Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam ciekawe oraz przydatne aplikacje na system Android

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!

Potrzebuję Waszej pomocy. Za kilka dni przyjdzie mi Xperia Z1 i chciałbym się dowiedzieć jakie przydatne aplikacje znajdę w Google Play. Dodam, że jest to mój pierwszy telefon z Androidem i nie mam bladego pojęcia na temat właśnie przydatnych aplikacji czy też gier na telefon z systemem Android. Aktualnie mam Samsunga, który działa na systemie Samsunga tak więc Android będzie dla mnie nowością jeżeli chodzi o telefony. Co prawda mam Tableta, Sony Tablet S ale mam tam zainstalowanego tylko MX Player'a bo nic innego nie było mi potrzebne. Ogólnie chciałbym jakieś ciekawe, przydatne aplikacje, widgety i ogólnie wszystko inne co warto posiadać w telefonie. Z racji, że nie lubię jak ktoś robi wszystko za mnie tak więc znalazłem już kilka aplikacji i swoimi słowami po przetestowaniu ich na tablecie krótko je streściłem. Oczywiście cały czas lista będzie przeze mnie aktualizowana bo będę zapewne dodawał tam nowe aplikacje. Na razie jest ich tylko kilka. Jeżeli są jakieś lepsze od tych, które wymieniłem możecie podać nazwę a na pewno sprawdzę. Jak czegoś nie będę wiedział to również będę edytował temat. Dodam, że obczaiłem już wszystkie aplikacje z tematu "Najlepsze apki na Androida". Aplikacje, które mi podajecie mogą być płatne. Jak już coś podacie to fajnie, jakbyście streścili w kilku zdaniach za co jest odpowiedzialna. Zrobię poniżej listę pytań, którą będę edytował jak uzyskam odpowiedź na interesujące mnie pytanie.

Pytania:

1) Czy mogę jakoś zmienić nazwę aplikacji, którą pobrałem? Przykładowo: Android Assistant. Nie wyświetla się nazwa całej aplikacji na ikonce a chciałbym, żeby była napisana całość, czyli: Android Assistant a nie Android Assista. Po prostu nie zmieściło się "nt" na końcu i tak nie podoba mi się to. Mogę edytować nazwę tego do własnych potrzeb? Problem rozwiązany.

Aplikacje:

1) Spotify - Wyszukuje muzykę po wpisaniu tytułu bądź wykonawcy, ogólnie fajna sprawa. Czegoś takiego szukałem.

2) Shazam - Wyszukuje muzykę po usłyszeniu melodii. Fajna aplikacja, znalazłem już dzięki niej kilka piosenek, które nagrałem słuchając radia, sprawdza się bardzo dobrze. Dodatkowo jak już ją wyszuka to sama przenosi do Spotify dzięki czemu można ją odsłuchać. 

3) MX Player - Dobry odtwarzacz filmów. Po odpaleniu pokazuje foldery z filmami nagranymi przez kamerę, tymi wgranymi na pamięć telefonu oraz takimi, które znajdują się na karcie SD.

4) Poweramp - Dość ciekawy odtwarzacz muzyki. Można fajnie ją modyfikować i ogólnie bawić się dźwiękami. 

5) Android Assistant - Czyli chyba asystent. Podoba mi się jak wszystko dokładnie pokazuje, co mogę dzięki niemu zobaczyć. No i dodatkowo mogę odtworzyć różne foldery.

6) Pixlr Express - Fajna aplikacja do obróbki zdjęć. Przerobiłem kilka fotek i bardzo fajnie wszystko wyszło. Często robię różne zdjęcia, więc sprawdzi się wyśmienicie.
Opublikowano

Można, ale po roocie.

Apki:

Avast- antywirus

Facebook-wiadomo

Tapatalk- apka do przeglądania forum jak mpc

Clean master- ccleaner na androida

Opublikowano

A to szkoda, nie będę rootował telefonu. 

@Freakzzz, czytanie ze zrozumieniem się kłania :D. Napisałem w temacie, że szukam innych, których nie ma w tym temacie bo już wszystkie obczaiłem. 

Opublikowano

@Up 

Weź zamiast jakiegoś easy unrar zip porządny, polski program o nazwie Solid Explorer. Jest on wśród TOP 10 najczęściej pobieranych płatnych aplikacji ;) Polecam wesprzeć, zaawansowane opcje, rozpakowywanie, pakowanie, dużo możliwości, synchronizacja z chmurą, dwa niezależne panele, kosztuje około 6 zł.

Link do wersji trial:

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.solidexplorer&hl=pl

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano
1) Spotify 

2) Shazam  

3) MX Player

4) Poweramp 

5) Solid Explorer

6) Pixlr Express

7) Timely

8) Tapatalk

9) AirDroid

10) AccuWeather

11) GG

12) Skype

13) Playstation

14) ipla

15) tvn player

16) VEVO

17) Clean Master

18) Smart App Protect

19) Keep

20) Videoder

21) feedly

22) Dropbox

23) Transportoid

Jak przyjdzie telefon to obczaję jeszcze WhatsApp Messanger. Jakieś od Was propozycje jeszcze co się może przydać na telefonie? 

Opublikowano

PlayTube Free - klient YouTube pozwalający oglądać już obejrzane filmy offline.

Finger ShortCuts - ułatwia nawigacje.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie zapominaj również o dobrym antywirusie ! Moim zdaniem jest to jedna z pierwszych aplikacji jakie powinieneś sobie zainstalować w telefonie. Niestety ale obecnie powstaje coraz więcej szkodliwego oprogramowania na urządzenia mobile i jednak warto się zabezpieczyć. Niestety sama pamiętam, że nie zadbałam o to na poprzednim telefonie i praktycznie wszystko mi skasował. Avast jest dobry.

Z innych ciekawych aplikacji warto jest sobie zainstalować:

- JakDoJade - świetna mapa komunikacji miejskiej

- Run Keeper - aktualnie najbardziej popularna aplikacja do biegania a moim zdaniem warto jest zadbać o formę szczególnie teraz kiedy robi się coraz cieplej i zachęca to do biegów ;)

- FTB.pl - pokazuje jakie aktualnie w mieście odbywają się imprezy. Fajna sprawa. 

Tutaj możesz sobie zresztą poczytać o innych ciekawych apkach  jakie jest warto sobie zainstalować : yourapps.info/aplikacje-na-androida

Opublikowano

Jeżeli chodzi o antyvirka to bardziej polecam lookouta.Skanuje,robi kopie danych i wysyła na chmure oraz w przypadku gdy pada ci telefon zapisuje jego ostatnią lokalizacje,którą to można zobaczyć logując się na witrynie lookouta.Ponad to jeżeli ktoś ukradnie ci fona to możesz go łatwo zablokować :)

To wszystko w wersji darmowej ;) Rozszerzona (bodajże ok.5$ miech)dodaje wiecej rzeczy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...