Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer wybrać?

Preverous

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam problem z wybraniem serwera w grze aion mianowicie kiedyś około kilka miesięcy temu grałem w aiona trochę mi się znudził i przestałem ale teraz chciałem powrócić i dlatego chcę abyście mi doradzili jaki serwer wybrać w tej grze chciałbym taki, w którym jest dość dużo ludzi (na 2014 rok) i są tanie GP chciałbym również wyłącznie na Angielskim lub Polskim. Szukałem takich tematów ale nie znalazłem jeśli taki temat się powtórzył to z góry przepraszam.

Opublikowano

Polski serwer (jedyny ale to tak swoją drogą): Barus - masa ludzi. Oczywiście w większości to Polacy. GP u Asmo kosztuje ~30kk ale nie wiem jak u Elyosów.

Najbardziej zaludniony serwer Angielski: Nexus - ustawiony jako domyślny żeby przyciągnąć na niego ludzi, pełen nowych, średnich, zaawansowanych i pseudo "pro" graczy. GP po stronie Asmo kosztuje ~70kk, u Elyosów podobnie chociaż nie wiem ile dokładnie. Może z 5kk różnicy.

Ewentualnie możesz wybierać między starszymi Angielskimi serwerami: Spatalos, Perento, Telemachus. Nie wiem jak wygląda zaludnienie ale na pewno będzie mniejsze niż na Barusie czy Nexusie. Ceny będą pewnie między Barusem, a Nexusem.

Niby jeszcze jest Anuhart ale z tego co się orientuję to strefy na których się expi w przedziale 1-61 nie dają znaków życia - po prostu bardzo mało ludzi expi przez co by się biegało wszędzie solo. GP jak na Nexusie Asmo: 70kk+

Opublikowano

Zagraj na Barusie jak chcesz polski serwer.

Duzo ludzi, duzo fajnych legionow i spoko ludzie.

GP u Elyosow kosztuje 40-47kk

Opublikowano

Ok dzięki wielkie, zdecyduje się na Barusa mam nadzieję, że będzie mi się przyjemnie grało i jeszcze to GP do 50kk kusi.Jeszcze raz dziękuje pozdrawiam wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...