Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Skonfigurowanie routera, niektóre strony nie działają.

Rzary.

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam mały problem, dzisiaj zakupiłem sobie router TP LINK TL WR740N i jest taki problem, ze po jego skonfigurowaniu niektóre strony nie chcą mi działać... Opiszę to wam.

Myślę, że dobrze skonfigurowałem router, trudne to nie było, miałem jakaś szybką konfigurację, wybrałem PPPoE, tak mam ze swoim internodawcą, bez routera łącze się za pomocą loginu i hasła. No i wszystko ładnie skonfigurowałem, a tu strony nie działają. Np:

Nie działają mi:

-ask

-sfgame

-gg.pl (jeszcze kilka h temu działało.)

Nie wiem co mam z tym zrobić, jestem zielony w routerach. Ciągle piszę ''łączenie'' i jest biała strona, nigdy to się nie kończy. Może mi ktoś z tym pomóc? Co mogę z tym zrobić?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

marcin musisz pa ja ci pokaze jak, wez ten kabel ethernetowy co ci dalem, podlacz go do gniazdka usb i przyklej antene do niego a te satelity ruskie co sa niedaleko nas to na luzingu beda sciagac wiec wiesz wiadomix ze pomoze

Opublikowano

nowy router świeżo skonfigurowany nic nie blokuje , widocznie problem po twojej stronie i gdzieś sobie zablokowałeś na kompie strony albo po stronie dostawcy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nowy router świeżo skonfigurowany nic nie blokuje , widocznie problem po twojej stronie i gdzieś sobie zablokowałeś na kompie strony albo po stronie dostawcy

Jak podłączę kabel ethernet do komputera to wszystkie strony mi normalnie działają.

Zpinguj z konsoli te strony, które Ci nie działają i napisz, czy masz odpowiedź...

Ok. Wieczorem dam edita

Opublikowano
1. Podepnij kabel z internetem do portu WAN w routerze, drugim podłącz komputer do portu LAN.

2. Network > MAC Clone i w WAN MAC Address wpisz: 1C-6F-65-5D-14-EA > SAVE

3. Network > WAN:

- WAN Connection Type: Static IP

- IP Address: 192.168.1.102

- Subnet Mask: 255.255.255.0

- Default Gateway: 192.168.1.254

- Primary DNS: 8.8.8.8

- Secondary DNS: 8.8.4.4

-SAVE

4. Network > LAN:

- IP Address: 192.168.2.1 (żeby odróznić LAN od WANA możesz też dać np 172.18.0.1 jak podał roobal)

PO TEJ OPERACJI ZMIENI SIĘ ADRES ROUTERA, NA TEN KTÓRY WPISZESZ ŻEBYŚ SIĘ NIE ZDZIWIŁ :)

- SAVE

I powinno pójść.

Dla świętego spokoju można jeszcze:

5. DHCP > DHCP Settings:

- Default Gateway: taki sam jak w Network > LAN(punkt 4)

- DNS 8.8.8.8, 8.8.4.4

- SAVE

spróbuj tego, znalezione na 

jbc tam wejdź i poczytaj cały temat.

Opublikowano

To zrzuć sobie kopię zapasową z configu routera do pliku i pokombinuj.

Jak już będziesz miał zapisane teraźniejsze ustawienia, to bez obaw możesz się bawić, wpisz ustawienia Dnalo, albo zresetuj router, odblokuj wszystkie porty z routera, wpisz do routera adres MAC swojej karty sieciowej jako adres MAC routera, jest wiele możliwości, najlepiej zacznij od kopii zapasowej i po kolei od końca, co napisałem testuj.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...