Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bronz - jak wyjsc?

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie gdy miałem te 10 rankedów próbnych, dało mnie do brązu 2. Od tamtego czas umam 70 gier, z czego ok 40 wygranych... Dzisiaj miałem 2 razy promote, przed promote mi dobrze szło, 5 rankedów pod rząd wygrałem, następnie promote, i TAKIE ZJEBY się trafiają jak mam serie, że to się w pale nie mieści... Raz jakimś cudem wygrałem podczas serii, nastepnie 2 razy przegrałem..., np teraz yasuo, 16/11 carrowałem gre, początek mieliśmy ZAJEBISTY, wygrywaliśmy, a potem co? przegraliśmy...

Jak wyjść z tego bronzu? bo już mnie chuj strzela że podczas normalnych rankedów nie na serii leci dobrze, a jak mam serie daje mi totalnych zjebow, skonczonych debili, a enemy team zawsze jest dobry...

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Powiem to co wszyscy- graj duo( premade bot najlepszy), mutuj wszystkich na początku, nie zapominaj o SS ew. pisz za kogoś, dostosuj się do drużyny, nie graj dla wygranej ( wiem, że głupio to brzmi ale jak masz wyjebane czy wygrasz czy nie gra się o wiele lepiej), graj dla przyjemności, próbuj kierować drużyną w tf, jeśli są skończonymi debilami próbuj ustawić ich itp, flame nie pomoże pamiętaj! Dodatkowo zrób sobie przerwę i musisz wiedzieć, że system dobierania przeciwników specjalnie Ci dobiera debili na serii, żeby było Ci trudniej.

Życzę powodzenia kiedyś się uda ;)

Y.ou O.nly L.ive O.n-line.

YOLO

Opublikowano

Nie da rady. Spróbuj grać promo w nocy, kiedy wszystkie dzieci smacznie śpią, bo jutro o 8 pszyrka.

Nigdy nie mów, że masz promo bo zawistni ludzie, którym się nie udało wbić promo specjalnie Ci strollują, niby rzadko tak się zdarza ale lepiej nie ryzykować xD

Graj swoją najlepszą pozycję i nawet groź im trollem, to działa. Przegrywałem rankedy bo chciałem odstąpić pozycję a jak zwykle first pick mid leblanc 1/10.

Wziąłem firstpick Kassadin i wygrałem grę. Takie małe wskazówki :)

Opublikowano

np teraz yasuo, 16/11 carrowałem gre

No to widac jak carrowales, jak dla mnie to proponuje ci nie flamowac i odpuscic komus linie jezeli ktos chce na nia isc, bo po co narazac sie na nie potrzebny trolling?

Opublikowano

1. Nie wyzywaj np: noob, feeder, idiot.
2. Pomagaj sojusznikom bierz postacie np: na topa co mogą zgankować łatwo mida typu j4.
3. Jak jest tf to nie bijcie tego kto pierwszy biegnie (zwykle to tank) tylko tego kto jest naffedowany.
4. Jak jesteś naffedowany i jest late co skamp sie np: koło ich blue i czekaj aż ich jungler/mider pójdzie po nie i go zabij potem wieże/baron.
Graj postaciami co umiesz nimi grać ,-,

No to widac jak carrowales, jak dla mnie to proponuje ci nie flamowac i odpuscic komus linie jezeli ktos chce na nia isc, bo po co narazac sie na nie potrzebny trolling?

Jak jesteś first pickiem a to brąz to pewnie ten last pick to b5 a tam ciężko trafić. Jak umiesz dobrze na tej lini grać to weź ją od tego są dywizje kto jest wyżej ten podobno lepiej gra.

Opublikowano

Tak w streszczeniu nie pisz tego co oni 

http://scr.hu/0cl2/lc4mr 

żadne reporty jak widzisz jak ktoś przegrywa linie to pomagaj a nie report for noob itp itd ,-, (tak wiem, że to stary sc ale nadal piszą to samo na czacie :D)

Opublikowano

A jak wpadniesz w dołek tez się pytasz jak wyjść? Jak zasluzysz na Silvera to się wybijesz. 16/11 to jest bardzo słaby wynik.

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Nie graj dla wygranej, nie pouczaj innych, pamiętaj... twój przeciwnik jest DUŻO LEPSZY OD CIEBIE,myśl tak. jeżeli pomyślisz, że jesteś lepszy + pewność siebie =przegrana. Pamiętaj, w grze nie możesz mieć 100% pewności siebie, graj tak jak by to on Cie niemiłosiernie cisnął.

http://www.youtube.com/user/LoLWiki/videos

- kanał LoLWiki, jest to Polski kanał, znajdziesz na nim porady do lola... Jak dobrze oglądniesz to zrozumiesz.

Pozdrawiam

Edit*-

Dodaję, pięć filmów które Ci pomogą, ale musisz dobrze je oglądnąć. Materiał pochodzi z kanału wyżej wymienionego.

1.

http://www.youtube.com/watch?v=nqAE09zED2Q 

-"Rage" - Czyli jak utrzymać nerwy na wodzy

2.

http://www.youtube.com/watch?v=pon9hsCcNbM

- Sekret Zwycięstwa

3.

http://www.youtube.com/watch?v=gCL_9OU25K4

- "Elo hell"- dlaczego nie możesz wyjść z danej ligi ?

4.

http://www.youtube.com/watch?v=UaFIOOoMij4

- Pięć minut które zmienią twoje podejście do gry.

5.

http://www.youtube.com/watch?v=Zv-6SUW2y-0 

- "Taktyka"- nie daj się przechytrzyć.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Graj duo z kolegą ew. graj do końca, nie przeklinaj, nie płacz, że przegrywasz. Kiedyś miałem taką sytuację, że przeciwnicy zniszczyli nas, zostały dwie wieże i nexus, ale i tak wygraliśmy dzięki zgraniu, więc graj do końca, bo rolę mogą się szybko zmienić. :)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURĘ Z ITACHIM!!!

Opublikowano

16/11 looool , niewiem jak inne ale smierci powyzej 5 to tragedia , ja jak umieram wiecej niz 5 (np 7) to lapie sie za lep jak moglem i dlaczego , a nie mysle ze carrowalem mecz -.-

carrowanie to 8/0 itp , przyczynienie sie do wygranej 8/5 itp , zjebanie gry 16/11 , bo umarles 11 razu (lol) i zabrales druzynie wszyskie fragi ...

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Jak jesteś first pickiem a to brąz to pewnie ten last pick to b5 a tam ciężko trafić. Jak umiesz dobrze na tej lini grać to weź ją od tego są dywizje kto jest wyżej ten podobno lepiej gra.

Tutaj sie nie zgodze gdyz po wprowadzeniu ostatniego patcha ustawienie jest losowe, a jezeli ma elo wyzsze niz dywizja to na pewno nie gra z b5 ;)

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie. Ile masz farmy do 20 minuty? Chodzi mi bot/mid/top jeżeli poniżej 100 to nie zasługujesz na wyższą dywizje. 100 to i tak mało ale na bronz starczy. Jeżeli nie umiesz last hitować to siedzisz w bronzie do czasu kiedy się nie nauczysz.

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie. Ile masz farmy do 20 minuty? Chodzi mi bot/mid/top jeżeli poniżej 100 to nie zasługujesz na wyższą dywizje. 100 to i tak mało ale na bronz starczy. Jeżeli nie umiesz last hitować to siedzisz w bronzie do czasu kiedy się nie nauczysz.

bullshit

Opublikowano

Nikt nie pisal o buildzie to ja napisze. Buduj to co jest adekwatne do enemy teamu a nie buildy z mobafire.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Nikt nie pisal o buildzie to ja napisze. Buduj to co jest adekwatne do enemy teamu a nie buildy z mobafire.

To chyba podstawa która każdy powinien znać ;D

Wracając do tematu, wychodząc z brązowej ligi znajomym zauważyłem dwa główne problemy. Farma, a raczej jej brak. Większość po prostu nie potrafi farmić, a jak wiadomo farma jest jednym z głownych przychodów golda (gold->itemy->wperdol->wygrana). Druga sprawa to taka, że golobal gold (wieża,smok,baron) jest ważniejsza jak pojedynczy kill. Więc nie latać po mapie na "hura"  ;D

Wracając do farmy, polecam iść na boty i po prostu napie.... bić stworki do znudzenia ;D

Poważne forum dla poważnych ludzi.

Opublikowano

To chyba podstawa która każdy powinien znać ;D

Wracając do tematu, wychodząc z brązowej ligi znajomym zauważyłem dwa główne problemy. Farma, a raczej jej brak. Większość po prostu nie potrafi farmić, a jak wiadomo farma jest jednym z głownych przychodów golda (gold->itemy->wperdol->wygrana). Druga sprawa to taka, że golobal gold (wieża,smok,baron) jest ważniejsza jak pojedynczy kill. Więc nie latać po mapie na "hura"  ;D

Wracając do farmy, polecam iść na boty i po prostu napie.... bić stworki do znudzenia ;D

No gdyby tak było to bym tego nie pisał. Ile razy się spotykam że mòj team robi magic resista mimo iż w enemy teamie nie ma nikogo pod ap.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Ta. Tylko czekam na posty typu: ,,Ładnie im podziękuj, za to, że feedują''. TY  masz carrować, nie te (teemosy supporty, ashe adc) kidy. Ew. kiedy widzisz (Twoim zdaniem), że ktoś z teamu ogarnia, tylko został zgnojony, to możesz podarować mu kilka fragów. Możesz sobie instalockować, nikt/nic nie chce siedzieć w kartonie.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...