Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nietypowe uszkodzenie sprzętu (co zawodzi)

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod linuxem pod obciazeniem dalej jest ten sam problem? Jesli tak to zapakuj inny zasilacz i zobacz jak bedzie sie zachowywac na innym zasilaczu. Byc moze wadliwa sztuka zasilacza moze powodowac ten problem. Jak podlozenie innego zasilacza nic nie zmieni to zapakuj inna grafike (pozycz od kogos) i zobacz czy bedzie chodzic. Jak podmiana zasilacza i grafiki nic nie da to plyta do wymiany.

Opublikowano

Pod linuxem pod obciazeniem dalej jest ten sam problem? Jesli tak to zapakuj inny zasilacz i zobacz jak bedzie sie zachowywac na innym zasilaczu. Byc moze wadliwa sztuka zasilacza moze powodowac ten problem. Jak podlozenie innego zasilacza nic nie zmieni to zapakuj inna grafike (pozycz od kogos) i zobacz czy bedzie chodzic. Jak podmiana zasilacza i grafiki nic nie da to plyta do wymiany.

zasilacz 3 razy był wymieniany a inna grafika podpięta jest i jest ok zasilacza nie mam jak pożyczyć :/

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Karta po OC ? Zmodowana z HD6950

Jeśli tak radze jej bios zresetować.

napisal bym gdyby byla modowna

Opublikowano

Sprawdź czy kondensatory na płycie głównej nie są napuchnięte, odpal pod zintegrowaną i sprawdź czy jest to samo jeżeli pod integrą dobrze działa, wyjmij baterię z płyty głównej i odpaljeszcze raz pod normalną kartą i sprawdź czy pomogło.

Opublikowano

Sprawdź czy kondensatory na płycie głównej nie są napuchnięte, odpal pod zintegrowaną i sprawdź czy jest to samo jeżeli pod integrą dobrze działa, wyjmij baterię z płyty głównej i odpaljeszcze raz pod normalną kartą i sprawdź czy pomogło.

nie mam zintegrowanej grafiki a kondensatory nie są napuchnięte 

Opublikowano

nie mam zintegrowanej grafiki a kondensatory nie są napuchnięte 

No to wyjmij baterię z płyty głównej na kilka minut, co Ci zależy.....

Opublikowano

Pisałeś że 2 razy wymieniałeś zasilacz, ja 3 razy wymieniałem pamięci RAM bo w mem test były cały czas błędy i w pobieranych plikach były ciągle błędy CRC, za czwartym razem jak RAMY podrożały 50zł to oddali mi pieni adze - cwaniaki. Także nic nie wiadomo, idź do kolegi, włóż jego zasilacz do swojego PC , pokombinujcie trochę z zamianami i zobacz jak się będzie sprawować. Ciężko to ocenić na odległość,ale w moim przekonaniu jest uszkodzone albo: zasilacz, płyta głowna albo karta grafiki, PS: sprawdź czy na pewno wszystko dobrze podłączyłeś o ile jest taka możliwość pozamieniaj podzespoły na inne sloty.

Opublikowano

Zasilacz po mimo że 600W wyciągną on mi u znajomego max 691 w a jego temp nie przekroczyła 80 C Zasilacz na 100% ok znacie może jakiś fajny serwis w gdańsku gdzie przetestują mi tą grafikę ? pyłem już w 2 ale jakoś sie nie przekonałem bo powiedzieli że nie mają zasilacza z wtyczką 8 pin ....-.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...