Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2000zł

superuser99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie ;) chodzi mi głównie o poradę jaki ma byc aby uciągał różne gry typu League of Legends itp na hight detalach na około 80 fpsach i teraz czy taki sprzęt bedzie dobry i gdzie najlepiej kupic częsci? (tylko nei allegro) + czy jak kupuje procka mam tam ta całał paste? i jak to montowac aby było dobze

Jaki chciałbym kupić:

GeForce GTX 660

Core i5 3570

2x4gb ramu (to jest chyba ganze gall?)

dysk mam 500 gb

i teraz...

jaka płyta główna, zasilacz i jaka obudowa :D? i czy te wszystkie kable będą dołączone do tych wszystkich zespołów? czy to jest osobny wydatek, oraz iel ksoztuja owa pasta jak jej nie ma? z góry dzięki i sorry za 'ruski'

Opublikowano

Podaj budżet na całość. Napisz też czy ten dysk jest SATA czy ATA.

A co do pasty to jest ona w przypadku intela już na chłodzeniu. Ale można ją zmienić na np. zalman stg-2 czy arctic silver ceramique które kosztują około 15zł.

Sklepy to najlepiej morele.net, techplanet czy agito. W tych pierwszych dwóch na pewno możesz też dodać usługę montażu i cały komputer już będziesz miał złożony. A wpisując kod będziesz miał montaż za 1zł i darmową wysyłkę.

Opublikowano

Podaj budżet na całość. Napisz też czy ten dysk jest SATA czy ATA.

A co do pasty to jest ona w przypadku intela już na chłodzeniu. Ale można ją zmienić na np. zalman stg-2 czy arctic silver ceramique które kosztują około 15zł.

Sklepy to najlepiej morele.net, techplanet czy agito. W tych pierwszych dwóch na pewno możesz też dodać usługę montażu i cały komputer już będziesz miał złożony. A wpisując kod będziesz miał montaż za 1zł i darmową wysyłkę.

Wielkie dzięki za odpowiedź! mój budzet najlepiej by się zmieścił w 2 tysiącach ;D + jakiś uzywany monitor se kupie + mam klawiaturę z takim innym wejsciem... tzn nei usb tylko takie inne w starym kompie (teraz mam lapka) 

2. jak sprawdic ten dysk :D? a skoro pasta jzu jest to nie trzeba?

Opublikowano

Dysk można sprawdzić albo jak podasz dokładny jego model, albo sam otworzysz komputer i zobaczysz. Jeśli będzie to szeroka taśma (ATA) to dysk się nie nada do nowego komputera.3242151600_1338125439.gif

Opublikowano

I zamiast gtx 660 lepiej Radeon r9 270.

a jaka różnica w cenie? tanszy jak tak to o ile?  

dysk sata + moge go kajs oddac zeby mi sformatowali go i wgrali system? czy bym musiał 'cały sprzet' oddac?

Opublikowano

no troszeczke drozsza ale jest wydajneijsza :D?

+ zobaczyłem za nagrywarka jest dobra i moze da rade? czy lepiej kupic nową? 

Napisz co zostaje ze starego kompa oraz budżet na nowego to będzie o wiele łatwiej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

to tak zostaje: (tylko nie wiem czy nagrywarka mzoe byc? tzn dvd-rom to jest obojętnie jaki?)

dysk...

karta sieciowa

myszka

klawiatura (tylko nei wiem czy mzoe byc bo nie jest usb tylko inny kabel xD)

aaa i nie wiem czy karta dźwiekowa mzoe byc? bo nie zalezy mi na super dźwieku ;d

i nic więcej bo obudowa ma "wgrany" zasilacz

budzet najlepiej max 2,5 tys bo za te 500 zł* chce monitor kupic

i najbardziej zalezy mi na gry tak do 2012/13 roku na max detalach i ze stałymi 60 fpsami albo nawet 80 :D

Opublikowano

to tak zostaje: (tylko nie wiem czy nagrywarka mzoe byc? tzn dvd-rom to jest obojętnie jaki?)

dysk...

karta sieciowa

myszka

aaa i nie wiem czy karta dźwiekowa mzoe byc? bo nie zalezy mi na super dźwieku ;d

To sprawdź czy dysk i nagrywarka SATA.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To sprawdź czy dysk i nagrywarka SATA.

dysk SATA nagrywarka ATA więc odpada ;c ale wy się na tym znacie xD ale na pewno bo widzę. Więc teraz tylko dysk zostaje.

Opublikowano

battlefield 4 w zestawie ;D <3

+jest chłodzenie w tym ;d? i będzie dosyć cicho chodzic?

Jest boxowe. Wszystko powinno cicho chodzić.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Karta sieciowa i dźwiękowa jest już zintegrowana z płytą główną. Chyba że chciał byś mieć wi-fi to wtedy trzeba dokupić. Albo jak byś chciał mieć lepszą kartę dźwiękową.

Opublikowano

dysk...

karta sieciowa

myszka

i najbardziej zalezy mi na gry tak do 2012/13 roku na max detalach i ze stałymi 60 fpsami albo nawet 80 :D

chwilunia że co? w takim razie zasilacz na pewno do wymiany bo będzie bombowo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...