Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Tworzenie itemku/broni 3d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze ,mam pare pytań doryczących tworzenia eq/itemków w prywatnym serwerze mt2.

1.Jeżeli zrobie itemek przezroczysty tzn.bez tła np 32x32 pixele obraz butów nike wywalę tło zostawię same butki zapiszę w tga wgram na mapkę to czy będzie to w grze widać w białym tle czy normalnie przezroczysto ?

2.Jak wbudować do itemku pierwotne bony poziom ulepszenia np +1=10 szybkośc 10 def a +2 15 szybkośc 15 def ? i jak zrobić z nich system ulepszeń np z tych +9 robię lepsze +0 jak ze stalkami ?

3.Jak zrobić broń/zbroję w grze (jakim programem) czy to trudne ?

(CZYTAJ JEŻELI MASZ DO MNIE ZASTRZEŻENIA) UWAGA! przepraszam was za swoję zmudne/nachalne/powtarzające się pytania typu jak stworzyć itemek/mapkę/jak dodać gm itp poprostu jestem w tym zielony a chce stworzyć fajnego dedyka nie zrobię tego w 2-3 dni ,tylko parę miesięcy ,ale myślę ,że dzięki waszej pomocy uda mi się i proszę nie pisać komentarzy typu:skoro niewiesz jak dodać item to pozdro w robieniu serwera/bądź krytykowaniu mnie np.po co zabieram się za to skoro się nieznam.

Osobiście nieznam osoby ,która by umiała robić takie żeczy bez nauki jestem cierpliwy i nie poddaję się łatwo ,więc niezniechęcajcie mnie ,bo i tak to nic nieda o tych wszystkich którzy mi pomagali/odpowiadali na pytania (na które w większośći nie odpisałem dziękuję) będę wspominał na YT/i serdecznie dziękował za krótką odpowiedź która bardzo dużo dla mnie znaczy :) i sorki za spam.

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

Opublikowano

Co do 2 pytania:

To system ulepszeń:

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CDEQrAIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mpcforum.pl%2Ftopic%2F412223-tutwlasny-system-ulepszen%2F&ei=mDUaU4TUOs-ihgfztoDYDQ&usg=AFQjCNFQoTT-ch3L-LhmErmJsP-IvQs-qw

Co do 3: Broń jest bardzo trudno zrobić, to musisz iść grafiką przynajmniej 2-5lat. Nie zrobisz sobie tego normalnie w jakimś programie, to trzeba jakieś specjalne duperele, Ci co tworzą bronie to mają swoje studia graficzne itp... z dobrym sprzętem.

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...