Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak powiedziec rodzicom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem ze od pewnego czasu rodzice maja problem ze nie wychodze nigdzie z kolegami i nie spotykam sie z nimi poza szkola (wyjatkiem sa mecze czego tez rodzice nie trawia..)

Rodzice maja mnie za jakiegos zjeba ktory ma problem z kolegami i wgl nie radzi sobie w życiu jednak jest inaczej. Nie wychodze nigdzie z znajomymi ponieważ jedynie co oni robia na polu to palą lub piją, jednak nie chce tego powiedziec rodzicom bo poleca oni do rodzicow tamtych i wtedy dopiero bde mial problem. Macie pomysl co zrobic?

Opublikowano

Hm... Dziwnie... Moi rodzice wiedza o piciu i paleniu niektorych moich kolezanek (tak!!! Nie kolegow!!!) i jakos do rodzicow nie leca :D

Powiedz rodzicom, ze oni sa dziwni, glupi, przeklinają itd. :p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ale z niektorymi rodzicami rodzice sie bdb znaja, chodza razem na imprezy itd. takze raczej by powiedzieli

To znajdź znajomych na poziomie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Większość tak robi. Reszta  uczy się 24/24 

To powiedz rodzicom, że wszyscy poświęcają dużo czasu na naukę i nie mają czasu na spotkania.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

"mamo, nie zadaję się z tymi debilami bo nie jestem gimbusem który chleje browary dla szpanu i pali szlugi bo to modne, wolę siedzieć w domu" 

czy coś. w sumie też wolę siedzieć w domu niż pić wódę dla szpanu..

Opublikowano

Powiedz prosto z mostu, to chyba nie jest wielkim problemem.

Po prostu, że nie chcesz z nimi nigdzie iść, bo chleją i palą, a Ty nie masz na to ochoty. Ewentualnie możesz nawinąć, że oni się uczą i nie mają czasu albo, że po prostu nie chce Ci się nigdzie wychodzić. 

Opublikowano

Ja u siebie mam identyczną sytuację. Nie wychodzę nigdzie bo w mojej okolicy nie ma ludzi na moim poziomie. Siedzę w domu a oni tylko za wszelką cenę chcą żebym gdzieś wyszedł. Próbowałem im tłumaczyć ale nie dociera. Spróbuj z nimi pogadać. Przecież nie musisz im mówić którzy znajomi konkretnie piją i palą, więc nie będą wiedzieli do których rodziców iść z pretensjami.

Opublikowano

Powiedz im, że czasami mogą mieć zły wpływ na Ciebie i nie chcesz się zmieniać.

Albo cokolwiek, to są rodzice - powinni zrozumieć.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Idź się z nimi najeb, zjaraj i nie sraj dupy ;) a rodzice nic nie muszą wiedzieć :)

To powiedz rodzicom, że wszyscy poświęcają dużo czasu na naukę i nie mają czasu na spotkania.

Hahahaha jebł*m ^^

Opublikowano

jak masz normalnych rodziców to powinni to zrozumieć...

Mam ten sam problem, wszyscy myślą, że nie żyje (ta, nie dosłownie) - ja się po prostu odcinam

@Up

to takie prostackie...

Może kolega po prostu ma wyższe ambicje niż typowe studenckie zabawy : najebać się, zjarać się...? To się nie ceni, ziomek nie chce tego robić, to powiedz : Mamo, nie jestem jak reszta moich zjebanych kolegów i dlatego nie wychodzę na dwór, bo ich spotkania polegają na piciu i jaraniu. Nawet jak użyjesz takiego słowa przy twojej mamie powinna Ci kurwa pogratulować. elo

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Idź się z nimi najeb, zjaraj i nie sraj dupy ;) a rodzice nic nie muszą wiedzieć :)

Hahahaha jebł*m ^^

Nie namawiaj go do tego czego nie chce, to jest dopiero idiotyzm.

Znajdź sobie jakiegoś kumpla rozgarniętego i z nim spędzaj czas, albo dziewczyne znajdź.

Ewentualnie kup sobie psa i wychodz z nim na spacery, też zawsze jakaś forma rozrywki :P

Opublikowano

Ja pierdole, a co ci przeszkadza ze oni pija i pala? Ty przeciez nie musisz robic tego co oni ...

ja bym się z patologią nie zadawał na jego miejscu.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Zacznij wychodzić na dwór na jakieś spacery. Rodzicą możesz powiedzieć, że nie chcesz się z nimi zadawać, bo palenie i picie jest złe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...