Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SIU - Jak zapobiec niebieskim teksturom.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1393883846-U968565.png

Ten poradnik ma na celu zapobieganie występowaniu niebieskim teksturom po wgraniu nowych efektów tekstur, skinów do postaci, itp. 

1393883918-U968565.png

Jeżeli tak jak ja korzystasz z możliwości wgrania dla swojego własnego widoku dodatkowych i nowych tekstur, skinów do postaci (takich, których nie posiada MK Jogo), to ten poradnik jest dla Ciebie. Jeśli przed zaktualizowaniem Lola wgrałeś nowe rzeczy i po odpaleniu i po odczekaniu aktualizacji gry występują na Twoim ekranie "blue textures" (nie posiadam screena, aby to udokumentować, lecz przy najbliższej okazji zostanie do poprawione), to winę ponosi program SIU i wgrane tekstury + patch gry. Oto, co musimy zrobić, aby temu zapobiec. 

1393883931-U968565.png

Nie każdy ma pojęcie, jeśli wgrywa sobie nowe rzeczy przez SIU, o tym błędzie, to spieszę z wyjaśnieniem. Zawsze, przed rozpoczęciem jakiekolwiek gry, najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem na sprawdzenie, czy nie występuje u Nas tenże błąd, to stworzenie Customa i odpalenie meczu. Jeśli zauważymy te "blue textures" musimy odpalić program Skin Installer Ultimate i wyłączyć wszystkie wgrane dodatki, wyłączyć grę (jeśli nadal jest odpalona), ponownie zainstalować w programie te dodatki i odpalić patchowanie się gry, to zajmuje zazwyczaj do niespełna minuty. Po tych czynnościach, gra tylko "doaktualizuje" potrzebne jej rzeczy i można spokojnie znów grać na dodatkach. Np. jeśli korzystamy z nowego wyglądu HUD w grze, to robimy tak samo, jak przy wszystkich dodatkach. *Ewentualnie korzystamy z opcji Fix Crashes/Invisible Chars/Blue Textures after Patch.

Najpierw wykonujemy czynności na zielono, a następnie na czerwono. Lub tak jak wspomniałem wyżej, dodatkowa opcja, szybsza. 

s673n2.jpg

Może nie jest to super poradnik, ale dla tych, co nie wiedzą i dla nowych użytkowników myślę, że się przyda, a nie zauważyłem takiego poradnika ;)

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...