Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się ten zestawik?

MrCh4nk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam okazję kupić kompa za ok. 1200zł (moze troche więcej).Nie był podkręcany. Bebechy:

MOBO : Asus M5A97 PRO
CPU : AMD Phenom II X4 965 Black Edition
COOLER : SilentiumPC Fortis HE1225
RAM : 8GB Patriot (limitowana edycja IEM)
GPU : MSI Gaming Radeon R9 270X 2GB
PSU : Cooler Master GX Lite 600W
HDD : 1TB Segate Barracuda
CASE : SilentiumPC Brutus 410

I teraz pytanie, czy opłaca się brać tego kompa za te pieniądze? Jakie gry poszłyby mi na tym zestawie? Jak radziłby sobie z nagrywaniem gier, renderingiem, obróbką grafiki? Dałoby rade wykręcić cpu na ~4,5ghz przy tym chłodzeniu i na tej mobo przy rozsądnych temperaturach? Nie musiałbym nic wymieniać? Na ile starczyłby mi taki zestaw z nagrywaniem gier?

Z góry dzięki za odpowiedzi i myśle ,że będą wyczerpujące. Odpowiedzi będą nagradzane.

Opublikowano

Opłaca się i to bardzo, bierz puki masz okazję :)

Większość gier np. bf-3,4 pociągniesz na high (nie ma takiej gry która by ci nie poszła), z nagrywaniem, renderingiem itp. poradzi sobie dość dobrze, nic nie trzeba wymieniać wszystko będzie chodziło aż miło, a to na ile starczy to trudno ocenić gdyż nikt nie może przewidzieć jak szybko rozwiną się nowe technologie które wypchają obecne z rynku, chociaż tak na oko przez najbliższe 4lata będziesz w stanie zagrać w każdą grę.

Opublikowano

No właśnie sprzedający nie ma gwarancji na sprzęt, jedynie paragon za kupno procka.

Ile mógłbym za niego dać żeby to było opłacalne i bezpieczne?

Opublikowano

No właśnie sprzedający nie ma gwarancji na sprzęt, jedynie paragon za kupno procka.

Ile mógłbym za niego dać żeby to było opłacalne i bezpieczne?

Najlepiej to  tam jedź do niego, posprawdzaj wszystko itd.

Jak będziesz kupował, to mów, żeby na te allegro wystawił, bo zawsze masz jakąś gwarancję.

Ten zestaw za 1200 zł to już okazja, jednak nie wiem czemu ale bardzo mi coś tu śmierdzi, no bo kto by wystawiał taką maszynę, za takie pieniądze?

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...