Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postac Dobra Do Pvp ;]

PvP  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co mam wybrac do PvP ?

• Sura BM
      52
    • Szaman Smok
      23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo

Mam dylemat z wybraniem postaci dobrej do pvp . Mam na mysli Szamana Smoka albo Sure Bm . Prosze tez o build jednej z wybranej postaci ( build skilli ma byc jakis najlepszy do pvp ) Jezeli jest jeszcze jakas inna postac dobra do pvp to napiszcie jaka i podajcie do niej build ( tylko skilli , bo pkt znam napewno ;)) . Jakby pomoglo wam na jakim serverze gram to Fkyt2 :) Dodam iz ze wiem ze to jest temat do dzialu "Dyskusja ogolna", ale dalem tutaj poniewaz mi sie zdaje ze tam malo kto zaglada ... jakby jakiemus adminowi nie pasowalo to niech przeniesie :P

Dam + za pomoc B)

Opublikowano

Wiesz, ja ci moge dac - za to co napisałes bo :

1. chcialem o build skilli

2. powiedziales zebym zrobil eq - a co to wnosi do tematu ? bo chyba bez eq nie bede gral

3. i mowisz mi zebym zrobil bony na ninje czy tam woje , widac nawet sam nie wiesz jakie mam zrobic

Opublikowano

Sura BM

1 Skille, Duszek-Sferka-Ochronka_Mroczne-Ogniste-Duchowe

Ninja Dagger

1. Skille, Zasadzka-Krycie-Szybki-Wirek-Chmurka

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Szaman Smok :

Skile : Błogosławieństwo , Pomoc Smoka , Skowyt , Smok , Talizman , Odbicie

Staty : Gdy zrobisz misje tą na 31 lvl dajesz 50 w hp i 50 w inta , maxujesz hp , maxujesz int , maxujesz w zwinnosc a reszta w sile :)

Nikt na niego nie ma za dużo absów i przeciwko , sam ma duże dmg , all eq z intem i klasy ( tak na każdego najlepiej ale wiadomo że tak nie bedzie ale postarać się można ).

Z dużym intem ma bardzo duże dmg skilami , często potpala.

Opublikowano
Sura BM

1 Skille, Duszek-Sferka-Ochronka_Mroczne-Ogniste-Duchowe

Z takim bulidem ciężko expić.

Ja proponuje

1.Sferka 2.ochronka 3.mroczne 4.cios 5.mroczne/duszek

Duszek tylko lami sure BM :rolleyes:

Opublikowano
Duszek tylko lami sure BM

Tylko że jak masz full na daną klasę i dobrą broń to jak chcesz to wystarczy stać bo sam duszek zbije. A jak mocny przeciwnik to możesz zawsze uciekać a duszek cały czas atakuje

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Sura Bm:

Sferka, Duch, Ochrona, Ogniste, Mroczne, Duchowy...

Sura Wp:

Czar. Ostrze, Czar. Zbroja, Uderz. Palcem, Smoczy wir, Rozporszenie...

Szaman Smok:

Pomoc, Skowyt, Błogo, Strzelający, Talizman, Odbicie...

Szaman healer:

Przywołanie, Leczenie, Błysk. Rzut, Zwinność, Zwiększenie ataku, Burzowy Szpon...

Wojo Body:

Aura, Berek, Wir, Szarża, Trzystronne...

Wojo Mental:

Silne, Walnięcie, Duchowe, Tąpnięcie, Uderzenie Miecza...

Ninja Dagger:

Zasadzka, Wirujący, Szybki, Chmurka, Krycie Się...

Ninja Archer:

Ognista, Trująca, Powtarzalny, Bezszelestny, Deszcz Strzał...

Pozdro :* Wybierz Sobie coś

d41d8c2b3f3c40e0f595fa2537c9adae.jpg

Sygna Made By: GraciiiPowrot Pozdrowienia Dla niego :>

Opublikowano

Sura BM to kox :D

nawet jak masz 4 skille na m, to koksisz w pvp(na plu)

Bony full w inta, dużo na krytyka i na ludzi, oraz 6-7 bon w klasy, kd +5 i wymiatacz :D

Opublikowano

Ja bym ci radzil wybrac Ninje dagger ale Bm tez koks ale jak ninja wlepisz ony na krytyka i zrecznosc to kosisz a i warto zrobic Smoka szaman bo na szamanow nikt prawie bono nie ma wlepisz bony i kd na woja i jak krytyk jeszcze wejdzie to co 3 sek.krytyk 10k albo wieciej Naepwno

Nie bede pisal builda bo juz koledzy ci podali

Pozdro 4all

Opublikowano

Zrob sobie mentala ma najmocniejsze skile z wszystkich postaci.

Jak wbijesz ten 90lvl to i tak bedziesz mial all skile na g czy tam na p(silne duchowe walniecie tapniecie uderzenie miecza)

W miecz wsadz kd woja ninji sury jest bardziej uniwersalny jesli masz do wyboru bony wybieraj np 20 wojownika niz 20 sily duzo wiecej daje a najlepiej to i to potem duzo na krytyka i na ludzi

w przeszywe nie ma co inwestowac. Najlepiej miec branze z niebiaskich lez do tego naszyjnik z lez i ebony.

Najlepiej zrobic osobne eq na dana postac

Przykladow eq na woja

buty bony 15 miecze,, 15 dwureczna ,10-15 kryt ,hp ile sie da, omdlenie no i 6i 7 bon 20 na woja 20 sily

Kolce 15 ludzie, 15 miecze, 15 dworeczne reszta mniej wazna , 6 i 7 bon 20 woja 3k hp lub 20 sily moze byc tez krytyk

naszyjnik 15 dwurzeczne 15 miecze 10-15 krytyk i bony, omdlenie hp 6 i 7 bon 20 woja i 3k hp zalezy od serva jesli nie ma bonu hp to 20 sily lub krytyk

branza 15 ludzie, bon hp, przeszywa reszta obojetna 6 i 7 bon 20 woja 20 sily lub 3k hp

helm 15 ludzie, bon hp zalerzy od serwa, otrucie, moze byc regeneracja hp 6 i 7 bon podobnie jak reszta

tarcza 15 ludzi , sila max ile ci wejdzie, Hp zalezy od serwa, niewrazliwka, szansa na blok miele widziana 6 i 7 bon podobie jak reszta 20 woja i sila badz kryt lub hp nic innego

Zbroja 15 miecze 15 dwureczne ,hp, bon 10-15 % obrazen do hp 6 i 7 20 woja kryt sila hp co ci wejdzie

Wartosi bonow sa podane z serwera sdlongju na innym serwie moze byc inaczej ale eq podobnie nalezy zrobic.

W takim eq postac jest bardzo dobnra do pvp

Miecz mozna zrobic uniwersalny ale reszty nie.

Ja zrobilem mentala wlasnie tym sposobem i takie sa rezultaty

Tyle odemnie.

Opublikowano

Wojownik na fkyt2 nie ma życia uwierz mi, od każdego może dostać 20k z wąsem z powodu kd 80% :P

Obie klasy są dobre do pvp i nie można powiedzieć o wyższości bma nad szamanką bo temu bez ochronki idzie gorzej niż archerowi.;]

Więc droga wolna, róbta co chceta.

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

Opublikowano

ja bym proponowal tak : >

sura BM:

duchowy cios--->dushek--->ochronka--->sferka--->mroczne : D

shaman SMOK:

pomoc--->talik--->skowyt--->strzelak--->blogo : D

kalik.png

Opublikowano

Sura BM .

Kolejność wykupywania umiejętności proponowana przeze mnie :) - Duch, Ochrona, Sferka, Mroczne,Ogniste, Duchowy...

Staty: Po pierwsze maxuj INT, później WIT, DEX i na końcu atak

I jeszcze coś tak ode mnie :] Zakupuj broń która ma wiekszą wartość ataku magicznego ;]

To tyle... pozdro

Opublikowano

nikt z was się nie zna no oczywiście dajcie sfere ochrone ducha i expcie tak z 55 do 70 kiedy wbijecie mroczne ...

nie pisze tu o resecie statystyk bo można być wp i potem zmienić na bm pisze o graniu od początku bm

BM - Mroczne - ogniste - (lub na odwrót) dalej ochrona sfera duch cios oczywiście jak już nie expicie i nie wbijacie 86 to można potem zamienić

smok - skowyt pomoc strzelajacy blogo talizman

Opublikowano

SZAMAN SMOK poniewaz u sury pzewaznie kazdy ma kd na sure... Jesli szamankiem zrobisz cud miod eq to bedziesz pro kox :P bony int i 80% na klasy postaci bedziesz walil z krytem caly czas i kilka skilli nie powalisz kazdego

Build: na fkyt szybko sie epii wiec pierwsza kolejnosc obojetna Skowyt:/// pomoc/// strzelak/// blogo/// talizman

DAJ MINUSA-----------------------------------------------------------

Opublikowano

błogo daje absy na ataki FIZYCZNE, a jak masz 136 inta, to daje okolo 56% tego absa :D

Nie ma tak, wtedy każdy by grał szamanką bo nikt by jej z skilla więcej niż 2k nie wyciągnał. xD

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie ma tak, wtedy każdy by grał szamanką bo nikt by jej z skilla więcej niż 2k nie wyciągnał. xD

ty chyba nie wiesz jak blogo dziala... dziala ono w ten sposob ze zmniejsza tylko ataki FIZYCZNE nie ataku umiejetności, czyli dziala na zwykle hity z miecza od przeciwnika i od mooba

@up, to nie temat zeby pisac, kto kim lubi grac

@co do tematu to tak, sura BM jest dość przereklamowany, ja bym osobiście polecił gre szamanem (szamanka jak wolisz :D do wglądu wlasnego) smokiem... dlaczego?

* malo osob robi abs na ogien i na wachlarz/dzwon chyba ze wejdzie przy innych bonach

* ok 99% ludzi skupia sie najbardziej na pvp z wojami i na nimi sie glownie skupia, no i na sure i ninje tez ale to troche mniej, na szamana malo kto

* szaman smok z dobra taktyka, skillami i eq pottrafi pokonac innych z łatwościa

zalety szamana smoka w pvp:

- duza szansa na kryta w skillu + do tego z eq

- blogo zmiejsza czesciowo otrzymywane dmg fizyczne

- odbicie, to malo daje ale zawsze cos, moze chwile dluzej sie postoi jak ktos hitami glownie wali

- malo abs na szamana robia ludzie, co skutkuje u cb duzym dmg

- zwykle tez w 6-7 jak i KD nie maja silny na szamana/kd na szamana wiec otrzymujesz juz i tak mniejsze dmg

- ....i inne xD

minusy:

- ja osobiscie nie zauwazylem zadnych xD

polecam z calego serca gre szamanem smokiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...