Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Praca na rozpakowanym cliencie.

Gość piotr9821

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc co trzeba zrobić by można było grać na rozpakowanym cliencie.(ułatwi to znacząco prace)

Opublikowano

Moim zdaniem nie da się grać na rozpakowanym cliencie ale może czegoś nie wiem, możesz zrobić tak że pracujesz na rozpakowanych plikach następnie pakujesz ale nie usuwasz ich ułatwi Ci to pracę ponieważ nie będziesz musiał za każdym razem rozpakowywać :)

Opublikowano

Według mnie to musisz pozmieniać odczyty/kodowania plików w game

z .epk/.eix na inne(tak jak na Ravii - mniej więcej).

Ale nie wiem jak to zrobić, polecam zwrócić się do kogoś kto jest w tym obcykany ;)

Opublikowano

Gdzieś na jakimś serwerze widziałam, jak dodawali własne itemki bez pakowania ich w paczki, więc nie trzeba dużo kombinować :)

Spróbuj dodać to, co chcesz, tak jak pakujesz to w paczki, tylko, że bezpośrednio do folderu pack (trochę niejasno, więc podam przykład np. na broniach)

1. Znajdź sobie jakiś model i teksturę miecza (koniecznie taką, której nie ma w cliencie)

2. Dodaj ten miecz do item_proto w cliencie i w bazie

3. Do item_list dodaj tak, jak zawsze, czyli dodając taki wpis:

id_broni    WEAPON    icon/item/id_ikony.tga    d:/ymir work/item/weapon/id_modelu.gr2

id_broni - wpisujesz id, jakie podałeś w bazie
id_ikony - wpisujesz id (nazwę pliku) ikonki do tej broni
id_modelu - wpisujesz id (nazwę pliku) modelu tej broni

4. Spakuj item_proto i locale i wrzuć do clienta

5. Utwórz w folderze "pack" folder "ymir work". W nim folder "item". W folderze "item"  utwórz folder "weapon" (czyli tak, jak jest to zrobione w paczce item.eix/epk - ymir work/item/weapon)

6. do folderu "weapon" wrzuć model broni i teksturkę

7. W folderze "pack" utwórz folder "icon". W nim stwórz folder "item". Do tego folderu wrzuć ikonkę.

Powinno zadziałać :) Opis jest trochę skomplikowany, gdyż nie umiem tego łatwiej wyjaśnić. Na podobnej zasadzie działają paczki w cliencie. Z tego, co widziałam, taki sposób działa. Musisz jednak pamiętać, że jak tak zrobisz, wszyscy będą mieli dostęp do tego, co tam wrzucisz i client będzie więcej ważył. Niby wygodniejsze, jednak wolę zasadę opisaną wyżej - zrobić paczki i spakować, ale zostawić sobie rozpakowaną i pracować na niej dalej ;)

7u31.png

Opublikowano

Ale nie wiem jak to zrobić, polecam zwrócić się do kogoś kto jest w tym obcykany ;)

to czemu masz kidmoda?

może, może nie

Opublikowano

Pracować na rozpakowanym kliencie można bez problemu (też tak robię)
wystarczą odpowiednie ścieżki.
root bezpośrednio w głównym katalogu gry, locale w folderze locale w głównym katalogu itp..
ścieżki których potrzebujesz masz w index do każdej paczki podane. Banalne do zrobienia wypakować i porozstawiać tam gdzie trzeba.

@UP
Mnie też to bardzo zastanawia :>

A może frytki do tego? <facepalm>

9pu8p2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...