Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Combat Arms] Mini-Przewodnik po snajperkach do rangi CSM 3

XxAmarok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Chciałbym zaprezentować wam "mini-przewodnik" po broniach typu sniper rifle do rangi CSM 3

Czasy dotyczące draw speeda ( wyciągnie broni) i reload'a ( przeładowywania ) broni mogą być trochę niedokładne max 0,05 sek

Moją "Xperią SP" nie mogłem zrobić idealnych pomiarów.

Wiec tak w tym przewodniku napisze do każdej snajperki jak dobrze nadaje się do gry defensywnej ( Kampienie ) i do typu gry agresywnego ( Rush ) Podam jeszcze do jakich mapek najlepiej nadają się wymienione niżej snajperki i mój własny komentarz

Nazwy snajperek są oznaczane 3 kolorami

Czerwony przeznaczone do rush'u nie za bardzo do kampienia

Niebieski przeznaczone do kampienia nie za bardzo rush'u

Żółty snajperki nadajcie się do rush'u i do kampienia

Główną rzeczą którą należy się kierować podczas wyboru snajperki są 4 statystki Damge, Portability, Accuracy oraz Rate of Fire

( dla osób które robią Quick Switch'a szybka zmiana z snajperki na nóż i znowu na snajperkę mogą wykreślić rate of fire wtedy liczy  liczy się draw speed )

Mala słowniczek

Bolt - Action : za każdym strzałem trzeba przeciągnąć "bolta" czyli 1 strzał czekamy na pociągniecie za kolbkę i znowu strzelamy

Automatyczny : prowadzimy ogień ciągły

Semi - Auto : za każdym razem trzeba naciskać klawisz myszki żeby bron strzeliła

Wiec zaczynamy :)

M24

Main_m24.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Brak

1 dzień : 1,100 GP

Damage : 90                                7 dni : 5,390 GP

Portability : 45                              30 dni : 21,450 GP

Rate of Fire : 15                           90 dni : 59,400 GP

Accuracy : 100

Recoil : 60

Typ Strzelania : Bolt - Action

Magazynek : 7/21

Możliwości Ulepszeń                     Możliwości  Modyfikacji             Polecane Mapy :

Barrel ( Accuracy i Recoil )          Magazynek                               Duże mapy typu Kill Creek Snow Valley

Trigger ( Rate of Fire )                 Tłumik

M24 jest bardzo słabą snajperka która zabija z 2 strzałów ale rekompensuje małe obrażenia idealna celnością.

Podana wyżej snajperka nie nadaje się do rush'u ponieważ zabija z 2 strzałów. Snajperkę możną wykorzystać do zabicia kamperów którym widać np. tylko głowę albo są oddalenia bardzo daleko.

Ja osobiście z M24 gram tylko wtedy kiedy chce po trollowac innych graczy w innych wypadkach sięgam po inne bronie.

SR25

Main_sr25.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Private

1 dzień : 1,100 GP

Damage : 75                                7 dni : 5,390 GP

Portability : 43                              30 dni : 21,450 GP

Rate of Fire : 25                           90 dni : 59,400 GP

Accuracy : 95

Recoil : 60

Typ Strzelania : Automatyczny

Magazynek : 10/30

Możliwości Ulepszeń                     Możliwości  Modyfikacji             Polecane Mapy :                       Draw speed : 1,6 sek

Piston ( Damage )                        Magazynek                              Średnie  mapy typu oil rig          Reload speed : 3,1 sek

Barrel ( Accuracy i Recoil )                                                         

Trigger ( Rate of Fire )                

SR25 jest bronią z trybem ognia automatycznym która zabija zazwyczaj z 2 strzałów. Snajperka jest przeznaczona dla graczy defensywnych którzy lubią grac na średnich mapkach. Dla graczy "agresywnych" snajperka się nie nadaje za dobrze.

Dla mnie Sr25 jest snajperka bez użyteczną jako ze nie jestem typem defensywnego gracza snajperki nie polecam ale dla defensywnych graczy którzy szukają hybrydy snajperki z karabinem mogą spróbować chociaż dla mnie to i tak strata GP

MSG-90

main_msg_90.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Private First Class

1 dzień : 1,200 GP

Damage : 83                               7 dni : 5,880 GP

Portability : 41                             30 dni : 23,400 GP

Rate of Fire : 20                           90 dni : 64,800 GP

Accuracy : 90

Recoil : 50

Możliwości Ulepszeń                     Możliwości  Modyfikacji             Polecane Mapy :                    

Piston ( Damage )                        Magazynek                              Średnie  mapy typu Oil Rig         

Barrel ( Accuracy i Recoil )          Tłumik                                                    

Trigger ( Rate of Fire )                

MSG-90 jest  bardzo słaba snajperka z  małym  accuracy która zabija z 2 strzałów do rush'u snajperka się nie nadaje do kampienie tez ze względu na małe accuracy. Odradzam zakupu tej broni część

L96A1

main_l96a1.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Sergeant

1 dzień : 1,400 GP

Damage : 100                             7 dni : 6,860 GP                         Draw speed : 1,3 sek

Portability : 40                             30 dni : 27,300 GP                     Reload speed : 3,2 sek

Rate of Fire : 10                          90 dni : 75,600 GP

Recoil : 65

Typ Strzelania : Bolt-Action

Magazynek : 5/15

Magazynek                              Średnie i małe   mapy typu Oil Rig Junk Flea      

Barrel ( Accuracy i Recoil )          Tłumik                                                    

Trigger ( Rate of Fire )                

L96A1 Legenda "Combat Arms'a" jest dobra snajperka która zabija z 1 hit'a ale cechuje się małym accuracy.

bron bardzo dobrze spisuje się w rekach "agresywnego" gracza który od razu biegnie na respawn innej drużyny.

Dla graczy defensywnych snajperka nada się na średnie mapy

L96A1 co tutaj dużo mówić staruszek nadal w dobrej formie ta snajperka ma w sobie coś magicznego

niby accuracy słabe ale dziwnie dobrze się nią gra. Jak się dobrze nauczcie grac l96a1 to innej snajperki nie sprawia wam kłopotów zostanie przy tej moim zdaniem zostancie przy tej snajperce do rangi CSM 3 czyli do tej rangi od której jest TPG-1

Dragunov SVD

Main_dragunov_svd1.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Staff Sergeant 1

1 dzień : 1,400 GP

Damage : 89                               7 dni : 6,860 GP    

Portability : 45                             30 dni : 27,300 GP                    

Rate of Fire : 20                         90 dni : 75,600 GP

Accuracy : 93

Recoil : 70

Typ Strzelania : Semi-Auto

Magazynek                              Średnie  mapy typu Oil Rig     

Barrel ( Accuracy i Recoil )                                                            

Trigger ( Rate of Fire )                

Dragunov Svd jest słabą  snajperka która zabija z 2 hit'ow z trybem ognia semi - auto. Snajperka nie nadaje się do rush'u ani do gry defensywnej w grze defensywnej jest trochę lepsza ale i tak odradzam zakup tej snajperki

Nie mam w tym temacie dużo do powiedzenia po prostu słaba snajperka jesli ja kupicie to tylko wyrzucie GP w błoto

PSG-1

Main_psg_1.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Master Sergeant 4

1 dzień : 1,600 GP

Damage : 95                               7 dni : 7,840 GP 

Portability : 32                             30 dni : 31,200 GP                

Rate of Fire : 20                          90 dni : 86,400 GP                     Średnie mapy typu Oil Rig

Recoil : 55

Magazynek :  7/28

Brak                                             Tłumik

Magazynek                              Średnie  mapy typu oil rig     

PSG-1 następna słaba snajperka która zabija zazwyczaj z 2 strzałów z szansą zabicie jednym strzałem kiedy trafiłem w plecy użytkownika light vest'a bądź recon vesta. odradzam graczom agresywnym tak samo jak defensywnym.

Ogólnie mało grałem z psg-1 ale jak ja miałem to od razu szukałem innej snajperki po zabitym graczu. Odradzam zakupu

SV-98

635207108623266134.png

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Command Sergeant Major 1

1 dzień : 1,600 GP

Damage : 100                             7 dni : 7,840 GP                         Draw speed : 1,4 sek

Portability : 35                             30 dni : 31,200 GP                     Reload speed : 2,8 sek

Rate of Fire : 16                          90 dni : 86,400 GP

Accuracy : 99

Recoil : 66

Brak

Magazynek                                Wszystkie mapy    

Tłumik                                                    

SV-98 bardzo dobra snajperka która zabija z 1 hit'a z prawie idealnym accuracy nadaje się zarówno do rush'u jak i do gry defensywnej. Wysokie accuracy bardzo dobrze nadaje sie do zabijania kamperow

Ogólnie dobra snajperka o dużym accuracy oraz 100 dmg w miarę szybki draw speed i szybki reload nadaje się zarówno na kill creek'a jak i junk flea ale głownie na większe mapy.

TPG-1

main_tpg_1.jpg

Statystyki :                                   GP cost :                                  Wymagana Ranga : Command Sergeant Major 3

1 dzień : 1,800 GP

Damage : 100                             7 dni : 8,820 GP                         Draw speed : 1,2 sek

Portability : 41                             30 dni : 35,100 GP                     Reload speed : 2,8 sek

Rate of Fire : 16                          90 dni : 97,200 GP

Accuracy : 98

Recoil : 65

Brak

Magazynek                                Wszystkie mapy    

TPG-1 to bardzo dobra snajperka ktora posiada  szybkiego  draw speed'a i  szybki reaload posiada wysokie accuracy oraz 1 zabija z 1 hit'a nadaje się dla rusherow tak samo jak dla graczy defensywnych

Bardzo bardzo dobra snajperka zarówno dla rusherow i graczy defensywnych duzo gralem z ta snajperka dużo unb'ow wbilem i cały czas mi się nią dobrze gra w duecie  z L96A1 bądź inna snajperką high accuracy ogólnie bardzo polecam zakup tej snajperki.

Opublikowano

Te snajperki śmieci mogłeś sobie darować :D Nie mogę nic tutaj podważyć bo znam Twoje doświadczenie co do SR.

Jak nałapiesz jakiś %% to zgłoś się do mnie :)

• Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] Mini-Przewodnik po snajperkach do rangi CSM 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...