-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
MoonkeyPL
MoonkeyPL
Witam otóż mam problem z komputerem, wydaje mi się, że to jest problem z dyskiem ale pewien nie jestem. Posiadam dysk WDC WD5000AZRX-00A8LB0 a problem polega na tym, że przy dużym obciążeniu komputera dysk odłącza się, po jakichś 10 minutach działania np DayZ na Ultra czy BF3 na Ultra zacina mi się komputer, po resecie pojawia się informacja "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" po odczekaniu chwili na wyłączonym komputerze system uruchamia się znów poprawnie, dodam, że BIOS widzi dysk cały czas.
Specyfikacja komputera:
Grafika: Gainward GTX 760
Procesor: Intel i7 4770
RAM: 4GB
Płyta Główna: MSI B85M-E33
Zasilacz: LPK12-30E 500W
Dodam że grafika, procesor i płyta główna były wymieniane 2 tygodnie temu wcześniej posiadałem (GT 440, Intel Celeron G530, ASRocK H61M-HVS) i problemów z dyskiem nie było, fakt gry nie chodziły na ultra więc tego obciążenia nie było. Dodam jeszcze, że to się dzieje tylko i wyłącznie przy dużym obciążeniu, jak gram np w BF3 na low ten problem nie występuje, oraz przy normalnej pracy również go nie ma.
Skanowałem dysk, różnymi programami lecz nic nie wykrywały, żadnych błędów, podczas gry grafika ma do 70 stopni procesor do 60 stopni ale temperatura nie wzrasta powyżej 35 stopni.
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.