Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy może grać kilka osób na PREMCE na różnych serwerach?

eurodos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kilka osób może grać na tym samym koncie premium na różnych serwerach?

np. kolega daje mi swoje passy, on gra na serwerze mchc, a czy ja moge w tym samym czasie grać na skkfie?

eurodos.png

Opublikowano

@up

No raczej nie, ja z bratem ciotecznym próbowałem i kiedy chciał się zalogować, wywaliło mu bląd, że w tej chwili ktoś gra na tym koncie.

Opublikowano

Kiedyś się dało teraz nie da się, przy logowaniu premium potrzebny jest token. Klient pobiera token, serwer odsyła do minecraft.net, następuje sprawdzenie czy token się zgadza i gracz jest wpuszczany na serwer.

Niby wszystko ok, ale po pobraniu kolejnego tokena poprzedni gaśnie.

Możesz najwyżej tak zrobić że: Właczasz mc, wchodzisz na serwer x, włączasz drugi mc, wchodzisz na serwer y.

Tyle że jak wyjdziesz z serwera na pierwszym mc to nie bedziesz mogł z powrotem wbić bo token będzie nieważny.

Opublikowano

@up

No raczej nie, ja z bratem ciotecznym próbowałem i kiedy chciał się zalogować, wywaliło mu bląd, że w tej chwili ktoś gra na tym koncie.

Jeśli oboje na jednym koncie chcecie wejść to nie ma się co dziwić.

Co do tematu - można tak robić, ale Ty nie możesz grać na serwerze X, gdy Twój kolega gra na tym serwerze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

można ale max 20 osób bo inaczej konto ci zabiorą :)

Kto ci takich głupot nagadał?!

Przeczytaj mój post wyżej.

I w ogóle czemu odkopujesz topic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...