Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak załatwić/zrobić w bambułko nielubianego gracz?

LuKi504

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim serwie jest 1 taki typek którego bardzo nie lubie. Jak się na nim odgryźć? Jakies pomysly? Like i naj za pomoc

2x Up Ale jak mam wejść do srodka i podkopac pod nim 1 piasek bo jak spadne tam to zgine..

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Polecam pójść na spawn "bez eq" lecz naprawdę je mieć , zapytać się go czy chce PvP , jak się zgodzi niech pójdzie do Ciebie na spawn . Przed tym zanim się go zapytasz , wykop dziurę gdzieś na pustyni aż do bedrocka i zrób tak zwanego "trappa" . Gdy będziesz niby uciekał idź na tamte koordynaty na których wykopałeś dół , podkop 1 piasek a reszta się zawali a on spadnie i bez perły endermana nie przeżyje . Będziesz miał darmowe rzeczy + utrzesz nosa swojemu wrogowi . Powodzenia ! ;)

Nie musisz stać tam gdzie dziura tylko obok , możesz też postawić blok na tym czym przykryłeś dziurę i też się zapadnie , polecam testować na jednoosobowym . 

Opublikowano

Polecam Ci sposób by Ja. A mianowicie zawrzyj z nim sojusz, powiedz, że jak go zabijesz to dostajesz bana na np. 30 dni i daj (x)

Jak by się pytał co to znaczy to (x) to powiedz, że to znak waszego honoru np. w gildi :)

Kiedy on się zapisze i się spotkacie gdzie PVP ON, wywal go z gildi i zabij. 

Warto także zabić, jeżeli ma już do Ciebie pewne zaufanie, wtedy efekt będzie lepszy : )

Przykład :

''Ja, [NICK] przyrzekam, że nie zabiję [NICK] w mojej gildi, a w innym wypadku dostanę BANA na 30 dni (x)''

Wtedy będziesz miał alibi jak zrobi SS, że pokazałeś (x) (skrzyżowanie palce) i nie powinieneś dostać BANA.

Jeżeli Administrator będzie lojalny i sprawiedliwy, nie da Ci bana, ale prawdopodobnie jeżeli członek, którego ty nie lubisz ma słabe nerwy opuści serwer.

Wiem wiem sposób BRUTAL  ^_^ 

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Polecam Ci sposób by Ja. A mianowicie zawrzyj z nim sojusz, powiedz, że jak go zabijesz to dostajesz bana na np. 30 dni i daj (x)

Jak by się pytał co to znaczy to (x) to powiedz, że to znak waszego honoru np. w gildi :)

Kiedy on się zapisze i się spotkacie gdzie PVP ON, wywal go z gildi i zabij. 

Warto także zabić, jeżeli ma już do Ciebie pewne zaufanie, wtedy efekt będzie lepszy : )

Przykład :

''Ja, [NICK] przyrzekam, że nie zabiję [NICK] w mojej gildi, a w innym wypadku dostanę BANA na 30 dni (x)''

Wtedy będziesz miał alibi jak zrobi SS, że pokazałeś (x) (skrzyżowanie palce) i nie powinieneś dostać BANA.

Jeżeli Administrator będzie lojalny i sprawiedliwy, nie da Ci bana, ale prawdopodobnie jeżeli członek, którego ty nie lubisz ma słabe nerwy opuści serwer.

Wiem wiem sposób BRUTAL  ^_^ 

Pierwszy raz słyszę że X to skrzyżowane palce. Mi się wydaje że nawet jak go zabije to i bana nie dostanie. Ale to już zależy od serwera oczywiście.

Niespodzianka

<

Opublikowano

Na YouTube jest pełno przykład:

http://www.youtube.com/watch?v=eANK3XY7quk

albo

http://www.youtube.com/watch?v=u_fDUT1tCfI 

lub

http://www.youtube.com/watch?v=OAvn3PLbh3g

;)

Lub zrób pułapke że jak skrzynke otwiera to odpala tnt :) najlepiej w jakims domku to zrobic i jak bedzie uciekal to zakop koblem drzwi ;) Na YouTube jest poradnik jak to zrobić,poszukaj ;)

O luju.  :v

Opublikowano

Zrób sobie w domu pułapkę, tj. zrób tunel prowadzący do domku pod ziemią. Może być 2x2. Zrób takie skręty itd. Po kawałku drogi zrób taki długi, prosty tunel i w tym tunelu zacznij kopać w dół. Jak już wykopiesz to zrób mechanizm, który "otworzy" tę dziurę w tunelu żeby on do niej spadł. Możesz na całej długości tunelu zrobić, tylko pamiętaj żebyś zrobił sobie "safezone" (np. czerwony blok na którym możesz stanąć by nie spaść do dołu). Napisałem to trochę chaotycznie, jednak powinieneś zrozumieć. 

Opublikowano

Best ajdia:

Skoro to twój serwer to wpisz /ban (jego nick) Nie lubie cie, później wpisz /seen (jego nick) i /ban-ip (ip wyswietlone po wpisaniu komendy seen)

Mam nadzieje ze sie podoba.

KSPHiLT.png

Opublikowano

Najpierw kopiesz gdzies zawily tunel 2x2, w pewnej jego czesci dajesz pistony a na koncu wajchę połączoną z pistonami. Gdy będzie tamtędy przebiegal zwyczajnie pociągasz za dzwignie i po nim :)

Opublikowano

Wykorzystujesz bug z latającymi blokami piachu czy gravelu, był bodajże u roxa więc nie będę opisywać. Robisz np. taki kwadrat z tych latających a pod spodem dziurę, jak wbiegnie na kwadrat to strzelasz z łuku w ten kwadrat i wszystko zacznie się zawalać.

Opublikowano

Ja raz zrobiłem tak to koleś sie obraził :) Gdy on ma domek ty lepisz go tnt i robisz kolejną warstwę materiału. najlepiej jak on otwiera drzwi płytą naciskową, wtedy pod blok na którym ona stoi kładziesz tnt. on wchodzi i

KABUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMMMMMMMMM :)

Opublikowano

zrób zapadnie w środku bedrock i woda spływająca do rzędu lawy.

-----------------------------------------------------

Haha

Opublikowano

Zrób mu jakąś pułapke na youtube masz tego pełno a jak jesteś adminem serwera zbanuj go.

a77ax to też mój nick z minecrafta

mca.png

Zawsze do postów mi reklamy doklejają.

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę że X to skrzyżowane palce. Mi się wydaje że nawet jak go zabije to i bana nie dostanie. Ale to już zależy od serwera oczywiście.

To ty chyba mało wiesz :)

To oczywiste, że dwa palce skrzyżowane to tak jakby kłamstwo to co mówisz, w tym wypadku najbardziej podobnym jest x więc dlatego : )

Na 70% Administracją serwera są nieogarnięte osoby, które uznają to pewnie za kłamstwo bez żadnych znaków. 

Mi chodziło o to X. Oczywiście, bić możesz, ale wtedy wróg bd czuł się bezpiecznie, a ty będziesz miał wymówkę. 

Więc po co piszesz takie posty jak w moim poście powyżej wszystko piszę ? -,-

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...