Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie Ikonki itemu.

harnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brawo mistrzu. Wiedziałem o tym dwa lata temu. Sztylety też mogą mieć 64x32 :)

No coś ty? I co z tego, że wiedziałeś? Dla nowych się przyda, chill.

Ofc, sztylety mogą mieć 64x32, ja podałem podstawowe wymiary. Wszystko zależy od wielkości modelu.

Opublikowano

W oryginale bronie idą po ukosie. Całkiem prosto wygląda troszku nie metinowo.

Zawsze możesz obrócić model tak jak Ci sie podoba.

Opublikowano

No coś ty? I co z tego, że wiedziałeś? Dla nowych się przyda, chill.

Ofc, sztylety mogą mieć 64x32, ja podałem podstawowe wymiary. Wszystko zależy od wielkości modelu.

Pis joł bro, nie hejtuje czy coś tylko mówię, że nie odkryłeś Ameryki. Nawet mówiłem o takim tworzeniu ikon w temacie TreeNa o robieniu ikon. Ten sposób jest dobry, bo ikona jest dokładnie taka sama jak model

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Specjalista
Opublikowano

Lepszy sposób od mojego i szybszy.

Ale zrobić zdjęcie w grze i mazać gumką w gimpie też nie jest złe xD

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Tak btw. to po co otwierać w Paint.NET skoro można zrobić od razu kanał alfa i zapisać? Photoshop ma wtyczke dds i ona działa nawet na wersji CC

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Tak btw. to po co otwierać w Paint.NET skoro można zrobić od razu kanał alfa i zapisać? Photoshop ma wtyczke dds i ona działa nawet na wersji CC

Co ma dds do ikony? Ikony zapisujesz w .tga a photoshop jak sie zapisuje w tga to robi białe albo czarne tło. a w paint.net jest bez tla

Opublikowano

Boże, co ja pierdole xD Sorry xD tga, a nie dds xD

W photoshopie zapisuje się bez tła, tylko trzeba umieć. Wystarczy zrobić kanał alfa

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Boże, co ja pierdole xD Sorry xD tga, a nie dds xD

W photoshopie zapisuje się bez tła, tylko trzeba umieć. Wystarczy zrobić kanał alfa

Hmm, no nie wiem bym musiał sprawdzić.

Wiem, że jak się otworzy tga w photoshopie to jest czarne, nie sprawdzałem szczerze mówiąc na odwrót, moze i masz racje.

Opublikowano

Dodaj że tak można zrobić wszystko. Ładne Rendery postaci wpisując w konsoli. splat 1 Wtedy tło jest praktycznie białe i render się robi w 10 sekund. 

Opublikowano

Brawo mistrzu. Wiedziałem o tym dwa lata temu. Sztylety też mogą mieć 64x32 :)

Jeżeli już to 32x64.

Tak jak zostało napisane, można ikony zapisywać bezpośrednio w PhotoShop. Jeśli się to dobrze zrobi, to nie ma mowy o żadnym czarnym lub białym tle. Wszystkie ikony jakie mam w cliencie zapisywałem w ten sposób.

Opublikowano

Zawsze możesz obrócić model tak jak Ci sie podoba.

ew. zaznaczyć w photoshopie i wybrać opcje przekształcania swobodnego :)

Dzięki za tutorial, niestety nie przyda mi się ..

Opublikowano

ew. zaznaczyć w photoshopie i wybrać opcje przekształcania swobodnego :)

Dzięki za tutorial, niestety nie przyda mi się ..

O tym własnie mówie, że można obrócić dowolnie.

Opublikowano

Potrzebować bedziemy:

- Granny Viewer

- Photoshopa

Photoshop ma dziwną tendencje do zapisywania tga z czarnym tłem. Wydaje mi się, że ten program powinien służyć do ewentualnego wycięcia, a reszta zrobić standardowo np w GIMP'ie.

Good job ;-)

Opublikowano

Photoshop ma dziwną tendencje do zapisywania tga z czarnym tłem. Wydaje mi się, że ten program powinien służyć do ewentualnego wycięcia, a reszta zrobić standardowo np w GIMP'ie.

Good job ;-)

Gimp jest fajny :D tylko że jak ktoś chce się zajmować profesjonalnie grafiką to gimp odpada bo ma może z 30% szans do Photoshopa. 

Opublikowano

Przydatne, estetycznie i ładnie wykonane, leci like.

Powodzenia w przyszłości. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Good job ;-)

No tak, ale wycinanie renderu (ikonki) w photoshopie jest wręcz banalne bo jak napisałem, jedno narzędzie, dwa klikniecia i mamy ikonke. W gimpie to już grubsza sprawa pewnie, chociaż nie wiem bo dawno nie siedziałem w tym programie.

A co do .tga, to już sam nie wiem, jedyni piszą, że dobrze zapisuje inni, że źle... a mi sie sprawdzać nie chce ;p

Opublikowano

No tak, ale wycinanie renderu (ikonki) w photoshopie jest wręcz banalne bo jak napisałem, jedno narzędzie, dwa klikniecia i mamy ikonke. W gimpie to już grubsza sprawa pewnie, chociaż nie wiem bo dawno nie siedziałem w tym programie.

A co do .tga, to już sam nie wiem, jedyni piszą, że dobrze zapisuje inni, że źle... a mi sie sprawdzać nie chce ;p

W photoshop trzeba uwzględnić kanał alpha (dodatkowe 10 sek roboty). W GIMP robi się to automatycznie.

Opublikowano

Przydatny poradnik, estetycznie napisany i pomocny.

Ułatwiłeś mi robotę w 99%.

Pozdrawiam, like dam jak będę mógł :D

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...