Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen - LD

hyhy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś nie może zapamiętać koszmarów (czyt. snów) to zalecam pisanie notatnika albo audiologa - jak kto woli.

Ja niedawno miałem tak, że w środku nocy patrzyłem się na drzwi w obawie, że zaraz ktoś wejdzie.

Ba! Mało tego! Że będzie chciał mnie dorwać ;p

Ale mam na to sprawdzony sposób. Należy nazwać to, czego się boimy. Na przykład - Boję się drzwi - brzmi śmiesznie, prawda? ;)

5omic072lr6b.png

Opublikowano

@Valze te twoje sposoby to brednie, większość z nich już dawno obaliłem.

Działa jedynie ten z napojami z kofeiną tyle że w.odwrotny sposób, to znaczy że kiedy przed snem wypijam 2 litry tego napoju to nic mi się nie śni.

Zależy od organizmu, na niektórych kofeina działa w odwrotny sposób, bo poprawia koncentracje i mózg jest bardziej aktywny podczas snu, a teza z obudzeniem się o np. pół godziny wcześniej w 90% zawsze się sprawdza, w moim przypadku.

Opublikowano

Kofeina nie poprawia sprawności umysłu, tylko przyspiesza krążenie krwi co powoduje szybszy przekaz danych między receptorami a mózgiem

5omic072lr6b.png

Opublikowano

Dobry pomysł z tym notatnikiem jak mi się coś przyśni to odnotuje i zobaczymy co to będzie, nie ukrywam że często mam sny erotyczne więc spisanie ich treści może być... Kłopotliwe ;)

Opublikowano

Ja to chyba nigdy nie miałem takiego snu , albo go po prostu zapomniałem. Miałem za to kilka snów "proroczych" że widziałem w śnie jedno miejsce w którym nigdy nie byłem a za tydzień np. Tam pojechałem z rodzicami więc to też jest dosyć "dziwne" :) ogólnie kiedyś sny miałem co kilka dni, a teraz jeden na miesiąc .

Opublikowano

Hmn a ja czasem tak mam też że np między mną a kolegą dochodzi do dziwnej sprzeczki (to tylko przykład) i nagle uświadamiam sobie że identyczna sytuacja miała już kiedyś miejsce, choć on tego nie pamięta q ja nie wiem czy miałem ją we śnie czy jak..

Opublikowano

Doświadczyć tak, ale nie pamiętam nic z tych snów :\

Opublikowano

Zazwyczaj, gdy mam LD to jest to koszmar :C Od pewnego czasu nie używam LD, bo się po prostu boję, raz mnie coś dusi, raz jestem w jakimś ciemnym pomieszczeniu i widze szare oczy. Czemu śnią mi się same koszmary? Zawsze myślę o czymś przyjemnym (Kappa), a i tak wychodzi jakieś gówno.

ov9t.png

Opublikowano

Hmn a ja czasem tak mam też że np między mną a kolegą dochodzi do dziwnej sprzeczki (to tylko przykład) i nagle uświadamiam sobie że identyczna sytuacja miała już kiedyś miejsce, choć on tego nie pamięta q ja nie wiem czy miałem ją we śnie czy jak..

To się nazywa 

Déjà vu

Z tym notatnikiem to średnio działa, mi nic nie pomógł, a robiłem to kilka tygodni ;c.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

W przeciwieństwie do Wrednego/Anionimiusza/NubKilera (specjalnie) ja jak mam LD to w trakcie dnia po tym śnie potrafię pomylić go z rzeczywistością i spytać się o jakąś wg. nie zaistniałą sytuacje. :)

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...