Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer Grand Theft Horse! GTA w Minecrafcie! (Trwaja przygotowania)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Cześć wszystkim.

Ostatnio razem z współzałożycielami sieci, wpadliśmy na pomysł stworzenia serwera (Głównie Zeus)

Grand Theft Horses

Wszystko poniżej

Serwer będzie polegać na:

Wojnach gangów

Jak w San Andreas, czyli Vagos, Ballas, Rodziny z Grove Street oraz Varrios Los Aztecas. Każdy gang będzie wrogo nastawiony do reszty. Oczywiście będzie można zostać neutralnym, lecz wtedy gracze będą musieli jakoś zarabiać na życie.

Planujemy stworzyć dzielnice (Specjalnie wydzielone tereny), w których będą wpływowe budowle, dające przychód dla gangów i ich członków, który dzięki tym pieniądzom, będzie mógł ulepszać swoją melinę lub lepiej zaopatrzyć członków swoich gangu. Spróbujemy to załatwić tak, że jeżeli na danym regionie (Dzielnicy) znajdzie się minimum 2+ graczy z minimum 2 gangów (Oczywiście wrogich), rozpocznie się tryb bitwy o dzielnica. Wygra ją ten gang, który wyeliminuje przeciwników na regionie. Będzie można stworzyć zaporę z koni (!!!), prawie jak w GTA, będziemy się chować za samochodami (czyt. Końmi).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jako takim handlu

Jeżeli się uda, a gracze naprawdę wczują się w klimat, może to wyjść nawet bardzo dobrze. Mianowicie, będzie można wymieniać się, kupować jakieś towary. Na razie planujemy handel marihuaną, bronią oraz żywnością (Typu kurczaki, jakieś mikstury, czy coś. Co do mikstur nie jesteśmy pewni).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zamiast aut, będą konie

Głównym środkiem lokomocji, będą konie, bez których raczej się nie obejdzie, bo zapewniają jak dotąd w Minecrafcie najszybszy sposób lokomocji, a serwer jest w MC nie GTA xD. Dodatkowo, bardzo szybko można na nich zwiać z pola bitwy o jakąś dzielnice. Oczywiście, tak jak w GTA:SA będzie można zrobić z nich zaporę na drodzę i się nimi zasłaniać :P

Broniach

Wgramy na serwer plugin, dodający bronie jak i postaramy się o dodanie do niego Texture packa, który mamy zamiar wgrać na serwer, także nie powinno być za bardzo problemów z pobieraniem go. Jeżeli nam się nie uda, no to cóż. Sklepik jest już gotowy, lecz zastanawiamy się, czy zrobimy jeszcze inne.

Kupowaniu siedzib i przedsiębiorstw

Będzie można zakupić sobie swoje siedziby, mieszkania, a nawet domy, które były w prawdziwym GTA (Dom Cidzeja itd. Screeny poniżej pokażą część mapki :P )

Jeżeli warunki na serwerze pozwolą (Czytaj: Gracze), będą takie zakłady jak Bar, Restauracja, Sklepy z bronią (Nasze kochane Ammu-Nation). Oczywiście dochód będzie można przekazywać po cichu swojemu gangowi lub prowadzić podwójną gre.

Aspekt z życia codziennego

Typu: Głód, pragnienie, prawdopodobnie też senność (Po to będą potrzebne siedziby, żeby odłożyć bezpiecznie itemki oraz, żeby sobie pospać :P). A Jeżeli gracz zginie 4 razy, ban na 2-3 dni :). Pojazdy (Czytaj konie xD), będzie można albo znaleźć albo zakupić u handlarza.

Nakrotyki

Dodamy narkotyki na serwerze i osoby będące dilerami. Jeżeli zażyjemy za dużo narkotyków (2-4 ich rodzajów), będziemy musieli za jakiś czas je wziąść, tyle że większą dawke :P

Jeżeli nie wiezmiemy ich, dostaniemy takie efekty jak: Zwolnienie, głód, czy jeszcze inne.

Hierarchii gangowej

Będa takie rangi (W gangach) jak BOSS, jego prawa ręka. Itd. Itp. (Pomysły na rangi, możecie podawać niżej :P)

Dodamy też komendy dla nich Np.: Jeżeli "nowy" nie posłucha BOSS'a też może wyłączyć mu ochronę, powiedzmy, komendą "/kara" i reszta kolegów może go zabić, zabierając eq itd. Lub "/Wyrzuć" będzie wyrzucać gracza z gangu, lecz tylko za zgodą takiego jakby posiedzenia. Będzie oczywiście Team Speak 3, więc będzie można się dogadać

szybciej niż na chacie :)

Serwer dla graczy od graczy!

Propozycje co do serwera, zawsze możecie napisać, czy to na MPCforum.pl czy na mojej stronce.

(W moim opisie :P)

Co dodać, co zmienić itd itp. Propozycje pluginów, a nawet wasze skrypty. Kierować się będziemy tylko i wyłącznie opinią was (Graczy), lecz zgodną z duchem gry GTA: SA

A oto kilka screenów przedstawiających mapkę serwera:

post-1033097-0-85899100-1394142130.png

post-1033097-0-73486200-1394142213.png

post-1033097-0-26116800-1394142229.png

post-1033097-0-62813700-1394142235.png

post-1033097-0-61480000-1394142243.png

post-1033097-0-36319400-1394142250.png

post-1033097-0-86044700-1394142257.png

post-1033097-0-15835300-1394142263.png

Aktualizacja 0.2 -> 13 Marzec 2014r.

Aktualizacja 0.1 -> 12 Marzec 2014r.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mapke pobraliśćie z internetu.. Wątpie że to wypali....

Bez autorskich skryptów, pluginów.. To jest zwykłe gówno.

Jaki będzie sens istnienia tego serwera?

Bo ja myśle że żaden na zwykłym survivalu moge więcej niż u was..

Chciałbym jeszcze dodać że taki serwer już istnieje, to się nazywa RolePlay, poszukaj troche zanim coś wstawisz..

index.jpg?ip=80.72.42.99:27018&nick=Bana

Opublikowano

Mapke pobraliśćie z internetu.. Wątpie że to wypali....

Bez autorskich skryptów, pluginów.. To jest zwykłe gówno.

Jaki będzie sens istnienia tego serwera?

Bo ja myśle że żaden na zwykłym survivalu moge więcej niż u was..

Chciałbym jeszcze dodać że taki serwer już istnieje, to się nazywa RolePlay, poszukaj troche zanim coś wstawisz..

No i co z tego, że mapke z neta pobraliśmy? :P Autor jak najbardziej pozwolił ją modyfikować i pobierać do własnego użytku. (Akurat tutaj Zeus, strasznie się upierał, że mamy ją pobrać, bo epicka. Nie mogliśmy go inaczej przekonać, więc w końcu ją pobraliśmy.) Z drugiej strony, będzie to bardziej znana okolica na serwerze, ponieważ ktoś już mógł na niej grać :P (Lecz z pewnością nie każdy)

Mamy zamiar wszystko stopniowo budować. Na razie spróbujemy do dokończyć Los Santos.

Gdy napiszemy wszystkie skrypty wgramy je i pluginy otworzymy serwer na próbę.

Oczywiście, że bez pluginów i skryptów będzie to zwykłe gówno, więć tu Cie popieram :P

I pierwszy raz słyszę, żeby RolePlay był taki jak napisałem wyżej. Gangi, nawalanka i wszystko, a ty mi wyskakujesz z RP. Wiem, że będa w nim te elementy, ale postaramy się położyć nacisk na aspekt.. hmm..... GTA. Gdy wykupimy dosyć dobrą maszynę, wgramy Citizens, więc na serwerze będą NPC'y dające zlecenia (Misje/Questy) oraz kilka ciekawych postaci z prawdziwego GTA. M.in. Cidzeja lub Rydera.

No faktycznie, na zwykłym survivalu możesz więcej, bo możesz budować... Nie ma porównania między survivalem, a takim typem serwera... Więc nie rozumiem akurat tej wstawki. Resztę jako tako zrozumiem, bo już było kilka propozycji postawienia takiego serwera, ale tego co wypisałeś o survivalu nie.

Uff.. Sie rozpisałem :P

(Ale dzięki Ci, za Twoją opinie. Ceni Ci się to.)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Już na starcie nie polecam, tak jak napisał @UP2, mapa jest pobrana z internetu, co oznacza 0 kreatywności z Waszej strony. Aby taki serwer w 100% wypalił, musi być 2 100% autorski, mapa oraz pluginy. 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Może oni nie umieją budować po za tym po co budować coś co już jest sam od czasu do czasu pobiorę jakąś mapę co do autorskich pluginów to i tak nie ma największego znaczenia jak wszystko ładnie dopasują skleją nie będzie to jakiś hypixel ale może być ciekawy serwer.

Opublikowano

@REF

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Powiem tak, wypaliło by, ale gdyby nie ta mapa i mentalność dzieciaczków, które będą strzelać i biegać, zamiast organizować drive-by, ustawki itp.

Też musi być jakaś hierarchia w gangach, ktoś musi wszystko organizować.

Opublikowano

@REF

Tak.

Pracuje właśnie nad skriptem (Pluginów nie pisze ;<), który będzie dodawać gangi i hierarchię w nich. Będą w niej rangi takie jak, mhmmm... BOSS, Prawa ręka Bossa, lewa itd itp.

Dodam też komendy dla nich Np.: Jeżeli "nowy" nie posłucha BOSS'a też może wyłączyć mu ochronę, powiedzmy, komendą "/kara" i reszta kolegów może go zabić, zabierając eq itd.

Nawet dopiszę to do głównego posta :)

(Oczywiście dalej szukamy budowniczych, bo na samych pierwszych dzielnicach Los Santos, nie chcemy poprzestać.)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@ref!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@UP

Z mapą zajeło by dłużej niż z pluginami zapewne, kto wie może nie umią budować, ale pluginy to wiesz ^^

Życzę powodzenia i mam nadzieję, że wypali.

Opublikowano

Więc tak:

Serwer będzie dla graczy OD GRACZY. Sami jesteśmy graczami, wiemy czego oni potrzebują itd.

Owszem na serwerze, będzie można kupić Vipa (Żebyśmy mniej płacili xD), ale gra będzie przebiegać normalnie.

Chcemy wgrać texture pack'a na serwer i postaramy to uczynić, ale musimy się tego nauczyć (Jak go zrobić itd itp.) Jeżeli ktoś chce pomóc to oczywiście, że ja przyjmiemy i nagrodzimy Vipkiem, czy coś.

Gangi już są gotowe i nawet jeden narkotyk :P (Skrecik)

Serwer jest dla graczy (Jeszcze raz wspomne) i jeżeli będzie się podobał, to możemy go nawet z własnych kieszeni opłacać :P

A propozycje co do serwera, zawsze możecie napisać, czy to na MPCforum.pl czy na mojej stronce (W moim opisie :P)

Co dodać, co zmienić itd itp. Propozycje pluginów, a nawet wasze skrypty. Kierować się będziemy tylko i wyłącznie opinią was (Graczy)!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siemaneczko!

Pod względem pluginów  i ogaru (Mam nadzieje) zapowiedź, wygląda bardzo dobrze i już mam zajebistą nadzieje, że serwer powstanie.

I huj z tym, że mapka jest z neta. Gościu napisał, że będą budować mapę dalej, to będą budować i koniec kropka...

Sądzę, że serwer wam się uda o ile nie stracicie chęci na stworzenie go :P

PS: Napisałem do autora PW, o zgłoszeniu na Budowniczego :P

Opublikowano

Witam. Projekt ciekawy. Nawet sam myślałem nad stworzeniem czegoś podobnego, lecz to sobie darowałem. Mam nadzieję, że projekt wypali.

Opublikowano

@REF!

DomT skoro myślałeś, ale my tworzymy, to możesz nam pomóc.

Nieważne jak, ważne że pomożesz :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Refik ;P

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siemano.

Czyli myślisz, nad takim jakby posiedzeniem?

Żeby wszyscy członkowie (W tym winny i BOSS), musieli się zgromadzić razem i zagłosować za karą itp?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Więc tak,serwer może wypalić,ale tak: reklama na mpcforum: 10-20 graczy,Reklamy na YT którzy użytkownicy mają po 50-100 sub:5-10 graczy,Reklama w launcherze by ZYCZU/MineFox: 20-40 graczy,Reklamy na YT którzy użytkownicy mają po 1000-5000 sub:50-110  graczy.A więc tak,powodzenia.

Opublikowano

@Rrreeefff! <3

@UP

Kolego nie możesz mieć takiego pojęcia o reklamach a tym bardziej o graczach przybyłych z nich...

Z Zycza mogę mieć równie dobrze 5 graczy, a z MPCforum nawet FULL serwer (Na pewno reklama na MPCforum da dużo, szczególnie ta wykupiona ;P).......

I wiesz, co do tego nie jestem taki przekonany, ale sądze, że tacy użytkownicy dadzą mi więcej graczy ;P

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Refek <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffffek :P

Jak naprawimy błędy ze skriptem, jest szansa, że udostępnimy serwer do BETY :P

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@reffek :P (Proszę nie dawać mi warna, ponieważ nie będzie mnie od godziny 15:00 do jutra rana więc nie odświeżyłbym tematu. Przepraszam za kłopot, ale staram się codziennie to robić.)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...