Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] T-34-2 i jego wady

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, po dzisiejszej grze tym czołgiem postanowiłem go opisać, jako najgorszy czołg w grze. AMX 40 przy nim to świetna maszyna.

O jakim czołgu mowa?

China-ch05_t34_2.png

Wymienię jego wady:

Brak pancerza

Niska penetracja

Niski DPM i DPS

Każdy strzał w przód podpala go

Każdy strzał, w dowolne miejsce uszkodzi jakiś moduł lub załoganta

Brak depresji działa

Na wieży nie można w ogóle polegać

Brak celności

pół bitwy skupia celownik

Długo (jak na meda) przeładowuje

Nie można polegać na jego "Camo"

Do niczego się nie nadaje

I kilka zalet:

Niski, teoretycznie dobre camo

Teoretycznie dobra wieża

Dobra pena z golda

Dość mobilny

Jak "grać" tym czołgiem? Ja staram się grać jak zwykłym medem, ale nie mogę znaleźć w nim żadnego zastosowania.

Aktywny spot - za wolny

Pasywny spot - za słabe camo

Gra jak medem - Słaba lufa, brak pancerza

Sniper - Brak celności

HullDown - Brak depresji działa

Także co nim robić? Jeśli dopiero zamierzacie robić chińskie medy róbcie przez LT. Jeśli jednak macie już np. T-34-1 i zbieracie na T-34-2 przygotujcie się na to, że to nie będzie przyjemne. Najlepiej przejść go za wolne doświadczenie, lecz trudno kupić 9t, który troszkę jednak kosztuje.

Podsumowując: Jest to jeden z najgorszych, jeśli nie najgorszy czołg w grze, do niczego się nie nadaje, jeśli ktoś nie strzela z golda możecie spokojnie na niego wyjechać. 1 strzałem podpalicie go i zniszczycie ammorack, a 2 wykończycie.

Ten poradnik miał uczulić planujących grę chińskimi medami, aby trzymali się zdala od MT i zrobili je przez LT. To było na tyle, dziękuje, dobranoc.

Opublikowano

LT może i rzuca wysoko, ale z tego co wiem ten czołg też wysoko wyrzuca, wiec lepiej robić LT, bo tym jest Fun z grania.

Opublikowano

Cześć, po dzisiejszej grze tym czołgiem postanowiłem go opisać, jako najgorszy czołg w grze. AMX 40 przy nim to świetna maszyna.

O jakim czołgu mowa?

China-ch05_t34_2.png

Wymienię jego wady:

Brak pancerza kadlun nie ma pancerze ale wieze jest do twarda i potrafi odbic sporo srebra

Niska penetracja 181 peny na srebnej amunicji wystarczy by obik kazdy czolg wiecj nie trzeba a sa medy ktore maja mniej

Niski DPM i DPS t44 ma jeszcze mniejszy a i pewnie jeszcze kilka medow by sie znalazlo

Każdy strzał w przód podpala go na 221 bitew palil mi sie moze z 5 razy

Każdy strzał, w dowolne miejsce uszkodzi jakiś moduł lub załoganta moduly padaja bo sa upchane w malym czolgu ale i nie zbyt czesto

Brak depresji działa tu akurat mazna sie zgodzic

Na wieży nie można w ogóle polegać mozna ale z wyczuciem

Brak celności dzialo jest calkiem calne

pół bitwy skupia celownik tu tez mozna sie zgodzic ale i tak troche przesadzas

Długo (jak na meda) przeładowuje laduje tak jak med i szybcie niz kilka innych

Nie można polegać na jego "Camo" mozna ale z wyczuciem

Do niczego się nie nadaje swietna maszyna dobra na na 7vs7 i kompanie

I kilka zalet:

Niski, teoretycznie dobre camo

Teoretycznie dobra wieża w praktyce tez przeciwko mt i ht VIII tieru

Dobra pena z golda ale calkowicie zbedny bo srebna pesta calkicie wystarczy

Dość mobilny

Jak "grać" tym czołgiem? Ja staram się grać jak zwykłym medem, ale nie mogę znaleźć w nim żadnego zastosowania.

Aktywny spot - za wolny wystarczojaco mobilny lecz nie mozna sobie na tyle pozwoli co na 13 90

Pasywny spot - za słabe camo jak wyzej, pozatym moze raz na 50 bitew potrzebny jest pasywny spot

Gra jak medem - Słaba lufa, brak pancerza lufa jest dobra i wieza jest twarta jak na meda

Sniper - Brak celności wystarczajaca celnosc i mozna sie pobawic w snipera

HullDown - Brak depresji działa ale za malym kamykiem mozna probowac

Także co nim robić? Jeśli dopiero zamierzacie robić chińskie medy róbcie przez LT. Jeśli jednak macie już np. T-34-1 i zbieracie na T-34-2 przygotujcie się na to, że to nie będzie przyjemne. Najlepiej przejść go za wolne doświadczenie, lecz trudno kupić 9t, który troszkę jednak kosztuje. A ja polecam go zrobic bo jest bardzo przyjemna maszyna nawet na stocku i nie potrzeba do niego na 1 wolnego doswiadczenia.

Podsumowując: Jest to jeden z najgorszych, jeśli nie najgorszy czołg w grze, do niczego się nie nadaje, jeśli ktoś nie strzela z golda możecie spokojnie na niego wyjechać. 1 strzałem podpalicie go i zniszczycie ammorack, a 2 wykończycie. Nie jest to najgorszy med i radzil bym na niego uwazac bo potrafi niezla rozrube zrobic.

Ten poradnik miał uczulić planujących grę chińskimi medami, aby trzymali się zdala od MT i zrobili je przez LT. To było na tyle, dziękuje, dobranoc.

Nie wiem jak LT ale MT z tego drzewka daja duzo fajdy z gry.

Co jak co ale po Tobie nie spodziewalem sie ze jestes wstanie napisac tyle glupot.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Co jak co ale po Tobie nie spodziewalem sie ze jestes wstanie napisac tyle glupot.

Na +/- 10 zagranych dziś bitew, z czego około 6 na 8t miałem 1 ding od T21 od wieży...

Tu się zgodzę, ale trafić w ten bok to inna sprawa... Z odległości 150+, żeby to zrobisz szybko to równe z cudem.

Ale to nie zmienia faktu, że jest słaby

Mi się pali raz co bitwę, czasem 2-3 razy

Co nie zmienia faktu, że często padają

Ale nie nadaje się do pasywnego spotu, a przy tym najbardziej camo się przydaje

całkiem celne? Chyba czołgi pomyliłeś. Ruch wieżą go rozmywa, a skupia jak arta

Chyba można się domyślić że przesadziłem.

Ale za długo jak na ten dmg.

Nie wiem w jakim 42/7. Zagrałem w sumie ponad 150 i ani razu nie widziałem tego czołgu. T-34-3 kilka razy jedynie.

Aktywny spot - za wolny wystarczojaco mobilny lecz nie mozna sobie na tyle pozwoli co na 13 90 - ale ciężko ruszać się na tyle szybko, żeby nie trafili

Pasywny spot - za słabe camo jak wyzej, pozatym moze raz na 50 bitew potrzebny jest pasywny spot - Ale pasywny spot to styl gry, elcem robię tak wyniki po 1000 expa (bez premki)

Gra jak medem - Słaba lufa, brak pancerza lufa jest dobra i wieza jest twarta jak na meda - W porównaniu do mojego ulubionego meda - centuriona, wieża to weakspot. Gdy próbuję grać na wieżę, albo gdy ktoś ogarnia strzela we włazy, albo noobki strzelają centralnie wieże i i tak wszystko wchodzi

Sniper - Brak celności wystarczajaca celnosc i mozna sie pobawic w snipera - Nie tym czołgiem

HullDown - Brak depresji działa ale za malym kamykiem mozna probowac - ta, ale ciężko znaleźć na tyle duży kamyk, żeby ukryć kadłub i na tyle duży, żeby nie był wyższy od niego.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] T-34-2 i jego wady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...