Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skrypt na itemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie drodzy użytkownicy mam do was ogromom prośbę czy tam pytanie :)

Chodzi o to że planuje utworzyć na moim serwerze takie coś że jak np gracz zniszczy liścia (oczywiście ustawiamy ze akurat z tego liścia ma to dropić) np: komendą /settw1

Dropić z tego liścia ma trzcina .

Jeżeli jest możliwe aby wykonać taki skrypt proszę o napisanie całego bądź jakieś części  lub wskazówek jak mogę to zrobić.

Dodam tylko że w skrypcie fajnie było by jak by można pisać id itemów a nie nazw itemu , gdyż jest to wygodniejsze.

Pomocne odpowiedzi nagradzam +20 like

Chcesz pogadać ze mną!? Jak tak to TS: ts3.polserw.pl:1234

Opublikowano
variables:
	{liscie} = false
on break diamond ore: #Tu piszesz zamiast diamond ore liscie
	if {liscie} is true:
		add 1 diamond to player's inventory #zamiast diamond trzczine (zapomniałem nazwy :P)

command /liscie:
	trigger:
		if player has permissions "liscie":
			if {liscie} is false:
				set {liscie} to true
				send "&aOd teraz z lisci wypadac bedzie trzczina!"
				stop
			if {liscie} is true:
				set {liscie} to false
				send "&cOd teraz z lisci nie bedzie wypadac trzczina!"
		else:
			send "&cYou don't have permission."

O takie coś chodzi?

Opublikowano

@up Blezur

Skrypcik jest prawie że doskonały :)

Ale chodzi o to żeby można było akurat na ten liść ustawić taki drop a nie na każdy na serwerze.

Kolejną sprawą jest to że liść stoi na cuboidzie i chodzi o to że np vip może podejść niby zniszczyć ten liść ale on wciąż zostaje na swoim miejscu.

I z tego mu wy dropi trzcina .

Opublikowano

Akurat, żeby ten jeden liść taki był, w Skript jest chyba niewykonalne. Chyba, że się mylę i można jakoś w koordynatach to ogarnąć ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Akurat, żeby ten jeden liść taki był, w Skript jest chyba niewykonalne. Chyba, że się mylę i można jakoś w koordynatach to ogarnąć ;)

Hmm.... Wydaje mi się że ten skrypt od blezura jest dobry ale jedynym minusem jest to tak jak napisałem wyżej .

Chodzi dokładnie o to że jak mamy cuboida żeby nie można było tego niszczyć ale jak uderzamy w ten liść to dropi trzcina.

Opublikowano

@ref.

Opublikowano

@up Aktualnie też nie udało mi się tego znaleźć ale proszę a tym temacie o pomoc , a pluginem nie jestem zainteresowany .

Opublikowano

Plugin to samo. Wszystkie liscie beda sie tak zachowywaly, ale sie da. A zeby tylko ten lisc na cuboidzie, pokombinuje jutro i dam edita jak cos mi sie uda napisac ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Plugin to samo. Wszystkie liscie beda sie tak zachowywaly, ale sie da. A zeby tylko ten lisc na cuboidzie, pokombinuje jutro i dam edita jak cos mi sie uda napisac ;)

Okej dzięki za zainteresowanie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...