Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć fps

papin231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ściąga mi się world of tanks karta graficzna intel hd 3450, 1 gb ram, procesor 1,8 2 rdzeniowy( włącze sobie 2 rdzenie programem) szukam działającego na nowe akutalizacje 1% tekstur oraz Wot tweaker, czy jak to jest, proszę o pomoc, wiem że pójdzie na takich na pewno więc nie ma co mi pisać, że za słaby laptop, Pozdrawiam Papin231 

Opublikowano

Juri, znalazłem program do odświeżania ramu, przed tą akutualizacją mi wszystko chodziło, 25-30 fps 10-15 w krzakach, więc pójdzie. Ten laptop czyni cuda, uwierz sam czasem nie wierze co on potrafi :D

Opublikowano

Juri, znalazłem program do odświeżania ramu, przed tą akutualizacją mi wszystko chodziło, 25-30 fps 10-15 w krzakach, więc pójdzie. Ten laptop czyni cuda, uwierz sam czasem nie wierze co on potrafi :D

Dołóż jeszcze 1GB ram, użyj tych sposobów i będzie to 30fps. 

Opublikowano

Juri, mam problem tylko bo mam laptop sony vaio i niestety nie można tu dołożyć ramu, nie wiem jak to jest, ale po prostu nie można, sam próbowałem, może serwis coś pomoże ? Reiden, skąd pieniądze wziąć, niestety na drodze nie leżą:)

Opublikowano

Juri, mam problem tylko bo mam laptop sony vaio i niestety nie można tu dołożyć ramu, nie wiem jak to jest, ale po prostu nie można, sam próbowałem, może serwis coś pomoże ? Reiden, skąd pieniądze wziąć, niestety na drodze nie leżą :)

Są różne sposoby na zarabianie, najprostszy to do roboty :P.

Co do ramu, zapewne połączyłeś np. ddr 2 i 3, albo źle włożyłeś. Ile masz slotów na ram i najlepiej podaj model ramu/lapka.

Opublikowano

sony vaio vpcm13m1e, tak jest napisane niestety praca jest, ale oszczędzić jest ciężej, dlatego na tym złomku coś spróbuje wyciągnać, niech będzie minimum te 20 fps i naprawde będe wniebowzięty i przynajmniej będzie jakaś odskocznia, bo w Ojca chrzestnego nie chce mi się już grać :)

Opublikowano

sony vaio vpcm13m1e, tak jest napisane niestety praca jest, ale oszczędzić jest ciężej, dlatego na tym złomku coś spróbuje wyciągnać, niech będzie minimum te 20 fps i naprawde będe wniebowzięty i przynajmniej będzie jakaś odskocznia, bo w Ojca chrzestnego nie chce mi się już grać :)

Sprawdź jaki ram masz (ddr 2 raczej) i kup najlepiej ten sam model. Następnie wkładasz i masz 2GB. Po tym możesz śmiało grać w wota.

Opublikowano

a jak kupie inny model, to co się moge stać . Znaczy kupie, nie kupie tylko mam starego laptopa, więc z niego bym wyjął

Nie zadziała. Spróbuj z tego lapka, też tak robiłem i do mojego pasowały.

Opublikowano

POMOCY, WŁĄZAM WOT-A PO PRZEINSTALOWANIU, MĘCZYŁEM SIĘ NIESTETY Z TYMI NIESZCZĘSNYMI SZEŚCIOMA GIGA AKTUALIZACJI, dobra teraz do rzeczy, włączam Wot-a i tu ładnie loguje się, ładowanie, potem przechodzi do garażu i tu nagle bum jest ładowanie czołgistów i gra wyłącza się bez żadnych komunikatów etc., pomocy co mam teraz zrobić

Opublikowano

POMOCY, WŁĄZAM WOT-A PO PRZEINSTALOWANIU, MĘCZYŁEM SIĘ NIESTETY Z TYMI NIESZCZĘSNYMI SZEŚCIOMA GIGA AKTUALIZACJI, dobra teraz do rzeczy, włączam Wot-a i tu ładnie loguje się, ładowanie, potem przechodzi do garażu i tu nagle bum jest ładowanie czołgistów i gra wyłącza się bez żadnych komunikatów etc., pomocy co mam teraz zrobić

Kupić normalny komputer. Ten Twój "laptop" jest zbyt słaby, żeby uciągnąć tą grę i nic tego nie zmieni. Wymagania gry się zwiększają i to że kiedyś działało nic nie ma do rzeczy.

Opublikowano

to z tygodnia na tydzeiń nagle wprowadzili wielkie największe zmiany po których nie można grać na słabym sprzęcie, nie róbmy sobie żartów

Opublikowano

to z tygodnia na tydzeiń nagle wprowadzili wielkie największe zmiany po których nie można grać na słabym sprzęcie, nie róbmy sobie żartów

Jak nie wierzysz to wejdź i sprawdź.

Opublikowano

Ba, w najnowszej aktualizacji dołożyli nową wersję silnika. A zresztą popatrz na patchnote'y i wypisz sobie wszystkie rzeczy które bardziej obciążą komputer. A na dniach pojawią się odlatujące wieże, jeszcze inne fajerwerki a potem Havok czyli silnik fizyczny. Na tym laptopie nic nie pójdzie, jeśli zamierzasz grać w cokolwiek oprócz flash'ówek to go zmień.

PS: Nie instaluj Windows'a 8. Też nie pójdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...