Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nidalee-dlaczego ludzie jej nie lubią?

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od niedawna zacząłem pickować nidalke na rankedy, oczywiście ap na mida. Gra mi się nią naprawdę dobrze i przyjemnie. Jedno tylko mnie dziwi, chodzi o to, że gdy w lobby wybieram nidalke i piszę mid, to nagle cały team pisze "pls no nidalee", "nidalee useless" "nooooo nidalee". Zawsze się ich pytam czemu nie chcą, abym picknął nidalke, zazwyczaj twierdzą, że jest ona useless oraz bardzo słaba. Czemu tak twierdza? Według mnie jest to jeden z najlepszych miderow, radzi sobie z najmocniejszymi pickami. Jezeli w late game trafie q z dużej odległości w ich adc, to zabiera mu to 2/4, 3/4 hp. Ma mocnego heala, w dzięki któremu można kontrolować mapę i ułatwiające zabijanie tanków. Znakomity escape w postaci pumy i duży dmg. Czemu ludzie nie toleruja nidalki? Mój poziom to s1

Opublikowano

Bo się wściekają, że ma DMG i dlatego, że z dzid można "ksuć" na dodatek 3/4 graczy na silverach nie potrafi nią grać.

Opublikowano

bo tak naprawde malo kto umie grac nidalee. zeby byla uzyteczna trzeba trafiac a zeby trafiac trzeba umiec. proste :D. ja tez pisze "dont pick nidalee" ale tylko dlatego ze sa male szanse ze bedzie cos robic dla teamu w mid i late. nie wszyscy wiedza ze nida to typowy poker i przy pushu jest dobra i to kolejny problem

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

W silver tak to już jest. Ogarnięta nidalee może wygrać sama mecz dzięki roamowi. Kilkakrotnie już na twitchu MasterOfNidalee udowadniał że z bronzu 5 do diamentu 1 da się wyjść tylko tą postacią. Sam w ubiegłym sezonie się nią z silvera wybiłem i nie było to trudne. W obecnej mecie kontruje takie postacie jak ziggs czy gragas, które są bardzo częstymi pickami. Panterka zapewnia możliwość szybkiego przemieszczania się pomiędzy liniami, a zasięg oszczepu pozwala nawet zabić bota gdy masz team pushuje. Nidalee jest słaba gdy przeciwny team się zgra i będę walczyć bez czekania, aż ich nidalee obije no ale nie sądzę żeby silver się tak zgrał. Więc graj nią, naucz się farmić przed 6 lvl a wyjdziesz ze srebra na pewno.

Opublikowano

Bo prawie nikt w Silverze nie umie grać Nidalee, ja też niefajnie kojarzę Nidalee z SoloQ bo każda Nidalee na supporcie to 0:10.

Jeśli dobrze nią grasz to się nie przejmuj innymi.

Opublikowano

Na 10 gier z nidalee w moim teamie tylko jedna ogarniala aham na tak ona byla na supporcie :)

Nidale jest slaba do kazdego team comp'u wiec trzeba pokeowac ile wlezie

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Na 10 gier z nidalee w moim teamie tylko jedna ogarniala aham na tak ona byla na supporcie :)

Nidale jest slaba do kazdego team comp'u wiec trzeba pokeowac ile wlezie

uxmd.png

Pewnie ja byłem tym jednym z kilku gier. :D Ogólnie to jest bardzo dobry pick, szczególnie pokazuje to streamer MasterOfNidalee.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Best Nidalee EU. Polecam koles miał miesiąc temu 60winów i 3lose :>

Mi się tam fajnie nią gra, choć nie lubię zbytnio mid lane.

Ma poke, lecz przed 6 jest useless no bo minionki Cię kontrują xD

na 6lvlu zaczyna się zabawa, ale jesteś useless jeśli nie trafisz z dzidy.

Idziesz gankować bota, musisz trafić dzidą bo inaczej jesteś gównem i tylko straciłeś creepy i expa.

Ale jesli się ogarnie to jest naprawdę dobra, i zabija uciekając. (w z pumy w miedzy czasie dzida ;x)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

To samo jest z Poppy a jest człowiek, który wybił się nią do diamentu I i nadal w diamencie I owni nią na jungli. Raz na jakiś czas zdarzy się dobry gracz nidalee, jednak jest to rzadkość i w większości przypadków nie potrafi trafić q nawet z bliska. 

Opublikowano

Bo ludzie jej nieogarniaja. Patrzą tylko na dzidę a zapominają o kontroli mapy mega healu i pumy która zjada combem każdego z ok pół hp przez dmg skalujące się z brakującym hp. No i druga największa mobilność na midzie. Ja w tym sezonie zagrałem ją 5 meczy każdy wygrany.

Opublikowano

Ludzie uznaja ze nida jest uselles w teamfightach. To nie prawda. W postaci kociaka może nie źle na rozrabiać. Jezeli trafi dzidą przed walką adc to automatycznie wyklucza go z walki mając np. pół hp. Poza tym ma strasze poke i fajne CC.

Opublikowano

Nienawidze tego picka ale tylko w enemy team, wkurwiajace dzidy latajace po mapie gdzie nawet moze zdjac adc na dzide, postac ktora ma zbyt mocne poke jak dla mnie, tylko trzeba umiec rzucac dzidami i miec team ktory sie nie wpierdala od razu tylko gdy nidalee troche porzuca celnie dzidami.

sstwc.jpg

Opublikowano

Nidalle to pro postać jak ktoś nią idzie na top lub mid , nie lecę z flamem , ale na supp ... To jest totalnie bez sensu , niby jest heal , a to nie robi z tej postaci supporta ... Jak widzę nidalle supp to albo adc ma 0/0/8 albo ona ma 0/10/0... I taka robota , więc na top super pick ! Na supp nie !

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

To jest hipokryzja graczy , ja mam tak samo. Sami lubia zagrac nida ale nie chce by inni nia grali bo jak nie masz skillshotow to nie wygrasz tyle.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Temat jest jak rzeka. Postać lekko useles w szybkich starciach drużynowych, jeżeli nie jest chroniona. Ludzie jej po prostu nie lubią, bo jest jak wrzód na tyłku ze względu na ten dmg z dzidy.. ;-)

Opublikowano

Ludzie uznaja ze nida jest uselles w teamfightach. To nie prawda. W postaci kociaka może nie źle na rozrabiać. Jezeli trafi dzidą przed walką adc to automatycznie wyklucza go z walki mając np. pół hp. Poza tym ma strasze poke i fajne CC.

To nie takie hop siup z tym kotełem na ulcie jak tylko się wbije a w teamie nie ma kogos z aoe cc to nida martwa gdyż jest papierem. A i skąd nida ma cc bo nie wiem z jakiego skilla ??

Opublikowano

Bo się wściekają, że ma DMG i dlatego, że z dzid można "ksuć" na dodatek 3/4 graczy na silverach nie potrafi nią grać.

Facepalm  xD

Co do tematu, to nidalee jest postacią do poke'u, jednak w silverze nie zawsze gracze wykorzystują sytuację gdzie np. enemy adc musi cofnąć do bazy żeby odnowić życie. Dodatkowo w teamfightach nidalee nic nie robi, bo jej zadaniem jest poke'ować przed teamfightem. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Jak nic nie robi w teamfighcie? Rzuca swoje e na adc, dodając mu 50% atak speeda. Wystarczy trzymac sie z tylu i czekac na jakiegos stuna przeciwnika, wtedy z duzej odleglosci dzida i mozna zamienic sie w pume albo dalej rzucac. 

Opublikowano

Facepalm  xD

Co do tematu, to nidalee jest postacią do poke'u, jednak w silverze nie zawsze gracze wykorzystują sytuację gdzie np. enemy adc musi cofnąć do bazy żeby odnowić życie. Dodatkowo w teamfightach nidalee nic nie robi, bo jej zadaniem jest poke'ować przed teamfightem. 

adc mając BT moze się wylajfstilować na 2 campach zamiast wracać do bazy ale masz racji troche :D

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

Typowy Brąz

@Topic

Nidalee nikt nie gra bo nie wnosi nic do mety... teraz potrzeba jakiegoś potężnego AoE burstu albo Assasina, Nida w Tf'ach nic nie robi... rzuci dzide... czeka 5 sec Cd i znowu dzida, przez te 5 sec ginie reszta teamu. Po prostu Nida nie wnosi nic do TF, ma tylko Poke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...