Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc za 4tyś zł, opłaca się ?.

NeqGPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę kupić pc do 4tyś

Takie częscie chcę kupić, mam starego pc ale zrobię z niego serwer linux więc muszę mieć nowego pc.

Procesor: Intel Core i5 4670K 3,40 GHz
Płyta główna: MSI Z87 MPOWER
Pamięć RAM: Corsair DDR3 2x 4GB 1600MHz CL9 Vengeance
Dysk Twardy: WD Green 3TB WD30EZRX 64MB cache SATA-III

Dysk Twardy 2: Intenso Dysk 2,5" USB 2.0 MemoryStation 500GB (ssd)
Napęd: Jeszcze nie mam, podajcie jakieś swoje.
Karta graficzna: GeForce GTX 660 Asus 2GB
Zasilacz: MODECOM Feel 500ATX 120mm
Obudowa: Thermaltake Commander MS-I Black

Powiedzcie co sądzicie o takim komplecie, podajcie jakiś swój napęd. Jeżeli znajdziecie lepszy zasilacz to też podeślijcie.

Opublikowano

Z tym zasilaczem, to już na starcie se chyba spalisz ten komputer. 

Po co Ci dysk 3 tera? Podobno są awaryjne, ale nie wiem, nie miałem.

Po co Ci płyta za 700 zł?;o

SSD bym zmienił. 

Ogólnie jednym słowem to zestaw złożony bez głowy i po prostu jest słaby. 

Podaj zastosowanie komputera, a na pewno złożymy coś lepszego.

4zzt3n.png

Opublikowano

za 4 tysie taki PC boshe.

Mamy już GTX 770, i5 4670k i 8 gb ram 1600 mh/z CL 9 za 3400 ..

Polecam też iść do tego typa co chce Ci go składać i po prostu wyśmiać :D

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

za 4 tysie taki PC boshe.

Mamy już GTX 770, i5 4670k i 8 gb ram 1600 mh/z CL 9 za 3400 ..

Polecam też iść do tego typa co chce Ci go składać i po prostu wyśmiać :D

A za 4 tyś, mamy GTX 780 i5 4670k i 8gb ramu.

4zzt3n.png

Opublikowano

Płyta główna zostaje, bo chcę mieć lepszą z wifi bo nie sięga mi kabel od internetów, dyskt 3tb nie doczytałem dobrze miał być 1tb, karta graficzna nie jest mi potrzebna lepsza skoro mogę mieć gtx 660 która lekko ruszy większość gier na ultra.

Opublikowano

Płyta główna zostaje, bo chcę mieć lepszą z wifi bo nie sięga mi kabel od internetów, dyskt 3tb nie doczytałem dobrze miał być 1tb, karta graficzna nie jest mi potrzebna lepsza skoro mogę mieć gtx 660 która lekko ruszy większość gier na ultra.

To ciężko, o dłuższy kabel?;o 

W budżecie 4 tyś GTX 660 no,no.  Żadna nowsza gra na ultra Ci nie pójdzie średnie-wysokie.

Ale dobra, Ty wiesz co robisz.

Napisz jeszcze zastosowanie komputera. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Najpierw napisz do czego ma być ten komputer. Kolejna rzecz że kartę wifi na usb kupisz za 50zł, a jakość będzie taka sama albo i lepsza od tej wbudowanej.

A ten zestaw jest nie opłacalny. Pierwsze zasilacz z czarnej listy, a po drugie za tą cenę kupisz coś znacznie lepszego.

Opublikowano

To ciężko, o dłuższy kabel?;o 

W budżecie 4 tyś GTX 660 no,no.  Żadna nowsza gra na ultra Ci nie pójdzie średnie-wysokie.

Ale dobra, Ty wiesz co robisz.

Napisz jeszcze zastosowanie komputera. 

No ciężko bo jak mam wiertać ściany w dwóch pokojach to już wolę dać 700zł za płytę. Więc mówisz że karta graficzna powinna być lepsza co sądzisz od gtx 780 ti ? trochę lepsza od zwykłej 780-ki ale nie jestem pewien.

@Edit

@UP podaj listę podzespołów którą ty byś wybrał w tej cenie, pc ma być ogólnie do wszystkiego od projektów graficznych przez gry aż do łączenia się z serwerem linux.

Opublikowano

No ciężko bo jak mam wiertać ściany w dwóch pokojach to już wolę dać 700zł za płytę. Więc mówisz że karta graficzna powinna być lepsza co sądzisz od gtx 780 ti ? trochę lepsza od zwykłej 780-ki ale nie jestem pewien.

@Edit

@UP podaj listę podzespołów którą ty byś wybrał w tej cenie, pc ma być ogólnie do wszystkiego od projektów graficznych przez gry aż do łączenia się z serwerem linux.

Czyli renderowanie też? To ciężko takie wszystkie zastosowania w tej cenie. 780 ti w tej cenie nie zmieścisz. Ja jednak bym wybrał zwykłe 780 bez ti. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Czyli renderowanie też? To ciężko takie wszystkie zastosowania w tej cenie. 780 ti w tej cenie nie zmieścisz. Ja jednak bym wybrał zwykłe 780 bez ti. 

Tak renderowanie też, sam w sobie pc miał się zmieścić w 4-reh kaflach ale skoro 780ti jest aż tak drogie to mógł bym dać nawet 5-6 tyś. więc o jedną 780ti więcej można by było dać no i może więcej ramu tak do 32gb dobić.

Opublikowano

Tak renderowanie też, sam w sobie pc miał się zmieścić w 4-reh kaflach ale skoro 780ti jest aż tak drogie to mógł bym dać nawet 5-6 tyś. więc o jedną 780ti więcej można by było dać no i może więcej ramu tak do 32gb dobić.

Ale po co Ci te 780 ti. 780 zaspokoi twoje potrzeby.. 

Czyli twój budżet to 6 tyś. do wszystkich zastosowań? 

4zzt3n.png

Opublikowano

To proponuję coś takiego, z ceny można zejść zmieniając kartę na zwykłego gtx'a 780.

http://www.morele.net/inventory/info/NLWZx9/

Można też ewentualnie dać lepszą obudowę. A dyski twarde lepiej było być dać dwa czy trzy po 1 TB niż jeden o większej pojemności, ale akurat nie było teraz tego dysku z mniejszą pojemnością. Ale jak by się z powrotem pojawił to lepiej wybrać te po 1TB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...