Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer do testowania wtyczek ? Za darmo i to nie hamachi !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.

Pobierasz CraftBukkita na wersję MC odpowiadającą twojej np. grasz na 1.7.2 pobierasz Bukkita na 1.7.2 itd.

Wersję oraz linki do pobrania bukkita:

https://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit

Bukkit - zaznaczona wersja oraz jak pobrać .

post-1121177-0-53834500-1393866024_thumb.png

Gdy go pobierzesz zmień nazwę na craftbukkit .

post-1121177-0-00029000-1393866026.png

2.

Tworzysz na pulpicie czy innym wygodnym dla Ciebie miejscu folder pod dowolną nazwą i wrzucasz do niego Bukkita wcześniej pobranego .

post-1121177-0-21675300-1393866028.png

3.

Tworzysz nowy dokument tekstowy . Otwierasz i wklejasz do niego :

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar

Zapisujesz jako np. Start.bat , w Zapisz typ jako zaznaczasz wszystkie pliki .

post-1121177-0-83720600-1393866030_thumb.png

4.

Start.bat wrzucasz do folderu z craftbukkitem i uruchamiasz , gdy wszystko się pobierze , w consoli serwera wpisz stop .

post-1121177-0-79431200-1393866034_thumb.png

Otwierasz plik server.PROPERTIES (polecam używać Notepad++) , w server ip wpisujesz localhost również dodam gdy nie posiadasz kupionego MC tzw. Premium w Onlie-Mode zamiast true dajesz false . Wszystko zapisujesz i zamykasz .

post-1121177-0-93275300-1393866044.png

5.

Odpalasz MC pod wersją jaką pobrałeś Bukkita , wchodzisz w MultiPlayer i w serwer IP wpisujesz również localhost . Odpalasz start.bat , odświeżasz listę serwerów i twój testowy serwer jest zrobiony bez zbędnych programów typu hamachi .

Wersja tutoriala - v 1.5 .
Tutorial będzie aktualizowany w miarę potrzeb .
Tutorial w 100% napisany przeze mnie .
Zakaz kopiowania na inne fora bez mojej zgody .

Opublikowano

Fakt - działa, ale to jest serwer tylko dla Ciebie.

Opublikowano

Tut dobry :D

Fakt - działa, ale to jest serwer tylko dla Ciebie.

Każdy może wejść na ten serwer, tylko musi znać ip z np:

twojeip.wp.pl
Opublikowano

ehh brak słów...

Jest wiele tego typu poradników więc nie wiem po co takowi piszesz.

po 2 to nie trzeba pisać w ip tego localhost to takie jest domyślnie ustawione w bukkicie...

Pozdro..

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Serwer do testowania wtyczek ???

za darmo i nie hamachi ...

już myślałem że ktoś znalazł jakiś hosting oferujący takie możliwości i już miałem zbesztać ten temat ale :)

ale okazało się że osoba (bardzo mądra) znalazła sposób na uruchomienie serwera na silniku CRAFTBUKKIT !!!! baa i to nie byle jaki BO na wersji 1.7.2 no ale to jeszcze nic !.! autor tematu podał link na stronę bukkit.org  <gdzie wszystko jest opisane,kroczek po kroczku dla nie kumatych i tych co nie wiedzą co jak i gdzie wsadzić>

podsumowując

-Zla nazwa tematu (jest to normalny serwer na silniku craftbukkit, a nie jakiś specjalny,darmowy,do testowania pluginów)

-jeśli stawiałeś serwer przez hamahi to raczej wiesz jak postawić serwer :/ a poradników na temat uruchamiania serwera jest od groma .

-fakt jest to darmowe :/ tak samo jak instalacja minecrafta na własnym pC / podobnie jak uruchomienie craftbukkit'a na własnym PC itd.

-przynajmniej zrobiłeś to nie najgorzej (wygląd)

Opublikowano

Szit , tyle moge powiedziec.

Ocena tutka to 0 na 100000

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Tut dobry :D

Każdy może wejść na ten serwer, tylko musi znać ip z np:

twojeip.wp.pl

Każdy kto ma odblokowane porty.

@TOPIC

Tutek ładny i przejrzysty 

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Dodaje do tematów oraz kogoś kto ma tutaj napisać - NIE PISAĆ MI ŻE DOBRY TUT , KAŻDY POST TEGO TYPU BĘDZIE ZGŁASZANY I W 100% WARNOWANY , JEŻELI KOMUŚ SIĘ NAPRAWDĘ PODOBA TO PISZĘ CO MOGĘ POPRAWIĆ EW. ZOSTAWIA LIKE. MYŚLĘ ŻE SIĘ WYRAZIŁEM JASNO.

Opublikowano

tut jest ze tak powiem chujowy i nie przydatny

i do tego na localhosta nikt oprocz cb nie wejdzie

wgl po kiego chuja dawac ip w serwer properties ??? 

jak bys napisal jak sie porty odblokowywuje to moze by bylo przydatne a tak to napisales tylko jak pobrac cb i jak zapisac .bat

Opublikowano

ojojjoj widze ze ktos krytyki nie przyjmuje i napisal temat tylko do nabijania postow

kolejny  idiotyzm to napisanie zeby pobrac wersje dev ktora moze byc zbugowana i lagowac serwa

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...