Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla gracza 2200-2400

kwl262

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę z prośbą o pomoc w dobraniu podzespołów do komputera. Cena w granicach 2200-2400 ( za samą skrzynkę).

Jeśli chodzi o procesor to chciałbym aby to był i5 albo i7, 8 GB ram lub więcej.

Dużo myślałem o karcie graficznej i moje typy to:

- Nvidia GTX 660 ti 2 gb

- Nvidia GTX 660 2 gb

- Radeon HD 7870 2 gb

- Radeon R9 270X

(osobiście bym preferował coś z Nvidii)

Gry w jakie będę grał to:
- World of Tanks
- BF3

Opublikowano

Jeszcze mam pytanko co sądzicie o procesorach AMD  FX 8xxx te 8 rdzeniowe, czy one dają rade w porównaniu do i5, i7 ?

Opublikowano

Proponował bym wzięcie puki co 4 gb ramu i dopłacenia do procesora i karty (r9 270x jest półkę wyżej od gtx 660, często nawet przegania 660 ti) i dokupienia drugiej kości 4 gb w przyszłości kiedy będzie ona niezbędna do normalnej gry.

@Edit co do tych amd fx to raczej ich nie polecam są problematyczne (tzn. wymagają mocnego chłodzenia nawet bez podkręcania, płyty głównej z mocną sekcją zasilania itp.)

http://www.morele.net/inventory/info/02W8nx/
Opublikowano

Ramy są ciągle wykorzystywane w ok 70 % + często potrzebuję postawić na komputerze maszynę wirtualną więc na samą maszynę muszę przeznaczyć ok 1 gb ramu, więc są potrzebne w moim przypadku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...