Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fpsy

Kamiil5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Otóż od jakichś 4dni nam problem z fpsami.
Normalnie mam po 80-100fpsów lecz co jakiś czas fpsy spadają do 0-5 na jakieś 3sek i nic nie da się zrobić.
Nic nie instalowałem nic nie zmieniałem. Nic się nie przegrzewa.
Mógłby ktoś poradzić o co chodzi / jak to naprawić?

Kartyday_eune_51_5_logo.png

Opublikowano

Podaj dla upewnienia te specyfikację,przeczyść kompa ccleanerem,zdefragmentuj dysk oraz przeczyść kompa z wirusów.

Opublikowano

CCLEANER + Wyłącz syfy zbędne typu przęglądarka gg skype wyłącz synchronizacje pionową w Lolu Wyczyść kompa przeskanuj

14 lat  

Opublikowano

CCLEANER + Wyłącz syfy zbędne typu przęglądarka gg skype wyłącz synchronizacje pionową w Lolu Wyczyść kompa przeskanuj

To są programy, które zabierają MS, a nie fps'y. Fps'y są graficznym wyznacznikiem, to jest coś z grafiką, według mnie.

moze odkurz w srodku kompa i zobacz jednak temperature na PROCKU bo jak jest powyzej 60 stopni to juz masz rozwiazanie i zapier*alaj wtedy po paste ;)

Napisał przecież, że nic mu się nie grzeje. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
Specyfikacje kompa:

Synchronizacja Pionowa jest wyłączona, a w lola gram na ustawieniach "Very High" wszystko i wyłączone Cienie (Lecz te spadki fps'ów dzieją się na wszystkich możliwych ustawieniach)
+
CCleanerem przeczyściłem.
+
Komp czysty. Skanowałem przed napisaniem tematu.

Opublikowano

Czysty z kurzu odkurzam kompa co 2 tygodnie (Czasami co 3 jeśli zapomnę)
Boczna klapa zamknięta ponieważ mam kompa "pod nogą" i nie chcę "kopać" wnętrza co chwilę. (Niema innego miejsca na kompa)

Opublikowano

Zakładam że to PC'et, powiedz nam co z chłodzeniem, ciągniesz na chłodzeniu dołączonym do wersji box np. procka czy co ?

Wyczyść środek z kurzy (pokazał mi się post @up), uzupełnij pastę termo-przewodzącą, a tak z ciekawości, gdzie stoi pc ?

Lepiej ustaw go w takim położeniu gdzie dopływ powietrza jest optymalny. (żadne boczne półki w biurku gdzie z 2-ówch stron masz ściankę/deskę)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Czysty z kurzu odkurzam kompa co 2 tygodnie (Czasami co 3 jeśli zapomnę)

Boczna klapa zamknięta ponieważ mam kompa "pod nogą" i nie chcę "kopać" wnętrza co chwilę. (Niema innego miejsca na kompa)

Chodzi mi o wiatraczki i zasilacz (od środka) czyścisz patyczkami do uszu? 

Kurz na wentylatorach> opór dla wentylatora>większy pobór prądu>zasilacz nie wyrabia> komp sie dusi.

Opublikowano

Gotowiec z allegro? :D

Podaj karte graficzna bo nie podałeś

Nie gotowiec składany z jakieś 5lat temu ale ciągnie dalej ;3

Nvidia GeForce 8600 GT

Zakładam że to PC'et, powiedz nam co z chłodzeniem, ciągniesz na chłodzeniu dołączonym do wersji box np. procka czy co ?

Wyczyść środek z kurzy (pokazał mi się post @up), uzupełnij pastę termo-przewodzącą, a tak z ciekawości, gdzie stoi pc ?

Lepiej ustaw go w takim położeniu gdzie dopływ powietrza jest optymalny. (żadne boczne półki w biurku gdzie z 2-ówch stron masz ściankę/deskę)

Karta graficzna oraz procek mają dodatkowe chłodzenie. Pasta termo-przewodząca jest dobra. komp się nie dusi ponieważ ma dopływ powietrze z 5 możliwych stron. (Góra, Lewo, Prawo, Przód, Tył)

Chodzi mi o wiatraczki i zasilacz (od środka) czyścisz patyczkami do uszu? 

Kurz na wentylatorach> opór dla wentylatora>większy pobór prądu>zasilacz nie wyrabia> komp sie dusi.

Czyszczę patyczkami do uszu, zasilacz wyrabia, komp się nie dusi ponieważ ma dopływ powietrze z 5 możliwych stron. (Góra, Lewo, Prawo, Przód, Tył)

Pobór prądu jest od 2 lat taki sam.

Opublikowano

Zrób tak jak Kleas pisze, chociaż te 80 fps jak napisałeś nie jest ciekawe, ja zreaguły mam 58-60. Zdefragmentuj dyski,wyczyść ccleanerem rejestr i tę historię strony itd. usuń niepotrzebne skróty, wyłącz jakieś niepotrzebne aplikacje które włączają się przy uruchamianiu kompa itd.a powinno być okey. :)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Zrób tak jak Kleas pisze, chociaż te 80 fps jak napisałeś nie jest ciekawe, ja zreaguły mam 58-60. Zdefragmentuj dyski,wyczyść ccleanerem rejestr i tę historię strony itd. usuń niepotrzebne skróty, wyłącz jakieś niepotrzebne aplikacje które włączają się przy uruchamianiu kompa itd.a powinno być okey. :)

Przeczytaj może najpierw wszystkie moje odpowiedzi proszę?

A poza tym gdy gram (W lola, cod'a etc.) mam włączoną tylko grę w którą gram (Steama jeżeli gra jest na steamie) I TS3, nic więcej

A na pulpicie mam 16ikonek. (W tym 2 foldery i 1 kosz.) i wszystkich używam.

Opublikowano

Wyłącz i włącz korki w domu

Nic nie dało bo i tak musiałem wyłączyć korki bo net coś się psuł.

Opublikowano

Ja też tak mam. Riot ma problemy z serwerami

Jak problemy z serwerami mogą oddziaływać na fpsy. Pomysł trochę. Fpsy nie zależą od uploadu innych. I napisałem przecież że nie tylko w LoLu tak się dzieje.

Z twojej wypowiedzi można wnioskować że zawsze kiedy ja gram to serwery tych gier w które gram mają problemy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...