Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Działa Na Modemie Narouterze Nie?

gtahoster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem. Postawiłem serwer dla próby przez modem i zadziałał nie tylko mi a także innym graczą, ale jak podłączam router z routera do kompa to już serwer nie działa. Podobno to router blokuje porty lub coś takiego. Wie ktoś jak to zorbić??

DAJ MI TEGO -- nie bądz żyła z góry thx :)

minus+new+blk.jpg

Opublikowano

Jeśli masz włączony NAT to musisz przekierować odpowiednie porty na routerze. Jest to konieczne, bo kiedy stawiasz serwer to klient nawiązuje połączenie z twoim kompem. Ale kiedy jest włączony NAT, to wtedy kompy łączą się z routerem, który nie wie, gdzie dalej przesłać te pakiety. Więc musisz przekierować te porty na swój komp. Ewentualnie możesz skorzystać z Hamachi.

Przekierowywanie portów trzeba ustawić w panelu konfiguracyjnym routera. Nie powiem ci, gdzie jest ta opcja dokładnie, bo to zależy od modelu routera i firmware'u.

Jeśli gdzieś powyżej się pomyliłem, to proszę poprawcie mnie.

Opublikowano

Może mógłbym, ale i tak muszę znać markę i model routera. Nigdy nie używałem tego programu, ale mogłbym spróbować.

Opublikowano

dobra to router to TP LINK model podam ci gdzie inndziej daj jakis kontakt czy wysłać ci passy do TV?? na pw?

DAJ MI TEGO -- nie bądz żyła z góry thx :)

minus+new+blk.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...