni WOW... ) w Benchmarku osiąga wynik 7958pkt.

Intel i7 920 ( 4 rdzenie / 8 wątków ) w Benchmarku osiąga wynik 5006pkt.

Na wydajność serwera dużo wpływa moc obliczeniowa procesora.

Tak więc, aby podać tobie ile uciągnie serwerek podaj jaki masz model CPU i jeżeli nie wiesz jak sprawdzić bo zapewne masz dostęp do SSH to wpisz : cat /proc/cpuinfo

2w6ic6t.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, większość tych dzieci jest zaczarowana przez hostingi typu craftserve, że tyle ramu dają itd..... i tylko to się liczy.....

A jednak duże znaczenie ma CPU i powiem więcej, że nawet większe niż RAM ;p

2w6ic6t.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, większość tych dzieci jest zaczarowana przez hostingi typu craftserve, że tyle ramu dają itd..... i tylko to się liczy.....

A jednak duże znaczenie ma CPU i powiem więcej, że nawet większe niż RAM ;p

Dokladnie, to sa dzieci. Gowno wiedza o optymalizacji serwera i to ich problem, kiedys stawialem na vpsie, procek i7 tam byl,nie pamietam jaki dokadniej, 2gb ramu, wyciagalem na 100 slotach 0 lagow. Wiem,ze to szalenstwo.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Dokładnie kolego. Ja na swoich serwerach mam śmieszną ilość używanego RAM.

Np.

Dziś na serwerze SkyBlock było 90 osób -> serwer ustawiony na 32mb do 8gb ram -> 97% wolnego RAM i oczywiście 20tps.

Procesor jest bardzo wydajny, więc daję radę :P. Co z tego, że dasz na serwer 15gb ram, jak procesor nie da rady ogarnąć ludzi ;P

2w6ic6t.png

Opublikowano

Dokladnie, to sa dzieci. Gowno wiedza o optymalizacji serwera i to ich problem, kiedys stawialem na vpsie, procek i7 tam byl,nie pamietam jaki dokadniej, 2gb ramu, wyciagalem na 100 slotach 0 lagow. Wiem,ze to szalenstwo.

Ziomek, zwolnij bo papcie zgubisz...

I nie obrażaj bo inni też maja uczucia. Co kogo obchodzi ile ty dałeś sobie tych slot? Chłopak się pyta ile uciagnie PRAWDA? a nie ile twój VPSik uciagnoł!

Opublikowano

Ziomek, zwolnij bo papcie zgubisz...

I nie obrażaj bo inni też maja uczucia. Co kogo obchodzi ile ty dałeś sobie tych slot? Chłopak się pyta ile uciagnie PRAWDA? a nie ile twój VPSik uciagnoł!

Czlowieku jak sie nie znaja to nich sie nie wypowiadaja na ten temat.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Daj z 200 slotów max 250.

Boze kolejny gosciu,ktory bez znajomosci modelu procesora daje z "dupy" jakies 200 slotow. mysl....

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...