Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arachne - pająki w Jungli :)

diablo300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Arachne  

arachne_signature_by_acgfx-d5m4rol.png

Arachne bardzo dobrze sprawuje się w jungli za sprawą pajączków :) oraz ulta którym może wciągać swoje ofiary i tym samym robić udany gang :)

Itemy :

Standardowo zaczynamy Bumbas_Mask.jpg   oraz  Hand_of_the_gods.jpg  ( co prawda niby niepotrzebne aż tak bardzo skoro mamy pajączki ale ja zawsze kupuje gdyż czesto przydaję sie na początku gry gdy chcemy szybko zbić campe przed innym junglerem )  plus do tego Healing_Potion.jpg   Mana_Potion.jpg  oraz pierwszy poziom Warrior_Tabi.jpg  

później składamy  Malice Malice.jpg   Hastened Fatalis Hastened_Fatalis.jpg  Deathbringer  Deathbringer.jpg  Bloodforge      Bloodforge.jpg  Asi                        Asi.jpg      

Dzieki tym itemom mamy wystarczająco LS , penetracji oraz mocne krytki i moment speed dzieki fatalistowi,

co do buffów w jungli to bierzemy speeda albo reda,  gangując narpierw stawiamy pająki i przyciągamy ultem wtedy stawiamy pajęczynę na ziemi i bijemy zwykłymi ataki, ewentualnie jeżeli ofiara ucieka wskakujemy jej na grzbiet   :)

Co do skilli to narpierw maksujemy (1) pajączki, pózniej (2) wskakiwanie na grzbiet :) oraz ulta :)

Zapewne nie każdy wie jak dokładnie działają skille arachne dlatego wypisze:

Pasyw :

Każdy fizyczny atak Arachne jest trujący. Trucizna zadaje obrażenia co 0.5s przez 3s.

WŁAŚCIWOŚCI

Działanie: Podstawowy atak,
Działa na: Wroga,
Obrażenia: Fizyczne,
Obrażenia co uderzenie: 5(+16% z twojej fizycznej siły)
Maksymalna ilość stacków: 3

1: 

Arachne kładzie na ziemi pajęcze jaja które działają jak Wardy, pokazując wrogów w obszarze wokół nich. Wrogowie zbliżający się do jaj spowodują uwolnienie 2 pająków które atakują pobliskich przeciwników, spowalniając ich i zadając obrażenia co sekundę. Uszkodzenie jaja powoduje pojawienie się 1 pająka zamiast 2.

WŁAŚCIWOŚCI

Działanie: Cele naziemne,
Obrażenia co uderzenie: 20/30/40/50/60(+17% z twojej fizycznej siły)
Spowolnienie: 20%, 
Zdrowie pająków: 100/175/250/325/400
Długość życia pająków: 10s,
Maxymalna ilość jaj: 1/2/3/4/5,
Koszt: 60/65/70/75/80,
Czas odnowienia: 15/14/13/12/11s

2:

Arachne wskakuje na swój cel, uciszając go i zadając obrażenia, przy okazji lecząc się co 0.5s. Po przedwczesnym kliknięciu prawego przycisku myszy lub otrzymaniu efektu kontroli tłumu (ogłuszenie, strach lub uciszenie), Arachne zeskakuje z wroga.

WŁAŚCIWOŚCI

Działanie: Bliski cel,
Obrażenia co uderzenie: 20/30/40/50/60(+25% z twojej fizycznej siły)
Leczenie co uderzenie: 20/30/40/50/60(+10% z twojej fizycznej siły)
Czas trwania: 2/2.25/2.5/2.75/3s,
Koszt 65/70/75/85, 
Czas odnowienia 15s

3:

OPIS UMIEJĘTNOŚCI

Arachne wyrzuca lepką sieć na wybrany obszar, spowalniając wrogów w jej zasięgu.

WŁAŚCIWOŚCI

Działanie: Cele naziemne,
Zasięg: 25,
Spowolnienie 20/27/35/42/50%,
Czas trwania sieci: 3/3.5/4/4.5/5s,
Koszt: 70/75/80/85/90,
Czas odnowienia: 15s

4:

OPIS UMIEJĘTNOŚCI

Arachne wystrzeliwuje przed siebie pocisk z sieci na długość 80 stóp. Jeżeli trafi we wrogiego boga, zostaje on owinięty w szczelny kokon, ogłuszony oraz przyciągnięty do Arachne.

WŁAŚCIWOŚCI

Działanie: Pocisk,
Obrażenia: 100/150/200/250/300(+50% z twojej fizycznej siły)
Czas trwania stuna: 1,5s,
Koszt: 100,
Czas odnowienia 30s

Mam nadzieje ze poradnik sie spodoba oraz przyda nowym   :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak dla mnie ona jest useless. W tf słaba, a to podstawa jak dla mnie. Brakuje mi tam niebieskiej pałki, a już pominę itemy z defem bo jak na moje to ona musi być trochę tankowa żeby nie złożyć się od razu jak kogoś przyciągnie. Hog potrzebny nie tylko do camp na początku ale też dla fista.

Opublikowano

Według mnie mały problem z kodowaniem tekstu w temacie, trochę więcej estetyki by nie zaszkodziło.

Build całkiem całkiem jednak zgadzam się z @Up.

Opublikowano

Bumbas -> Buty na cd -> Rękawiczka -> Malice -> Deathbringer -> Qinsy -> Pała na CD

Nastakowana rękawiczka daje sporo lifesteala, fatalis jest tutaj niepotrzebny - naturalnie mamy sporo speeda, możemy jeszcze rzucić trójeczkę, możemy przyciągnąć ultem, możemy na kogoś wskoczyć. Czasami zamiast qinsów kupuję fostbound hammera, ale tego prawego - wtedy po ulcie nikt nam nie ucieknie, bo ma ostrego slowa. Jeśli przeciwny team jest trochę pod deffa, to buty można kupić pod pene + na koniec titans bane. Jak dla mnie to najlepszy jungler, miażdży Thanatosa w early na kilka hitów. Dobry ult, który ma CD standardowo 30 sekund. Świetna do kradnięcia buffów przeciwnej drużyny. Jedyne co boli to bańka. Bez teamu z hard cc nie mamy szans na dobre ganki, jeśli gramy conq. Ja nadal uważam, że ona nawet w TF robi swoje. Na dominacji była niezastąpiona w przejmowaniu obelisków, a na arenie może przeciągać do bazy lub wyciągać afczących z bazy przeciwników, dzięki czemu mamy free kille. :D

poniewieramy się czlowieku                      

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Poradnik nieaktualny. Na obecną metę składa się zupełnie inny build.

Zamykam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...