Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana ip - Serwery?

Teodziak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec...

Moj problem polega na tym ze gdy zmienie ip przez CyberGhost dzialaja mi serwery minecraft.

MOJE IP zaden serwer mnie nie laczy :D

Czy moge no nwm jakos to zmienic bo na tym zmiennym ip mam troche lagi :C

Opublikowano

1. Klikamy na *Start*, następnie przechodzimy do*Ustawienia*.

2. Tutaj wybieramy *Panel* *sterowania*. Teraz musimy odnaleźć *Połączenia* *sieciowe*.

3. Następnie klikamy nań dwa razy lewym przyciskiem myszy i wybieramy *Właściwości*, bądź też klikamy raz prawym i podobnie jak wcześniej decydujemy się na*Właściwości*.

4. Tu odnajdujemy *Protokół internetowy (TCP/IP)* i ponownie wybieramy *Właściwości*.

ip1 8 Skutecznych Sposobów na to Jak zmienić ip

5. Będziemy mieć do wyboru – "Uzyskaj adres IP Automatycznie" oraz "Użyj następującego adresu IP".

ip2 8 Skutecznych Sposobów na to Jak zmienić ip

Decydując się na drugą z opcji możemy podać inny, niż obecnie posiadany adres IP.

Niestety, dalej nie jest już tak prosto, bo *jeśli posiadamy statyczne IP* – nie ma praktycznie szans *na zmianę bez zgody ISP* (dostawcy usług internetowych). Możemy jednak spróbować pewnej metody, która czasem działa, a czasem nie. Wykonujemy następujące kroki.

1. Klikamy *Start*, następnie w *Uruchom*… wpisujemy *cmd*.

2. Teraz w oknie, jakie się pojawi podajemy *ipconfig /all*. Pojawi się lista gdzie będzie wypisany adres IP, maska podsieci oraz brama domyślna.

3. Przechodzimy do wcześniejszych *Właściwości:* *Protokół internetowy (TCP/IP)* i tutaj wpisujemy bramę domyślną oraz maskę podsieci.

4. Następnie, jeśli nasz adres IP to chociażby 94.254.243.177, zmieniamy go na 94.254.243.178, czyli o jeden numer wyżej przy końcu.

5. Teraz próbujemy, czy to działa. Jeśli nie – *może trafiliśmy na akurat zajęty adres, więc sprawdzamy następny.*

Opublikowano

Jeśli ma wewnętrzne ip to nici.

Nie pamiętam ale z upc czy coś jak zresetujesz router to masz inne ip,i wtedy mógłbyś podajrze wbić.

Z czego masz neta?

1RkW7od.png

Opublikowano

NEta mam TP-LINK ROUTER :P

Proboje to co napisal kolega.

1. Klikamy na *Start*, następnie przechodzimy do*Ustawienia*.
2. Tutaj wybieramy *Panel* *sterowania*. Teraz musimy odnaleźć *Połączenia* *sieciowe*.
3. Następnie klikamy nań dwa razy lewym przyciskiem myszy i wybieramy *Właściwości*, bądź też klikamy raz prawym i podobnie jak wcześniej decydujemy się na*Właściwości*.
4. Tu odnajdujemy *Protokół internetowy (TCP/IP)* i ponownie wybieramy *Właściwości*.
ip1 8 Skutecznych Sposobów na to Jak zmienić ip

5. Będziemy mieć do wyboru – "Uzyskaj adres IP Automatycznie" oraz "Użyj następującego adresu IP".
ip2 8 Skutecznych Sposobów na to Jak zmienić ip

Decydując się na drugą z opcji możemy podać inny, niż obecnie posiadany adres IP.
Niestety, dalej nie jest już tak prosto, bo *jeśli posiadamy statyczne IP* – nie ma praktycznie szans *na zmianę bez zgody ISP* (dostawcy usług internetowych). Możemy jednak spróbować pewnej metody, która czasem działa, a czasem nie. Wykonujemy następujące kroki.
1. Klikamy *Start*, następnie w *Uruchom*… wpisujemy *cmd*.
2. Teraz w oknie, jakie się pojawi podajemy *ipconfig /all*. Pojawi się lista gdzie będzie wypisany adres IP, maska podsieci oraz brama domyślna.
3. Przechodzimy do wcześniejszych *Właściwości:* *Protokół internetowy (TCP/IP)* i tutaj wpisujemy bramę domyślną oraz maskę podsieci.
4. Następnie, jeśli nasz adres IP to chociażby 94.254.243.177, zmieniamy go na 94.254.243.178, czyli o jeden numer wyżej przy końcu.
5. Teraz próbujemy, czy to działa. Jeśli nie – *może trafiliśmy na akurat zajęty adres, więc sprawdzamy następny.*

ZROBIONE :P

Po ustawieniach kolegi internet mi nie dzialal... xD

Zmienilem na takie jak bylo.

Problem nadal jest,

Opublikowano

może serwery blokują zagraniczne ip a ty takie masz ? bo wiem że większość serwerów blokuje ip z francji bo z tamtąd leci najwięcej botów :) sam mam serwer i mam zablokowane :D

Opublikowano

Wchodzisz w uruchom

Wpisujesz %appdata%

Wyszukujesz .minecraft

Usuwasz cały folder .minecraft

Włączasz ponownie clienta i dajesz się patchować.

yotsuba.jpg

Opublikowano

Dzieci wyjdzcie mi z tym reinstalowaniem minecrafta ; )

Zmiana dziwna?

Wchodfze na serwery jest lag po jakims czasie unlag i moge grac normalnie ale czasami sa connection lot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...