Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] Jak usunąć efekty żeby gra mniej lagowała?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak usunąć efekty (np. świecenie tytułu) z gry? 

1) Wejdź w folder z grą, następnie Data > Effect

2) Przenieś pięć plików z tamtego folderu najlepiej na pulpit:

BGEffect.dat,
Effect.dat,
Effect_snd.dat,
ItemEffect.dat,
rogue.dat

3) Odpal grę i ciesz się brakiem effektów, np. broń i tytuły już nie będą się świecić.

Jest to ciekawe rozwiązanie dla osób, które mają słabe komputery i które mają lagi własnie przez takie małe błahostki, szczególnie zmniejsza nam lagi podczas grodów gdzie bardzo dużo osób jest na raz w jednym miejscu. :) 

Działa na każdym LC.
Opublikowano

Nawet na globalu będzie działać ?

Na polskim serwerze nie wolno modyfikować klienta, niestety nie mam na swoim komputerze klienta polskiego... Wiem jedynie, że gra jest instalowana a nie rozpakowywana. Jak znajdziesz taki folder i takie pliki, i zrobisz tak jak jest w instrukcji, to powinno działać. :) 

Opublikowano

Na polskim serwerze nie wolno modyfikować klienta, niestety nie mam na swoim komputerze klienta polskiego... Wiem jedynie, że gra jest instalowana a nie rozpakowywana. Jak znajdziesz taki folder i takie pliki, i zrobisz tak jak jest w instrukcji, to powinno działać. :)

Z tym, że jest tam X-Trap i to może być problem, choć nie jestem pewien. ;s

zSCFQrN.png

Opublikowano

Pytanie, duzo to zmienia czy raczej tylko mniej?

Moim zdaniem dużo, szczególnie podczas bitew gdzie większość graczy ma w ustawieniach zaznaczone pokazywanie efektów broni. ;) 

Opublikowano

Wszystko zależy czy masz komputer ze słabymi podzespołami czy jakiś lepszy, bo przy lepszym to nic nie da, lagów i tak nie ma. Przy słabszym pc może ładnie podnieść fpsy. 

nfsw_ILAYSI.png
  • 2 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Last Chaos] Jak usunąć efekty żeby gra mniej lagowała?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...