Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer kupić?

Konshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

chciałbym kupić komputer tak za 100-150 euro (400-600 złoty) ma to być komputer pod internet (facebook,youtube itd.) i pod gry np. bf4 nawet na słabyc ustawieniach z proma fps jak nie idzie za taką cene lepiej,najlepiej Full Hd + wejscie hdmi do karty jak da radę :) to tyle ;) Może być też że np: procek lub karta dobra a reszta słabasz bo mógłbym raczej pózniej dokupić jakieś części narazie chce wydać tylko 100-150 euro :)

@Edit Nie musi być akurat bod bf4 ;) to tylko przykład,jeśli nie idzie za taką cene zeby bf4 uciągnął to taki zeby bf3 itd chodziło :)

O luju.  :v

Opublikowano

Siema,

chciałbym kupić komputer tak za 100-150 euro (400-600 złoty) ma to być komputer pod internet (facebook,youtube itd.) i pod gry np. bf4 nawet na słabyc ustawieniach z proma fps jak nie idzie za taką cene lepiej,najlepiej Full Hd + wejscie hdmi do karty jak da radę :) to tyle ;) Może być też że np: procek lub karta dobra a reszta słabasz bo mógłbym raczej pózniej dokupić jakieś części narazie chce wydać tylko 100-150 euro :)

@Edit Nie musi być akurat bod bf4 ;) to tylko przykład,jeśli nie idzie za taką cene zeby bf4 uciągnął to taki zeby bf3 itd chodziło :)

Wymagasz o wiele za dużo, za tyle nawet nie masz używki która sprosta tym zadaniom. 

Opublikowano

Wymagasz o wiele za dużo, za tyle nawet nie masz używki która sprosta tym zadaniom. 

nie wiem czy pisałem (chyba nie) może być pod słabsze gry np: zeby uciągło assassin'a II ;) i może być ze naprzykład (jak opłacałoby się) 1 część np: procek czy coś dobra reszta trochę słabsza :) bo póżniej dokupić mogę :)

Mógłbym chyba nawet 200 euro wydać jak znajdzie się coś lepszego za tyle :)

Opublikowano
1 część np: procek czy coś dobra reszta trochę słabsza  bo póżniej dokupić mogę 

Nie widzę w tym sensu ? Albo masz za dużo pieniędzy albo za mało w głowie. Uzbieraj bynajmniej te 1500zł, ktoś ci złoży coś sensownego za takie pieniądze...

:)

Opublikowano

W sumie rzeczywiscie często zmieniam zdanie itd :P Nie chcę na komputer dużo wydać a chce mieć w miare dobry może tak to ujme :)

Ale co tam mógłbym w sumie te 200-250 wydać za taką cene znalazło by się coś lepszego?

Opublikowano

A słyszałem też że składając komputer wychodzi taniej prawda?

Opublikowano

jakbym na przykład takie części chciał do kompa:

Intel Core i5-3330 - 130 €
ASUS Nvidia GeForce GTX650-DC-1GD5 - 80 €
  nie znam sie na zasilaczach i płycie głównej ile wyszło by to razem z wszystkim? i czy opłacało by się to tak składać?

A i na początku rzeczywiscie trochę za duże wymagania miałem,troche sobie pomyślałem ;)

Opublikowano

A co z mobo/ramem/zasilaczem?

To raczej piechotą sobie nie pobiega.

mówie ze nie znam się za dobrze na takich rzeczach jak zasilacze itd podalem przykładowe części czy by się opłacało je kupować i ile kosztowało by to z wszystkim?

Opublikowano

Pomijasz fakt że zasilacz jest głównym komponentem PC.

Minimum ;

Corsair vs 450w ~ 150zł

h61 g3(żeby na 1155 już było) ~ 140zł

4gb ddr3 ~ 80-100zl

Jakaś używana i5 3350p ~ 450-500zł

GPU ~ koło 400zł, NP radeon HD 7770/90

graphic.png
Opublikowano

Pomijasz fakt że zasilacz jest głównym komponentem PC.

Minimum ;

Corsair vs 450w ~ 150zł

h61 g3(żeby na 1155 już było) ~ 140zł

4gb ddr3 ~ 80-100zl

Jakaś używana i5 3350p ~ 450-500zł

GPU ~ koło 400zł, NP radeon HD 7770/90

ok,dzięki zobacze sobie jeszcze te części,a obudowe? nie wiem jaką szukać dokładnie bo tego jest duzo

Opublikowano

Cóż chciałem jak najtaniej żebyś sobie bf4 odpalił na low-med.

Hmn.. używane n200 było by świetne. Jeśli jednak nie dasz rady to możesz zalman t1/ bądź brutus 410

graphic.png
Opublikowano

Cóż chciałem jak najtaniej żebyś sobie bf4 odpalił na low-med.

Hmn.. używane n200 było by świetne. Jeśli jednak nie dasz rady to możesz zalman t1/ bądź brutus 410

sprawdziłem sobie ;) najwyzej pozniej jak juz bedzie się słabszy robił czy coś to bedę części dokupywał :) dzięki wielkie,niedługo go raczej kupie :) opłacało by się kupywac co np pare tygodni po części czy odrazu wszystko?

Opublikowano

Ja bym wolal np. Dozbierac do sumy 1200zl i kupic uzywanego pc z phenom + 4gb + mobo + jakis radek z seri 69xx.

Mozesz takze kupic uzywki i5/h61g3/4gbddr3/jakas karta/pewny zasilacz.

graphic.png
Opublikowano

To jak by się to bardziej opłacało składać czy kupić taką samom (lub lepszą) uzywke?

Opublikowano

BATTLEFIELD 4 – WYMAGANIA SPRZĘTOWE Minimalne wymagania sprzętowe:

• Procesor: Intel® Core 2 Duo (2,4 GHz) / AMD Athlon X2 (2,8 GHz) lub lepszy
  • Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB pamięci) / ATI Radeon HD 3870 lub lepsza
  • DirectX: wersja 10.0
  • RAM: 4 GB RAM
  • Miejsce na Dysku: 30 GB
  • System operacyjny: system operacyjny Windows Vista z aktualizacją KB971512 (Service Pack 2, 32-bity)
Zalecane wymagania sprzętowe:
  • Procesor: czterordzeniowy procesor Intel / sześciordzeniowy procesor AMD lub lepszy
  • Karta graficzna: NVIDIA® GeForce® GTX 660 / AMD Radeon HD 7870 lub lepsza
  • DirectX: wersja 11.0
  • RAM: 8 GB RAM
  • Miejsce na Dysku: 30 GB
  • System operacyjny: system operacyjny Windows 8 (64-bity)

aby ci poszła jakaś lepsza gra jak bf4 musisz wydać minimum 1200zł na NVIDIA GeForce 8800 GT wydaje mi się ,że bedzię się cieło.....

karte graficzną polecam kupić za co najmniej 400zł

Crysis-800x200.jpg

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączonej do opakowania , bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą , gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu

Opublikowano

Zapomniałem napisać ze temat do zamknięcia.

Po pierwsze - jak chcesz grac to uzbieraj min. 1500zl i wtedy wroc...

Rocki star12 już mi wszystko wytłumaczył,pisząc to spamujesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...