Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc DOŚWIADCZONYCH graczy

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak wa tamtym sezonie byłem silver III, w tym sezonie jestem w bronze 5 bo miałem problemy z internetem :P (Radiówka :D) Ale nie w tym rzecz, dopiero uczę się grać poznaję dopiero grę a jest co ogarniać :P Ale jak mam wygrać rankeda kiedy gram przykładowo solo top, wiadomo staram się być na równo z farmą a tu nagle przyjdzie mój jungler i mój enemy go ubiję, więc ma przewagę nade mną. W ogóle czego na meczach skoro jestem w bronze 5 i 416 rozegranych gier (zwykłych) przydziela mi ludzi z przeciwnego teamu ludzi ktorzy mają 800+ wygranych ? Chyba wiadomo,  że taki gracz jest bardziej doświadczony.
Dobra jedno zasadnicze pytanie warto mainować Irelie ? Tyle co ją kupiłem :) Proszę o wypowiedzi

Opublikowano

Jeśli grasz rankedy to nie patrzy na ilość wygranych gier normalnych, tylko przydziela Ci graczy, którzy mają dywizje podobną do Twojej.

Co do junglera, napisz mu żeby nie gankował, bo że jesteś na topie ok, niech pomoże inne linie jeśli przegrywają.

Irelia, według mnie nie na obecną mete, są inni, lepsi toplanerzy.

279981407253602336505.png
Opublikowano

To czyli warto czy nie właśnie spotykałem się często z taką opinią "nerf Irelia" ale wczoraj grałem to mnie Renekton pocisnoł :D
Szymcio kogo polecasz mainować ? Głównie gram solo top albo mid

Pasjonat
Opublikowano

osobiście na rankedy nie polecam skryptów. Na początku bedzie ok, ale nie bedziesz się rozwijał.

Jak widzisz, że enemy użył spele, to wtedy na niego idz, troche go pokaraj i uciekaj.

Z takimi postaciami jak renek nie wdawaj sie w bezpośrenią walkę, bo przegrasz.

A co do postaci irelia jest bardzo silna, lecz dosyć trudna do grania. Na niej głównie skaczesz po minionach i karasz wrogów, w walkę wdajesz sie, gdy jest w pobliżu jungler.

Ulti na niej używasz, gdy jest sporo minionów w pobliżu i starasz sie tak udeżyć we wroga, żeby przeszło przez te mionony.

A co do main, to zależy od ciebie, każda postac jest dobra, tylko trzeba nauczyc sie nią grac.

Ja osobiście mainuje Lux, akalke i irelke.

Zawsze przed meczem radze czytać porady przeciwko enemy.

i pamiętaj, że lepiej farmić, niż za wszelką cene zabijać 15 creeps = 1 kill

jinx_by_solar11pro-d7nghy7.png

Chetnie pogram 4fun w jakims bronze/dolny silver. Kto chce free elo pisac ;D

Opublikowano

Każda postać jest mocna jeżeli ja mainujesz.

Nie raz grając Riven na jaxa wygrałem.

Irelia jest starą i nie graną postacią. Przy odpowiednim buildzie genialnie wbija się na topa przy Twojej dywizji.

Opublikowano

Jeśli grasz rankedy to nie patrzy na ilość wygranych gier normalnych, tylko przydziela Ci graczy, którzy mają dywizje podobną do Twojej.

Co do junglera, napisz mu żeby nie gankował, bo że jesteś na topie ok, niech pomoże inne linie jeśli przegrywają.

Irelia, według mnie nie na obecną mete, są inni, lepsi toplanerzy.

Serio i to pisze mod?. Przeciwników dobiera po mmr (przykład gdy nieaktywny brąz 5 gra z diamentami) Mmr to dobry wyznacznik twoich umiejętności, nie myl z lks z lolkinga.

Ci do ireli to nie niestety jej czas bycia top pickiem dobiegł juz dawno końca. Jest bardzo dużo lepszych champow z ciekawsza mechanika i nie koniecznie polegającą na samych AA. Ale to nie zmienia faktu z odrobiną feedu trinity i botrkiem sieje rozpierdol tylko trzeba mieć w teamie twardego junglera by startował tfy.

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

To tak na pewno nie wits end, infinity i no ew. sunfire ale i tak nie. Lepiej Omen, Spirit Visage i Guardian Angel. Czy wartą ją mainować to zależy obecnie Irelia ma dużo kontr w sumie to jest taka no zależy jak nie dostaniesz jakiegoś rene, który o ile dobrze gra bo dobry renekton na dobrą Irelie powinien wygrać z Irelią ale wiadomo, że może być jakiś słaby rene i może przegrać z Irelią. Ogólnie jak rene dostanie nerfa to na pewno otworzy się trochę większy champ pool na topa chociażby właśnie Irelia, Jax bo renekton mocno ich w early dusi i tak potem by padł z Irelią czy Jaxem ale jednak muszą mieć te itemy :> Plus jak będzie nerf na renektona to wracam do mainowania postaci jak w S3. Więc zależy możesz mainować Irelie ale no w sumie gdyby nie renekton, to Jax ją rozwali, no ale ogólnie pomijając kilka picków na topa, gdzie trzeba ,,przeżyć" laning phase'a to sama w sobie jest w miarę ok. Noo czyli jak chcesz możesz ją mainować, nie musisz zależy od Ciebie. 

PS. W bronze/silver naprawdę jest łatwo wygrać gry a tym bardziej w brąz V :P Jak masz z tego wyjść, nie wiem po prostu graj dobrze + graj mida, najłatwiej się carruje z mida. 

E6c9g1v.gif

Opublikowano

To tak na pewno nie wits end, infinity i no ew. sunfire ale i tak nie. Lepiej Omen, Spirit Visage i Guardian Angel. Czy wartą ją mainować to zależy obecnie Irelia ma dużo kontr w sumie to jest taka no zależy jak nie dostaniesz jakiegoś rene, który o ile dobrze gra bo dobry renekton na dobrą Irelie powinien wygrać z Irelią ale wiadomo, że może być jakiś słaby rene i może przegrać z Irelią. Ogólnie jak rene dostanie nerfa to na pewno otworzy się trochę większy champ pool na topa chociażby właśnie Irelia, Jax bo renekton mocno ich w early dusi i tak potem by padł z Irelią czy Jaxem ale jednak muszą mieć te itemy :> Plus jak będzie nerf na renektona to wracam do mainowania postaci jak w S3. Więc zależy możesz mainować Irelie ale no w sumie gdyby nie renekton, to Jax ją rozwali, no ale ogólnie pomijając kilka picków na topa, gdzie trzeba ,,przeżyć" laning phase'a to sama w sobie jest w miarę ok. Noo czyli jak chcesz możesz ją mainować, nie musisz zależy od Ciebie. 

PS. W bronze/silver naprawdę jest łatwo wygrać gry a tym bardziej w brąz V :P Jak masz z tego wyjść, nie wiem po prostu graj dobrze + graj mida, najłatwiej się carruje z mida. 

A możesz po Polsku te itemy napisać ? :D Sunfire wiem co to infinity oraz Guardian także ale reszta to ciężko :) z góry dzięki :)

Opublikowano

w runach pod ap żółte wywal i wsadź tam żółte na armor, w ad niektórzy biorą  2 runki lifesteal i 1 pod ad - kwestia gustu. 3 strone rób pod to co lubisz grac, jak masz zamiar mainowac irelie to zrob sobie runki na nią, normalne ad + czerwone attack speed. czy sie ją opłaca mainować, pytałem Xaxus'a mówił, że potencjał ma a jak znerfią renektona to na pewno będzie więcej grana. 

Opublikowano

Nie warto mainowac Irelii, sa lepsze Picki na Topa.

Polecam ci Jaxa/Renektona, Jaxem ownujesz cala gre a Renektonem Solo topa ;p ( Poradnik do Jaxa mozesz znalezc w poradnikach [Moj] )

Jesli przeszkadzaja ci junglerzy po prostu pisz do nich zeby nie gankowali i poszli pomoc innym liniom

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

przydzielanie przeciwników jest na podstawie ukrytych punktów które dostajesz za wygrane gry.

irelia, czemu nie, shyvane pokonasz na lajcie, a na renektona po prostu farm a skalowanie postaci pozwoli ci go zabijać na 11 lvlu

<>

Opublikowano

Nie ogarniasz jeszcze buildów do postaci, farmę też masz słabą - zakładam, że biegasz za fragami zamiast skupić się na zabijaniu minionów. 

Opublikowano

Nie ogarniasz jeszcze buildów do postaci, farmę też masz słabą - zakładam, że biegasz za fragami zamiast skupić się na zabijaniu minionów. 

Ogarniam bulidy ale irelke tyle co kupiłem i "eksperymentuje" z bulidem ;) Z farmą się bardzo poprawiłem :) Nie biegam za fragami.

Opublikowano

Jak chcesz się nauczyć grać to po prostu graj. Sprawdzaj różne postacie i buildy. Jak posiadasz jako takie umiejętności to wyjdziesz z brązu i dojdziesz dalej. Z drugiej strony jak nie potrafisz wyjść brązu to raczej w nim zostaniesz mimo rad innych.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

A możesz po Polsku te itemy napisać ? :D Sunfire wiem co to infinity oraz Guardian także ale reszta to ciężko :) z góry dzięki :)

Omen - Omen Randuina taka fioletowa tarcza

Wits end - Koniec Rozumu tego nie rób

Spirit Visage - Oblicze Ducha

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...