Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ;d

JajcarzVru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam tak że pewien czas (czasami 15 min czasami 2 godziny) gram normalnie, bez lagów, a po pewnym czasie zaczyna mnie lagować tak że co 2-3 sek wiesza mi całą mapę na może 1/3 sek. Ale zawsze jak z restartuje laptopa to znów na jakiś czas mam spokój od lagów. 
Od czego to może zależeć? W przeglądarce mam otwarte tylko Dark orbit (mape i str. główną) i zazwyczaj fb. Raczej nie zależy to od internetu bo resetowanie modemu nie wiele daje ;d. Już nie wiem co mam robić, wrota czekają na baze a ja w nie nie skacze bo nie mam zamiaru tracić żyć. Więc co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Powtórz standardową procedurę: Pobierz CCleaner przeczyści ci kompa, posprawdzaj błędy tym programem.

oiph.png

Opublikowano

Powtórz standardową procedurę: Pobierz CCleaner przeczyści ci kompa, posprawdzaj błędy tym programem.

tak przeczyści mu kompa z błedów i innych programów ale jeszcze było by warto gdyby posprzątał w śrotku od kurzu i tych innych .
Opublikowano

tak przeczyści mu kompa z błedów i innych programów ale jeszcze było by warto gdyby posprzątał w śrotku od kurzu i tych innych .

Masz racje, ale zauważ że większość lagów w DO jest spowodowane tym że są zasyfione plikami tymczasowymi, ciasteczkami i innymi śmieciami ;)

oiph.png

Opublikowano

a jakiego antywirusa używasz ? Jeżeli avasta to radze ci go usunąć bo on wykrywa tylko amatorskie wirusy i spowalnia komputer dramatycznie.

Opublikowano

Z kurzu nie przeczyszcze bo nie bd rozkręcał laptopa ;d Dopiero jak go za jakiś tydzień oddam zeby mi wymienili układ chłodzenia to go wyczyszczą w środku 

Opublikowano

a jakiego antywirusa używasz ? Jeżeli avasta to radze ci go usunąć bo on wykrywa tylko amatorskie wirusy i spowalnia komputer dramatycznie.

Opublikowano

wejdź w start--->uruchom--->(wpisz)msconfig--->uruchomianie i powyłączaj niepotrzebne rzeczy w usługach możesz też wyłączyć firewale windowsa i automatyczne aktualizacje bo i tak gówno to daje :P

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

no właśnie powyłaczaj też rzeczy typu skype,gg,muzyka itd... A na przeglądarcze powyłaczaj wszystkie niepotrzebne strony

Opublikowano

Panowie panwie... Może niech od razu zrobi format -.- Niech wpierw wyczyści kompa z niepotrzebnych aplikacji, ciasteczek itd.. i niech nam powie czy coś mu to dało czy nie.

Bo możemy wymyślać miliony rzeczy, np. dojdzie do tego żeby w ruterze sprawdzał czy nie ma wypukłych kondensatorów.

oiph.png

Opublikowano

Teraz możesz jeszcze jak koledzy wyżej pisali, powyłączać niepotrzebne aplikacje, polecam też zrobić defragmentacje dysku

oiph.png

Opublikowano

CCleaner pomógł, jak na razie śmiga jak ta lala :) zobaczymy do kiedy

Jezu napisał ze narazie „śmiga jak ta lala” więc narazie nie musicie pisać co ma robić O_o
Opublikowano

Jezu napisał ze narazie „śmiga jak ta lala” więc narazie nie musicie pisać co ma robić O_o

Przezorny zawsze ubezpieczony... 

oiph.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...