Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wygląda sytuacja na serwerach nostale?

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie grałem w NosTale dobre 2 lata. Dużo się pozmieniało od tego momentu? I czy na lepsze? :) Na którym serwerze warto by było zacząć grę, ale czy wogóle warto? Srednia wieku na serwerze to dalej 10 lat, czy można spotkać kogoś bardziej rozgarniętego? Bez IS'a da się coś ugrać? I ogólnie czy warto wrócić do tej gry?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Graj na s1 (Avalon)- dużo ludzi, łatwy dostęp do przedmiotów.

Gracze są bardzo różni, więc nie będę snuł domysłów.

Bez IS'a da się coś ugrać? 

Tak- co za problem?

A czy warto- sam stwierdzisz po pewnym czasie gry.

Opublikowano

Do gry warto wrócić (moim zdaniem). Zacznij grać na Avalonie, bo masz tam największy wybór w rynku, dużą ilość graczy, dużo osób chętnych do rajdów itp. Po prostu jest lepiej niż na innych serwerach.

Ewentualnie możesz na Enigmie grać (Avalon lepszy, ale jak wolisz).

Tak, średnia wieku to 10 lat, ale jednak nie oznacza to, że same nieogarnięte osoby latają po grze. Jest dużo fajnych ludzi, warto spróbować.

NosMall czy tam NosMarket to dobre ułatwienie, bo nieźle możesz na tym zarobić, jednak są inne sposoby na zarobek - przeżyjesz.

Dużo ludzi pisze, że NosTale się stoczyło, ale jednak w ciągu tych dwóch lat gra się bardzo zmieniła (oczywiście na lepsze).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Hmm, to zaczne, a powiedzcie mi jeszcze ile waży instalka i na czym można w NosMarkecie zarobić (mam na telefonie duzo kasy, moge miesiecznie wydac ok. 40-50zł sms'em)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Hmm, to zaczne, a powiedzcie mi jeszcze ile waży instalka i na czym można w NosMarkecie zarobić (mam na telefonie duzo kasy, moge miesiecznie wydac ok. 40-50zł sms'em)

Waga:

• GameforgeLive: 82,5 mb
  • Na grę potrzeba 3-4 GB, nie wiem ile waży instalka :O.

Sporo zarobisz na eliksirach inicjalizacji i pudłach sp.

piorkach sp boxach praktycznie na wszystkim znajdz tylko typa ktory kupuje rzeczy z nm

Sprzedając na resell zarabia się o wiele mniej ;).

Opublikowano

Pytanie czy średnia wieku to 10 lat jest trochę bezcelowe ponieważ grając w gry mmorpg zawsze trzeba się liczyć z tym ze tacy gracze się znajda. Ale nie chodzi tutaj o wiek tylko bardziej o rozwiniecie umysłowe gracza czasami spotkasz kogoś kto ma 15 lat i będzie uciążliwy a czasem spotkasz osobę mającą 9 lat która jest ogarnięta i uprzejma (rzadko to się zdarza ale się zdarza nie trać nadziei w ludzkość ;P ) gdy nabijesz lvl 80 który można nabić banalnie dzięki nowej arenie pvp i stałym lod oraz zwiększonym doświadczeniem z misji do 55 lvl można śmiało zaczynać powoli grę z normalnymi graczami którzy rozumują i są bardziej ogarnięci. Lecz pamiętaj ze zawsze natkniesz się na idiotów typu "daj itema" "podekspp" "rzall" oraz resztę graczy o niskim rozwinięciu umysłowym ;) Wiec nie zniechęcaj się przez nich ponieważ nosale przez ostanie dwa lata bardzo się rozwinęło na dobre.

Kilka nowości : sp5 oraz sp6, arena pvp 3vs3, nowy system ulepszania sp, sp dla partnerów.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No to ściągam :) Zachęciliście mnie, kiedyś to była na prawdę dobra gierka, zobaczymy teraz. A powiedzcie jeszcze co z profesją na normalu, za moich czasów jak grałem to pół serwa na groszkach siedziało i po 2 tygodnie profke biło, potem jak okradziono mi konto to strasznie mnie to zniechęciło, dlatego też przestałem grać. Dalej tak jest czy leci już lepiej? Bo słyszałem, że za misje można i po 2 lvle zarobić, z profesją tak samo?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

No to ściągam :) Zachęciliście mnie, kiedyś to była na prawdę dobra gierka, zobaczymy teraz. A powiedzcie jeszcze co z profesją na normalu, za moich czasów jak grałem to pół serwa na groszkach siedziało i po 2 tygodnie profke biło, potem jak okradziono mi konto to strasznie mnie to zniechęciło, dlatego też przestałem grać. Dalej tak jest czy leci już lepiej? Bo słyszałem, że za misje można i po 2 lvle zarobić, z profesją tak samo?

Teraz LoD jest otwarty codziennie (wcześniej na święta i przy eventach), a job za misje jest dosyć wysoki, wystarczy kończyć (otrzymywać nagrodę) na normie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ok, powiedzmy, że doładuje sobie konto 250 ND... Ile kupie tych eliksirów czy tam czegokolwiek i ile zarobie? ;p

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Idzie zarobić ale po co skoro to tylko gra nie wiem no jak chcesz pogadac i ogolnie pograć z kimś starszym to ja bede chętny mam 22 lata doświadczenie w grze postacie 90 lv plus itd. Ale robie sobie nowa postać jak tylko laptopa naprawie ;) wiec jak cos to napisz na pw na forum ;)

Opublikowano

Ok postanowilem jednak troche nd wydac na poczatek na krzaka zeby go expic od 1 lvla. Za reszte ND (100) kupic lepiej eliksiry czy pudlo SP czy kupic dla siebie ta najlepsza wrozke. I pozatym jaka wrozke expic dla maga?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Na start polecam wrozke ognia poniewaz bedzie to twoje pierwsze sp nastpenie wrozke swiatla pozniej to juz mrok i woda ale to z czasem i tak kupisz na NB :P

x

Opublikowano

A jakie EQ i na jaki lvl opłaca się już kupić takie porządne? Bo wiadomo, że na 30 lvl nie kupie pro EQ ;d 

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jak zrobisz sp to w nia troche zainwestuj. Eq ja osobiście robic porządnie zaczynam na 85 lv ale... To nie znaczy ze nie biegam w legendach plus 6-7. Jak grasz na avalonie napisz swój nick odezwę sie bo tez bede sobie noobka robił ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...