Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Najczęściej polecane czołgi

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, bez zbędnego gadania, chciałbym wymienić najczęściej polecane czołgi na danym tierze.

1 Tier:

T1 - Szybki, dobry zasięg widzenia, przyjemne działko. Najczęściej brany na 42/7

2 Tier:

T18 - Bardzo dobra haubica, świetna mobilność, dobry pancerz. Przy losowaniu na 2t trudno wyjść bez 3-4 fragów.

3 Tier:

Su-76 - Lufka z 6t (57mm) dobry dmg, świetna penetracja, dobra celność, świetne camo, bardzo dobra mobilność, dobry zasięg widzenia

Pz. 1C - Najszybszy czołg w grze

4 Tier:

Matilda - Świetny pancerz, op lufka, przeciętna mobilność

Hetzer - Dobry pancerz, OP haubica, bardzo dobra mobilność, świetne camo

T40 - Dobry pancerz, dobra lufa

Su-85B - Bardzo dobra lufa, bardzo dobre camo, słaby pancerz, dobra mobilność

5 Tier:

Kv-1 - Bardzo dobry pancerz, świetna lufka, możliwość założenia Troll'a, słaba mobilność, bardzo dobry moneymaker

AMX ELC - Świetny spotter, bardzo dobre camo, dobra penetracja i DPS, bardzo dobra mobilność, tragiczny DPM

Chaffee - Bardzo dobra mobilność, op lufa, w 1vs1 najlepszy 5t

6 Tier:

KV-1s - OP lufa, dobra mobilność, nie najgorszy pancerz,

Hellcat - Świetna lufa, Świetna mobilność, bardzo dobre camo, brak pancerza, dobra osłona działa

Su-100 - Bardzo dobra lufa, dobre camo, przeciętny pancerz, nie najgorsza mobilność

Cromwell - Świetna mobilność i zwrotność, dobra lufa, dobry zasięg widzenia

7 Tier:

T29 - OP wieża, dobra lufa, dobra depresja, przeciętna mobilność

Su-152 - Bardzo dobra lufa, nie najgorszy pancerz, przeciętna mobilność

T71 - Bardzo dobra mobilność, dobra lufa

8 Tier:

IS-3 - dobra mobilność, świetna lufa, dobre camo (Jak na HT), bardzo dobry pancerz

T32 - op wieża, bardzo dobra lufa, przeciętna mobilność, 

Borsuk - OP camo, OP lufa, bardzo dobra mobilność, brak pancerza

AMX 50 100 - Dobre camo, bardzo dobra mobilność, OP lufa, słaby pancerz

AMX 13 90 - Bardzo dobra mobilność, świetna lufa, nie najgorszy pancerz (jak na LT)

T69 - dobra mobilność, dobra lufa, przeciętny pancerz

Isu - OP lufa, przeciętny pancerz, przeciętna mobilność

Caernarvon - Świetna wieża, dobra mobilność, świetna lufa (Specyficzna)

9 Tier:

M103 - Dobra mobilność, bardzo dobry pancerz, bardzo dobra lufa,

E-75 - Bardzo dobry pancerz, bardzo dobra lufa, przeciętna mobilność

Foch - dobry pancerz, dobra lufa, nie najgorsza mobilność

T-54 - Dobra mobilność, dobre camo, bardzo dobra lufa

10 Tier:

WTF - OP lufa, brak pancerza, brak camo

BC - Bardzo dobra mobilność, dobre camo, bardzo dobra lufa

Tutaj mógłbym wymienić 3/4 X tierów, ale wypisałem tylko te, które się szczególnie wyróżniają.

Małe wyjaśnienie:

Brak<tragiczne<bardzo słabe<słabe<przeciętne<nie najgorsze<dobre<bardzo dobre<świetne<OP

Wymieniłem w tym poradniku czołgi, które są najczęściej polecane! Nie tak jak co poniektórzy myśleli że powyższe tanki są najlepsze, a innymi nie da się zrobić dobrego wyniku. Każdy ma inne gusta, jak mówiłem, wypisałem te czołgi, które są najczęściej polecane.

Dzięki za uwagę!

Opublikowano

Ze tak powiem troche z dupy wziete i bezsensu niemal kazdy czolg jest wystarczajaco dobry by dodac go do takiego spisu.

Temat powinien miec tytul czolgi ktore mi sie podobaja.

860331433165800174608.png

Opublikowano

1. Każdym czołgiem da się 'wymiatać' - widziałem dobre powtórki z amx 40

2. Ten temat powinien się nazywać "Opis/charakterystyka poszczególnych czołgów w grze"

3. Jak już musisz taki bezsensowny i beznajdziejny poradnik pisać to pozwolę sobie zaproponować dopisanie:

2 tier - T18 - haubica wali często straszne babole i kalafiory,

3 tier - do PZ 1 C bym dopisał że z mauserem ściągnie często te same tiery na magazynek, ale trzeba uważać na herbaciarskie pom-pomy na cruiserach, skątowany odbija innego pz1c, najlepszy spoter jakiego widziałem

4 tier - SU-85B - nie ma pancerza, ale za to najlepszą mobilność z wszystkich 4t TD, ma tak dobre camo że często jest niewidzialny, celne działo mające 130mm penetracji i chyba 160dmg - cud miód maliny, jednak trzeba pamiętać że to rusek i nie opuszcza działa,

4 tier - nie wolno zapomnieć o M8A1 - zwanym mini-hellcatem. działo 57mm ma swietny RoF,

5 tier - dopisałbym T49 jako niewidzialny krzakowy wariat-morderca,

6 tier - jak można zapomnieć o Rudym, chyba najlepszym MT VI? Łączy w sobie wszystkie cechy medów.

7 tier - dopisałbym Tygrysa I jako klasyczny HT z dobrym pancerzem (tylko skątowanym) i słynnym działem 88mm L/71 - w grze aż 203mm penetracji. No i jest snajperem.

7 tier - gdzie AT 7, Sturer Emil (Pz. Sfl. V)?

8 tier - IS-3 - po nerfie w 0.8.9 nie powiedziałbym że dobry pancerz, jak Tygrys tam wchodzi. Warto dopisać, że ma bardzo dobre boki (pancerz warstwowy) jednak jak już przebije to pada magazyn amunicji. Brakuje mi tu zresztą T-44.

9 tier - dałbym tu objekt 704,

10 tier - tu chyba najwięcej. Do WTFucka dopisz że często pada działo,

10 tier - brakuje mi T57 Heavy, objekta 430, Fv 215b 183 i Leoparda 1 który w rękach ogarniętego gracza sieje zniszczenie.

To moje spostrzeżenia, jakbyś chciał bym się bardziej rozpisał to pisz, bo według mnie "OP lufa" "OP camo" "bardzo dobry pancerz" to niezbyt ciekawa charakterystyka pojazdu.

Opublikowano

Ze tak powiem troche z dupy wziete i bezsensu niemal kazdy czolg jest wystarczajaco dobry by dodac go do takiego spisu.

Wyjątkiem są niektóre IV tiery, a AMX 40 jest świetnym czołgiem trudnym do ogarnięcia. Nieprzebijalny pancerz, działo walące za dość dużo HP, tylko penetracja uboga. Ale ty jedziesz, masz wszystko gdzieś i spotujesz a większość załatwiają skuteczniejsze działa. Ale ogólnie się zgadzam.

Opublikowano

T32 - op wieża, bardzo dobra lufa, przeciętna mobilność, 

Taaa chciał bym widzieć gdzie jest ta "dobra lufa" przy 198 penetracji ... 

signature.png

Opublikowano

Bardzo się opisałeś,lecz dodałbym jeszcze ss czołgów... a tak w ogóle nie wiem czy zaczynać grać w wot,opłaca się?

Finansowo na pewno nie.

Jeśli chodzi o zabawe, to tak.

Opublikowano

Bardzo się opisałeś,lecz dodałbym jeszcze ss czołgów... a tak w ogóle nie wiem czy zaczynać grać w wot,opłaca się?

Nie. Poziom rozgrywki z kazda nowa aktualizacja jest coraz gorszy, zamiast sie odstresowac to jeszcze bardziesz wnerwisz.

Opublikowano

Wiem że pisało to pierdyliard osób wyżej ale każdy czołg jest Op , trzeba umiec tylko wykorzystać swoje umiejętności i atuty czołgu :) , Ubogo i TuT trochę kontrowersyjny ponieważ nie każdy może się zgodzić z tym co ty wybrałeś.'

Ale + za chęci.

Opublikowano

Wybrałem czołgi, które są najczęściej polecane. Racja, każdy czołg jest dobry, ale wymieniłem te, które zasługują na wyróżnienie. 

1. Każdym czołgiem da się 'wymiatać' - widziałem dobre powtórki z amx 40

2. Ten temat powinien się nazywać "Opis/charakterystyka poszczególnych czołgów w grze"

3. Jak już musisz taki bezsensowny i beznajdziejny poradnik pisać to pozwolę sobie zaproponować dopisanie:

2 tier - T18 - haubica wali często straszne babole i kalafiory,

3 tier - do PZ 1 C bym dopisał że z mauserem ściągnie często te same tiery na magazynek, ale trzeba uważać na herbaciarskie pom-pomy na cruiserach, skątowany odbija innego pz1c, najlepszy spoter jakiego widziałem

4 tier - SU-85B - nie ma pancerza, ale za to najlepszą mobilność z wszystkich 4t TD, ma tak dobre camo że często jest niewidzialny, celne działo mające 130mm penetracji i chyba 160dmg - cud miód maliny, jednak trzeba pamiętać że to rusek i nie opuszcza działa,

4 tier - nie wolno zapomnieć o M8A1 - zwanym mini-hellcatem. działo 57mm ma swietny RoF,

5 tier - dopisałbym T49 jako niewidzialny krzakowy wariat-morderca,

6 tier - jak można zapomnieć o Rudym, chyba najlepszym MT VI? Łączy w sobie wszystkie cechy medów.

7 tier - dopisałbym Tygrysa I jako klasyczny HT z dobrym pancerzem (tylko skątowanym) i słynnym działem 88mm L/71 - w grze aż 203mm penetracji. No i jest snajperem.

7 tier - gdzie AT 7, Sturer Emil (Pz. Sfl. V)?

8 tier - IS-3 - po nerfie w 0.8.9 nie powiedziałbym że dobry pancerz, jak Tygrys tam wchodzi. Warto dopisać, że ma bardzo dobre boki (pancerz warstwowy) jednak jak już przebije to pada magazyn amunicji. Brakuje mi tu zresztą T-44.

9 tier - dałbym tu objekt 704,

10 tier - tu chyba najwięcej. Do WTFucka dopisz że często pada działo,

10 tier - brakuje mi T57 Heavy, objekta 430, Fv 215b 183 i Leoparda 1 który w rękach ogarniętego gracza sieje zniszczenie.

To moje spostrzeżenia, jakbyś chciał bym się bardziej rozpisał to pisz, bo według mnie "OP lufa" "OP camo" "bardzo dobry pancerz" to niezbyt ciekawa charakterystyka pojazdu.

T18 to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy 2t.

3t - nic nie wniosłeś do tematu

4t - jw

5t - Racja, pomyślę czy nie usuwać tematu i ewentualnie go dopiszę

6t - Racja, zapomniałem o nim. Jakoś nie jestem miłośnikiem tego czołgu, ale nie zaprzeczę, że jest bardzo dobry

7t - dzięki za przypomnienie, zapomniałem o jednym z najważniejszych czołgów

7t - AT to jeżdżący weak spot, pancerz nawet dobry, słaba mobilność, brak camo, lufa jaj nie urywa, dlatego go tu nie wstawię. PZ'ta dopiszę

8t - Mam isa i jest to mój ulubiony HT. Sidescrap = dużo potencjalnych. Przód jaj nie urywa, ale mimo to często się ode mnie odbijają. Co do magazynu, to wystarczy perk u ładowniczego i już zapomniałem jak wygląda zniszczony magazyn. T-44 przemyślę.

9t - Zastanawiałem się nad nim, miałem wstawić i raczej to zrobię.

10t - 3/4 Xt jest bardzo dobrych, lecz ja postanowiłem te wyróżnić, ponieważ na to zasługują. E5 czy leo nie mogą się równać z potęgą WTF. FV'ła też nw dlaczego zapomniałem o0.

Temat jest bezsensu, każdy czołg jest dobry, jak potrafi się nim grać. 

110 też jest lepsza od is-3, a jej tu nie ma.

A jaki sens ma temat "Najlepsze czołgi do zarabiania"? Przecież każdym czołgiem można zarobić. 110 nie jest lepsza od isa-3, pene ma na poziomie 6 tierów. 

Dodam linki do wiki ;)

Wiem że pisało to pierdyliard osób wyżej ale każdy czołg jest Op , trzeba umiec tylko wykorzystać swoje umiejętności i atuty czołgu :) , Ubogo i TuT trochę kontrowersyjny ponieważ nie każdy może się zgodzić z tym co ty wybrałeś.'

Ale + za chęci.

Nie każdy czołg jest op. Ja wypisałem czołgi, które się wyróżniają. 

Opublikowano

Prosze cie...
Nie ma czegoś takiego jak najlepszy czołg. Każdy ma inną taktykę, przez co każdy jest dobry. Wystarczy nauczyć się grać...
A ten "TuT" jest tak ubogi, że nie wytrzymię...

Opublikowano

Prosze cie...

Nie ma czegoś takiego jak najlepszy czołg. Każdy ma inną taktykę, przez co każdy jest dobry. Wystarczy nauczyć się grać...

A ten "TuT" jest tak ubogi, że nie wytrzymię...

Wypisałem najlepsze czołgi, na danym tierze, najczęściej polecane przez użytkowników. Tut ubogi? Bo co miałem jeszcze wypisać? Efekt byłby ten sam. 

Jak się wam poradnik nie podoba, to się nim nie inspirujcie... Te czołgi są najlepsze na swoich tierach, ale nie mówię, że nie da się zrobić dobrego wyniku na innych. 

Opublikowano

To nie zmiania faktu za powinno byc duzo wiecej czolgow.

Jak 110 ma dla ciebie za malo peny to lepiej wroc do VI tierow i nie graj niczym wyzej i wywal w takim razie t32 i t29 bo maja jeszcze mniej peny

Robisz coraz to głupsze tematy i jak tak dalej pojdzie to trzeba zmienic nazwe pod forum na "Zbiór głupot Juriego"

Opublikowano

Jak 110 ma dla ciebie za malo peny to lepiej wroc do VI tierow i nie graj niczym wyzej i wywal w takim razie t32 i t29 bo maja jeszcze mniej peny

Robisz coraz to głupsze tematy i jak tak dalej pojdzie to trzeba zmienic nazwe pod forum na "Zbiór głupot Juriego"

Nie żeby coś , ale głupot na forum jest jeszcze dużo... skoro tak krytykujesz to popisz się swoją umiejętnością pisania tut'ów. Chętnie zrecenzuje.

Opublikowano

Juz chyba kazdy akspet gry zostal opisany w jakims poradniku i nie ma o czym nie liczac takich glupot jakie ostatnio nam Juri prezentuje.

Opublikowano

jpdr 110 ma mało peny w porównaniu do innych czołgów tego poziomu -_- 

Edit!:

Zmieniłem z najlepszych, na najczęściej polecane i mam nadzieje, że to ograniczy hejty... 

Opublikowano

jpdr 110 ma mało peny w porównaniu do innych czołgów tego poziomu -_- 

dobra, poziom do jakiego zniżają pewni ludzie ten temat sprawia, że nie mam wyboru - zamykam, żeby nie było więcej spamu. 

dokladnie wez juz bardziej nie ponizaj

Opublikowano

Ale ja nie rozumiem twojej spiny , Juri ma naprawdę kilka dobrych poradników i widać że się stara bo chce wrócić na stanowisko Moda a Ty no jakby to powiedzieć... swoimi wypowiedziami go tylko zniechęcasz.

Opublikowano

Ale ja nie rozumiem twojej spiny , Juri ma naprawdę kilka dobrych poradników i widać że się stara bo chce wrócić na stanowisko Moda a Ty no jakby to powiedzieć... swoimi wypowiedziami go tylko zniechęcasz.

Patrzac na dwa jego ostatnie poradniki to mu to nie idzie bo wprawadza tylko graczy w blad.

Wczesniej nic do niego nie mialem bo byl bardzo pomocny dla innych a teraz to smiech na sali co wyprawia.

I nie spinam sie tylko nie lubie gdy ktos pisze takie bzdety

Opublikowano
Zmieniłem z najlepszych, na najczęściej polecane i mam nadzieje, że to ograniczy hejty... 

Zmień jeszcze nazwę tematu.

Opublikowano

Też Cię kocham. Zmieniłem na najczęściej polecane czołgi. Teraz chyba się nie da zaprzeczyć, ponieważ T1, T18, Pz. 1c, Matilda, kv-1 itd. są bardzo często polecane i gdyby ktoś poprosił o polecenie jakiegoś czołgu na np. 7 tierze, to wiadomo, że zostanie polecony między innymi T29... Chłopie ogarnij się...

Edit: Zapomniałem dlaczego się tak spinasz ^^ Bo się na kida nie dostałeś... 

Proszę Cię, nie ośmieszaj się dalej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...