Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kamień Metin w Minecrafcie.

IaaX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Dziś przedstawiam wam w pełni działający Kamień Metin w Minecrafcie v1.0

Cały mechanizm opiera się przede wszystkim na commandblockach, ale również wykorzystuje bramki logiczne i zegar. Poziom trudności budowli oceniam na średni, ponieważ nie jest bardzo skomplikowany, aczkolwiek amatorzy redstone mogą mieć z nim problem. Jak widać wyżej jest to wersja v1.0, bo w niedalekiej przyszłości postaram się go ulepszyć. Mechanizm ten z pewnością przyda się do map adventure, lub do serwerów związanych z Metinem2 (podobno istnieją takie projekty).

Czekam na oceny odnośnie mechanizmu oraz zmontowania wszystkiego, z tego względu, że jest to mój pierwszy filmik z renderingiem w profesjonalnym programie do obróbki filmów.

Łapcie:

http://youtu.be/ob4aftwyYx8
Opublikowano

eE spodziewałem sie czegoś więcej :/ ale się zawiodłem niestety

sam nie ogarniam w większym stopniu commandblock ale to co pokazałeś jest dość proste i nie wymaga specjalnych zdolności aby to wykonać..

Opublikowano

Mechanizm jest uproszczony, żeby wiekszość umiała go wykonać. Zapewniam, że będą wersje bardziej skomplikowane.

Opublikowano

To jest jakaś ciekawa nowość, to jest świetnie. Można wreszcie połączyć metina z minecraftem. Filmik starannie wykonany, brak lagów. Jednym słowem dobra robota.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

A chcieli byscie zobaczyc mechanim wzorowany na kowalu w Metinie ? Mechanizm ten po wrzuceniu broni i ulepszacza ma 50% na ulepszenie jej.

Opublikowano

Super :)

M + M = SUPER GRA :)

Łap like, jednak ja wolę bardziej Metina w formię Minecrafta, niż odwrotnie :)

Super praca. Nigdy bym nie przypuszczał, że takie coś jest.

Pozdrawiam.

Opublikowano
piotr978 jak narazie to nie potrafie zrobić czegoś takiego o czym napisałeś. Może w przyszłości będę na tyle wyedukowany, żeby wykonać oczekiwany przez Ciebie mechanizm.

P.S. Zachęcam do szukania dziś na forum tematu z mechanizmem opartym na kowalu w Metinie.

Opublikowano

heh, genialne połączenie:D Jeszcze bojowiec Rib+9 i ogień ;D

Być kimś za kogo Siebie sam uważasz, a nie biec za stadem bydła i w gównie się tarzać...

Opublikowano

ja poproszę o system walki taki jak w metku że klikne na gracza otwiera się skrzynka na 9 slotów i w jednym z nich jest pojedynek, przyjaciel, czat, grupa... itd

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...