Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2000zł

sebasku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam dobrego laptopka do 2000zł, zależy mi na tym żeby był dostępny do odebrania w Tarnowie, np. w sklepie takim jak RTV EURO AGD, MEDIA MARKT

Wymagam od laptopa:

Procesor dwurdzeniowy, dobry, najlepiej intel core i5, minimum 4ghz

Karta graficzna, dobra, Radeon HD 7670M lub coś lepszego,

Minimum 4GB Ram

Dysk twardy 500gb+

Ogólnie chcę, żeby lol, bf3 śmigały mi na średnich wymaganiach z fpsami około 40+

Z góry dziękuję za pomoc, polecą lajki ;)

@@

Zastanawiam się nad tym laptopem:

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/toshiba-satellite-l855-17m-w8.bhtml#opis

Ramu ogólnie ma dużo, karte graficzną nie najgorszą, procek średni...

Zastanawiam się też nad tym

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-x550cc-xo072h-w8.bhtml

Lub też ten

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g580-i3-3110m-4gb-1tb-gt710m.bhtml

A ten? 4 rdzeniowy procesor:

http://www.mediamarkt.pl/notebook-lenovo-ideapad-g505s,id-910020#detail-more

Ogólnie chodzi mi o to, żeby laptop dobrze działał na średnich/wysokich detalach w grach takich jak lol/bf3 z 40/60fps

graphic.png

Opublikowano

Według mnie laptop nie jest dobrym rozwiązaniem do gier. Tym bardziej że jest on za +/- 2000zł.

Sam mam laptopa za ok. 2300/2500zł (kupowałem go gdzieś 2lata temu) jest w miarę podobny do tych co ty podajesz i BF3 na niskich jechał ledwo gdzieś w 30FPS. Ale może się coś zmieniło od tego czasu.

Żeby nie było że nabijam posty to chyba brałbym tego Lenovo z Euro lub Tochibe

Przeglądając oferty Euro natrafiłem na taką. Może warto dołożyć i będzie chyba lepszy niż podane przez Ciebie:

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-aspire-e1-571g-i5-3230m-4gb-500gb-w8.bhtml#opinie
Opublikowano

@up

Ja go mam i powiem, że w BF4 daje radę na low/medium w 30FPS :)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

W bf3 gram na niskich na lapku który kupiłem za 2 tysie 4lata temu prawie, na 30-40fpsach:

Intel® Pentium® CPU 6100 @2,00ghz 2,00ghz

Ram 3GB

Karta graficzna 1GB Ati Mobility Radeon HD 5470

A tak btw. to wybór już padł, i chodziło mi o lapka głównie do komfortowego grania w lola, ewt. w coda(mw/mw2)/bfa(2/3) i myślę, że ten który już wybrałem spisze się bardzo dobrze:

Intel® Core™ i3 3gen 3217U 1,8 GHz

Karta nVidia GeForce GT 720M 2GB

Ram 4GB

Dysk Twardy: 500GB + Dysk przenośny 1TB(nie ważne po co ^.^)

@@

I jeszcze jedno pytanie, żeby nie robić kolejnego tematu:

Czy jak kupie lapka i ma on od razu zainstalowany w8, to jak wezmę sobie i przeinstaluje na oryginalny windows xp home premium, to czy jak mi się komp zrąbie to przyjmą mi bez problemu laptopa czy będą mieli problemy z tym, że zmieniłem windowsa ^.- Szczerze wydaję mi się, że problemów nie będzie ale wolę się spytać na zapas ^.^

graphic.png

Opublikowano

Pisałem o w pełni komfortowej grze, czyli dwa razy tyle. Dlatego się nie zrozumieliśmy.

Laptop wydaje się OK, choć poszukałbym czegoś z 740M.

Po co chcesz zmieniać na XP? Chciałeś zresztą grać w BF3, który chyba nie ruszy na XP.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To znaczy chodzi mi ogólnie czy nie będę miał problemów przy gwarancji bo zmienię na XP/W7 zależy czego płytkę znajdę w odmęcie innych których dosyć sporo mam rozsianych po domu^.-

graphic.png

Opublikowano

To znaczy chodzi mi ogólnie czy nie będę miał problemów przy gwarancji bo zmienię na XP/W7 zależy czego płytkę znajdę w odmęcie innych których dosyć sporo mam rozsianych po domu^.-

Nie instaluj Windows XP, bo dla tego sprzętu to już nie ma sterowników nawet xD

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ja pierdole, skupiacie się na tym jaki windows zainstaluje(co powinno was gówno obchodzić)kiedy się pytam czy przyjmą mi komputer na gwarancję po zmianie na inny windows niż ten który będę miał po zakupie... Odpisujecie mi na to na co nie potrzebuje odpowiedzi, według mnie mija się to z celem, co nie? ^.-

graphic.png

Opublikowano

Mają prawo wypowiedzieć swoje zdanie i popieram moich poprzedników.
Co do twojego pytania sprawdź swoje warunki gwarancji bo każdy sklep może mieć inną, to chyba nie takie trudne?
Pozdrawiam.

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Dołóż te 3 stówki, ja za 2300 kupiłem Len*vo z500 czy jakoś tak, 8gb ram, 500 dysk, karta nvidi bodajze 1-2 gb i win8 :P

=

Opublikowano

Mają prawo wypowiedzieć swoje zdanie i popieram moich poprzedników.

Co do twojego pytania sprawdź swoje warunki gwarancji bo każdy sklep może mieć inną, to chyba nie takie trudne?

Pozdrawiam.

Na gwarancję oddaje się tylko z oryginalnym oprogramowaniem. Ostatnio bywa, że np. DELL rzucał się o VLC przez co nie przyjmowali gwarancji :D.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...