Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MinecraftStars - Projekt,Ekipa

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grałbyś na takim serwerze ?

• TAK
      8
    • NIE
      6
  2. 2. Byłbyś w stanie dołożyć swoją "złotówkę" na serwer ?

• TAK
      2
    • NIE
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, otóż chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu projekt Pingwina MinecraftStars, chciałbym zrobić odwzorowanie tego na mniejszą skale DLA WSZYSTKICH.I tu pojawia się PYTANIE kto by grał na takim serwerze ? Mogę się zająć zorganizowaniem takiego czegoś tylko ile osób było by chętnych ? POZDRAWIAM

NA czym polega "MinecraftStars" otóż jest to serwer z modyfikacjami PingwinPack 4 Gracze zostaną rozdzieleni na 4 drużyny i będą zdobywać gwiazdki przez wykonanie zadań :)

Opublikowano

Wielkie NIE, jest od groma takich serwerów i powiększanie tej ilości to za wiele.

Opublikowano

NIE. Chociaż na pewno będzie to samo co z Kwadratową Masakrą - pojawi się milion serwerów identycznych na których będzie grała 1 osoba i będzie to założyciel tego serwera.

W dodatku - robienie takiego serwera jest bardzo trudne - nie wiem czy zauważyłeś, ale serwer jest wyłączany na noc, trzeba ogarniać osoby które mają jakieś problemy przez przykładowo bugi ze względu na silnik serwera, na bieżąco mieć kontakt z graczami (wykonywanie zadań) i wiele więcej.

Zrobienie takiego serwera wydaje się łatwe jedynie na pierwszy rzut oka. ;)

BTW. Lepiej wymyśl coś swojego bo robienie czegoś dokładnie identycznego do czegoś innego raczej nie będzie cieszyć się dużą popularnością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...