Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie do FX 8350

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w związku iż w mojej obudowie można nawet zagotować herbatę, zwracam się z prośbą do Was, abyście pomogli mi wybrać chłodzenie do 200 zł.

Najlepiej tak, aby temperatura w stresie nie była większa niż 65 stopni.

Zasilacz: Deus G1 600 W

CPU: AMD FX 8350.

Dziękuję.

@edit: planuję OC do ok. 4.5 GHz :)

Opublikowano
Wolałbym na techplanet lub komputronik :)

@edit: to drugie ma tylko 1400 rpm.

Opublikowano

Jeśli mamy być tu szczerzy do schłodzenia tego potwora nada się jakaś turbina od f16.

Chłodzenie wodą było by tu wskazane ale jak do 200zł to możesz kupić macho B&W chociaż tak czy siak piec będzie.

Podaj model budy bo to może być także jej wina.

graphic.png
Opublikowano

Jeśli mamy być tu szczerzy do schłodzenia tego potwora nada się jakaś turbina od f16.

Chłodzenie wodą było by tu wskazane ale jak do 200zł to możesz kupić macho B&W chociaż tak czy siak piec będzie.

http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/thermalright-hr-02-macho-black-white,34341.html

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Buda: CoolerMaster Elite 350 (ta bez szkieł bocznych)

Mogę wyjechać w budżecie do 350 zł.

Jakie sugerujesz temperatury?

Ogolnie mam teraz cooler contac39, i teraz otworzylem okno, wlaczylem rendering filmu i rozebralem maksymalnie obudowe i mam takie:

ss_temp.png

Jak zamknę okno to nawet 80 stopni, a potem gaśnie.

Opublikowano

Nie otwieraj obudowy, bo to tylko pogarsza sytuację!!! Ogólnie wymieniłbym tutaj obudowę.

http://techplanet.pl/produkty/obudowy/fractal-design-define-r4-usb-30-black,33827.html

Jaka płyta główna?

Wiem, otwieranie obudowy zmienia cyrkulacje powietrza - ale jesli jest zamknieta, to jest gorzej w moim przypadku.

Plyta: Asus M5A97 EVO R2.0

Chetnie bym zmienil obudowę na jakąś dużą, myslalem o tym: 

http://techplanet.pl/produkty/obudowy/silentiumpc-gladius-x80-pure-black,35006.html

Opublikowano

Cryorig R1 

A do tego wentyle na:

SilenX Ixtrema PRO IXP 120mm

Po ok. 70zl/szt wentylatory ale maja przeplyw 90CFM czyli ponad 150m3/h  czyli duzo wiecej niz stockowe (65CFM)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

A w podobnej cenie miałeś chłodnego Xeona, którego można było włożyć w byle MOBO. 

Macho BW + 4Zephyr/XL1/UCTB i ustawiasz to w obudowie. 

Wiem, zaluje ze nie wzialem intelka :D

Obudowa - planuje ja wymienic bo jest napierdolone do niej kabli. Chlodzenie jest teraz "Contac 39" i nie jest najlepsze... Najlepsze by bylo zlote chlodzenie. Tylko ze gdy procesor ma 75 stopni, blaszki nie sa gorące... Chyba spróbuję od nowa posmarować pastą.  A według Was, Contac 39 nadaje się do FX 8350? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...