Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór klasy: Sin? Jaki serwer? Jak wygląda pobieranie?

grzecho166

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam kilka pytań od nośnie Aiona.
1. Lubię klimaty sztyletów itd. Jaka klasa w Aionie jest odpowiednikiem takiego "sztyleciaża"?
2. Chyba jedno z najpopularniejszych pytań. Jaki serwer wybrać? Już kiedyś grałem w Aiona coś koło 2 lat temu ale wtedy nie zagościłem długo, klikałem wszystko na oślep itd. :P Wiem, że nie polecacie polskiej wersji ale jednak wolałbym na niej grać chociaż nie jestem do końca pewny bo jak grałem kiedyś to połowę rzeczy nie ogarniałem lecz teraz moja znajomość angielskiego znacznie się poprawiła. Jaki serwer wybrać jeżeli chciałbym grać na polskiej wersji, a jaki do wersji angielskiej? Zależy mi na takim serwie gdzie nie będzie typowych "dzieci mmo" np. "Podexpisz prosze" "Rzal i tu padają wyzwiska". 
3. Pobrał mi się już 2 pakiet. Ile miejsca zajmuje każdy poszczególny pakiet? 
Jedyne co na razie wiem to że wybiorę Elyos bo jakoś nie jarają mnie mroczne klimaty.

Nie!...

Opublikowano

1. Assassin.

2. Jeśli chcesz polski serwer gdzie 90% jest polaków wybierz Barusa. Jeżeli chcesz angielski wybierz Nexusa. Polski serwer jest jeden, gra tam sporo ludzi, i jest duzo ogarow.

A Nexus jest najbardziej popularny angielski serwer.

3.Tego nie wiem, ale cala gra ma bodajze 26 czy 32 gb.

Opublikowano

1. Asssassin - w skrócie "Sin" - zabójca. Posługuje się dwoma sztyletami lub mieczami (ew. połączeniem sztylet i miecz). Atakuje z hide na plecy przeciwnika starając się go jak najszybciej zabić i zniknąć. Średnia klasa do mass PvP, chociaż w sumie jeśli się dobry sin uczepi Sorca (Czarodzieja) lub Clera (ew, Klera!) to ten będzie miał mały problem by cokolwiek rzucić. Klasa dobra do dpsowania jeśli można podejść do bossa, opiera się na dmg fizycznym więc jest dużo tańsza w robieniu od różnych magów.

2. Tak właściwie to chyba tylko ja jestem przeciwny polskiej wersji językowej... Ale mogę się mylić. Tak czy inaczej - jeśli chcesz grać z tą nieszczęsną PL wersją to tylko polski serwer Barus. Powód? Jak zapytasz kogokolwiek na angielskim serwerze gdzie znajdziesz <wstaw najdziwniejszą polską nazwę potwora jaka Ci przyjdzie do głowy> to pewnie Cię zablokuje myśląc, że go obrażasz. A tak to jakbyś grał na angielskim serwerze, na angielskiej wersji językowej to drugi gracz może skojarzy dziwną nazwę potwora. A jak nie skojarzy to na bank znajdziesz opis questa z screenami w Internecie. Co do poziomu graczy to nie będę się wypowiadał ale oczywistym jest, że trafisz na "eee podexpish"-ów bo każdy dzieciak może pobrać AIONa.

Jeśli chcesz grać na jakimś angielskim serwerze to aktualnie Nexus jest ustawiony jako domyślny (żeby przyciągnąć ludzi) ale GP tutaj chodzi po 70kk po stronie Asmo, u Ely pewnie będzie podobnie. Poza tym polecam jeden z starszych serwerów: Spatalos, Perento lub Telemachus (zaawansowane z różnymi ludźmi ale na pewno tańsze od Nexusa) bo na Anuharcie raz, że nie ma expiących ludzi to dwa, że GP stoi jak na Nexusie.

3. Nie orientuję się w tym nowym launcherze. Wiem na pewno, że jeśli pobierzesz pierwsze 6GB to będziesz mógł pograć do 18lvl. W tym czasie będzie Ci się ściągać reszta gry w tle odblokowując nowe możliwości.
Opublikowano

Dobra dzięki za odpowiedź. Z tego co się orientuje to Ranger to łucznik. Jak wygląda gra tą klasą? W czym jest dobra a w czym nie? Z tym serwer to kurde mam niezły dylemat ;P Jeśli teraz ściągam grę w języku pl to potem jak zmienię na ang to będę musiał pobierać coś dodatkowego?

Nie!...

Opublikowano

Jeśli będziesz chciał zmienić na ang wersję to będziesz po prostu musiał pobrać ang pliki językowe. Będzie to do max 3 GB.

Gra tą klasą polega na szybkim burstowaniu targetu na odległość. Na fizyczne klasy, które muszą podbiec rzucasz slowa, na magiczne silence. Dużo stunujesz w PvP. Musisz stawiać trapy - pułapki w które będą wpadać przeciwnicy goniąc Cię. Przykładowo Sandstorm trap oślepia fizyczne klasy przez co nie mogą Ciebie trafić jak już dobiegną. Ogółem bardzo dużo biegasz i jeśli będzie taka potrzeba to wskakujesz w hide i starasz się wycofać na bezpieczniejszą pozycję.

Ranger jest dobry przeciwko klasom magicznym i ma ciężko z klasami w plate - templarem oraz gladem. Nie jest to tak, że nie zabijesz ale szybciej padnie jakiś mag niż templar w podobnym eq.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...